hero taustakuva

Oletko nähnyt Thaimaan kauneimman lentokentän? Trooppinen tunnelma heti koneen laskeuduttua

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Thaimaan trooppisin lentokenttä löytyy Koh Samuilta.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 21.12.2018
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Ympäristöön sulautuva lentokenttä Koh Samuilla

Lentokentät yhdistetään usein kiireeseen, ruuhkiin ja stressiin. Toisin on Thaimaan suosituimpiin saariin kuuluvalla Koh Samuilla, jossa lomatunnelmaan pääsee jo heti koneesta ulos noustessa.

Jättimäisen terminaalin sijaan matkailijoita odottavat avoseinäiset, matalat rakennukset, jotka muistuttavat enemmän lomakeskusta kuin lentoasemaa. Terminaaleja on yhteensä kuusi, joista neljä on kansainvälisen ja kaksi Thaimaan sisäisen liikenteen käytössä.

Entisen kookosplantaasin paikalle rakennettu lentokenttä on yksityinen, ja sen omistaa lentoyhtiö Bangkok Airways. Lentokentän suunnitteluvaiheessa tarkoituksena oli saada aikaan rakennus, joka sulautuisi mahdollisimman hyvin ympäröivään luontoon.

Luonnollisesti myös Samuin lentokenttä on kasvanut alkuaikojen yksinkertaisimmista bambu- ja olkimajoista, mutta onnistunut säilyttämään charminsa. Tänä päivänä lentokenttä on Thaimaan seitsemänneksi vilkkain.

Kun lentokenttä aloitti toimintansa vuonna 1989, oli Bangkok Airways sen ainoa lentoyhtiö. Nykyään kentälle voi ostaa lentoja myös muiden yhtiöiden kautta, mutta niistä suurin osa liikennöidään yhteistyössä Bangkok Airwaysin kanssa. Air Asian kaltaiset kilpailijat lentävät mantereelle ja tarjoavat matkustajille jatkoyhteyden lautalla.

Samuin lentokentälle liikennöi vain muutama kansainvälinen reitti toisen yhtiön toimesta kuten Singapore Airlinesin suora reitti Singaporeen. Kilpailun puutteen takia lennot Samuille ovat usein hieman kalliimpia kuin muihin saman etäisyyden päässä sijaitseviin kohteisiin.

Lentokentän yhteydessä toimii Samui Park Avenue -niminen promenadi, jossa matkustajat voivat tehdä ostoksia tai syödä ravintolassa lentoa odotellessaan. Ulkoilmaostoskeskus on avoinna myös muille kuin lentomatkustajille.

Vuosien varrella Samuin lentokenttä on voittanut useita palkintoja sekä arkkitehtuuriin että ympäristöön liittyen. Lentokenttää pidetään yleisesti yhtenä maailman kauneimmista terminaalirakennuksista.

Suomesta tehdään pakettimatkoja Koh Samuille. Omatoimimatkailijat voivat lentää saarelle helposti Bangkokin kautta tai matkustaa maateitse kohteisiin, joista on lauttayhteys Samuille.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia lentokentältä!

Lähde: Bangkok Airways
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.