Kuva: Istockphoto
9 helppoa tavaraa, jotka tekevät matkasta mukavamman

Oletko huomannut pakata nämä mukaan lennolle? 9 pikavinkkiä, jotka tekevät matkasta helpomman

Mitkä tavarat kannattaa aina sujauttaa käsimatkavaroihin? Usein matkustavat reissaajat jakoivat omat suosituksensa.

1. Kynä

Käsimatkatavaroissa kannattaa aina pitää paria kynää, joiden avulla saat täytettyä mahdolliset tulli- ja maahantulolomakkeet jo lentokoneessa. Kynät eivät vie tilaa laukussa, mutta pelastavat sinut tilanteelta, jossa joudut metsästämään kynää kiireiseltä matkustamohenkilökunnalta.

Kynälle voi löytyä myös muuta yllättävää käyttöä lennolla – erityisesti jos kärsit lentopelosta.

2. Vaihtovaatteet ja hammasharja

Jokainen, jonka matkalaukku on joskus lähtenyt omille teilleen, muistaa pakata käsimatkatavaroihin tärkeimmät perustavarat. Vaihtovaatteilla, alusvaatteilla, hammasharjalla ja -tahnalla sekä deodorantilla pääsee jo pitkälle, vaikka ruumaan pakattu laukku ei heti saapuisikaan kohteeseen.

3. Pashminahuivi

Reilun kokoinen pashminahuivi on yksi kätevimmistä tavaroista, joita matkailija voi kuljettaa mukana. Huivin saa pakattua pieneenkin tilaan, ja sitä voi tarvittaessa käyttää vaikka peittona, päähineenä, olkapäiden suojana uskonnollisilla paikoilla sekä lanteille kiedottuna saronkina rannalla.

4. Tyhjä vesipullo

Juomista on luovuttava lentokentällä ennen turvatarkastusta, mutta laukkuun kannattaa sujauttaa tyhjä vesipullo. Olethan jo huomannut hyödyntää Helsinki-Vantaan vesipisteitä? Oman pullon täyttämällä säästät sekä luontoa että rahaa.

5. Täytettävä rantapallo

Jos matkustat pienten lasten kanssa, on täytettävä rantapallo helppo pakata mukaan tyhjänä. Jos lapset tylsistyvät lentokentällä odotellessa, voi pallon kanssa leikkiminen tuoda ainakin hetkellistä hupia. Vauvoille myös käsinukke voi olla helppo viihdyke, joka vie huomion muualle kiukkukohtauksen yllättäessä.

6. Varavirtalähde

Mikään ei ole niin ärsyttävää, kuin juuri väärällä hetkellä sammuva matkapuhelin tai tabletti. Ota matkalle mukaan varavirtalähde, etkä enää joudu tuskailemaan akkujen kanssa tai etsimään pistorasioita.

Muistathan, että vara-akut on pakattava käsimatkatavaroihin jo siitäkin syystä, että niiden kuljettaminen ruumassa on kielletty.

7. Pitkän lennon pelastajat

Erityisesti kaukolennoilla pienet ja helpot apukeinot ovat tarpeen. Nukkuminen voi onnistua paremmin, jos pakkaat käsimatkavaroihin silmälaput ja korvatulpat. Olo pysy freesinä, kun saatavilla on esimerkiksi pastilleja, käsivoidetta, kasvosuihketta, puhdistusliinoja ja käsidesiä. Mukaan kannattaa ottaa kaiken varalta myös särkylääkettä.

8. Pikanuudelit

Lasten kanssa matkustavat vanhemmat voivat olla tottuneita siihen, että perheen pienimmät ovat valikoivia ruoan suhteen. Joskus kupissa myytävät pikanuudelit voivat pelastaa tilanteen reissussa – tarvitset vain kuumaa vettä. Huomioi kuitenkin, että joskus aterioita lisämaksusta myyvillä lennoilla on omat eväät kielletty.

9. Kopio tärkeistä dokumenteista

Ennen matkaa on hyvä ottaa kopiot tärkeistä dokumenteista kuten passista, viisumista ja ajokortista. Jos kadotat lompakkosi tai käsilaukkusi varastetaan, on hallussasi todiste dokumenteista. Paperisen kopion lisäksi tiedostot kannattaa aina lähettää myös omaan sähköpostiin.

Lue myös: Näin pakkaat oikein lennolle – mitä käsimatkatavaroissa saa kuljettaa?

Lähde: Escape.com.au
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 4.6.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 4,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia