hero taustakuva

Suihkumoottorit vain metrien päässä auringonottajista – onko tämä maailman järjettömin lentokenttä?

Flickr / Dave Senior artikkelin kuva
Lennot
St. Martinin Maho Beachilla lentokoneet laskeutuvat aivan lomarannan yläpuolelta.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 02.11.2016
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Rantalöhöilyä suihkumoottorien säestämänä

Karibialla sijaitsevan St. Martinin saaren lentokenttä Princess Juliana on erikoisella paikalla, sillä se on rakennettu aivan rannan kupeeseen. Lisäksi lentokentän kiitorata on epätavallisen lyhyt, ja sen vuoksi koneet joutuvat laskemaan korkeutta rajusti aivan vieressä olevan rannan yläpuolella.

Lentokenttärannaksikin kutsuttu Maho Beach onkin erityisen hyvä paikka bongailla lentokoneita, sillä koneet laskeutuvat aivan rannan yläpuolella.

Matkailijan on todella helppoa bongailla lentokoneita, sillä paikalliset merkkaavat rannalle aikataulut, joissa ilmoitetaan päivän laskeutumisaikataulu. Maho Beachilla onkin erinomaisen helppo yhdistää rantalöhöily ja lentokonebongailu.

Lentokoneen lähestyminen voi tuntua pelottavalta, sillä se suihkaisee ohi vain metrien korkeudessa. Vaikka laskeutumiskorkeus on tarkkaan määritelty, ei lentokoneiden bongailu Maho Beachilla ole täysin vaaratonta, sillä suihkukoneet puhaltavat ilmaa kovalla voimalla.

Rannalla on varoituskylttejä, joihin on syytä suhtautua vakavasti. Suihkukoneen voimat saattavat syöstä jopa aikuisen ihmisen ilmaan, kuten kävi varoituskylttejä uhmanneelle turistille.

Suomalainen bloggaajapariskunta vieraili St. Martinilla maaliskuussa 2014 – katso huikea kuvasarja Keltaisessa keittiössä -blogista

Lähde: Bored Panda
Kuva: Flickr / Dave Senior
Video: Youtube / Bademeisterization

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

 1. Olen minäkin tuolla käynyt.

  Uimarannanhan ja auringonottajathan voi laittaa siinä mielessä lainausmerkkeihin, että ei kukaan tuolle rannalle ilman lentokenttää menisi. Ranta on kapea, kivikkoinen ja jyrkkä – saarella on kymmenittäin muita rantoja, jotka ovat ominaisuuksiltaan paljon parempia. Tälle rannalle tullaan bongaamaan lentokoneita ja se on yksi saaren päänähtävyyksistä nimenomaan lentokentän takia. Veteen mennään tai aurinkoa otetaan korkeintaan kuvausmielessä. Lentokoneet nostavat ilmaan sen verran hiekkaakin, ettei löhöily kovin nautinnollista ole…

  Toinen huomioitava asia on, että noita isoja suihkukoneita kentälle tulee vain aamupäivisin muutama kappale, pienempiä koneita toki enemmän, mutta ne lentävät korkeammalla koska eivät tarvitse koko kiitorataa. Rannan ainoassa baarissa on lista, josta näkee saapuvien koneiden aikataulut.


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.