Kuva: Shutterstock
Lentomatkustajan säästövinkit

Muista tämä helppo vinkki, kun joudut varaamaan lennon viime hetkellä – parhaimmillaan säästät satasia

Älä unohda matkanjärjestäjien lomalentoja, kun tarvitset viime hetken lennon mahdollisimman edullisesti.

Viime hetken lennot matkanjärjestäjiltä

Moni matkailija tuntee ilmailualan yleisen nyrkkisäännön. Mitä aikaisemmin varaat lennot, sitä edullisemmin saat ne todennäköisesti napattua. Lähtöpäivän lähestyessä hinnoilla on tapana nousta – joskus dramaattisestikin.

Brittiläistä Jack’s Flight Club -tarjoussivustoa pyörittävä Jack Sheldon kertoo Business Insiderille, että viime hetken lentoja varatessa kannattaa aina tarkastaa reittilentojen lisäksi myös matkanjärjestäjien lomalennot.

Sheldon muistuttaa reittilentoyhtiöiden haluavan ottaa kaiken irti liikematkailijoista, joille tulee äkillinen työmatka. Hintalapulla ei ole juurikaan väliä, kun bisnesasiat on hoidettava.

Toisin on lomalentoyhtiöillä, joiden asiakaskuntaan bisnesmatkustajat harvemmin kuuluvat. Matkanjärjestäjien päätuotteita ovat pakettimatkat, mutta koneeseen jäävät ylimääräiset paikat myydään äkkilähtölentoina tuntuvalla alennuksella.

Sama sääntö pätee myös Suomessa. Viime hetkellä varatut lomalennot voivat olla todella edullisia, mutta kannattaa huomioida, ettei paikkoja välttämättä löydy isommille seurueille. Parhaiten äkkilähtölentojen bongaus sopii yksin tai kaksin matkustaville.

Parhaimmillaan edestakaisten lomalentojen hinta voi laskea reilusti alle sadan euron. Hinnat saattavat romahtaa lopullisesti lähtöä edeltävänä iltana tai vaikka vain tunteja ennen lähtöä.

Suomesta äkkilähtölentoja on helpointa löytää kohteisiin, joihin tehdään paljon matkoja. Kesäkaudella tällaisia ovat esimerkiksi Kreikan, Espanjan ja Kroatian eri kohteet sekä talvella Kanariansaaret. Lentoja saattaa olla tarjolla myös suosittuihin kaupunkikohteisiin kuten Barcelonaan ja Nizzaan.

Matkanjärjestäjät kannattaa pitää mielessä myös silloin, kun tarvitset lennon kaukokohteeseen. Suomestakin on talvikausina bongattu alle 300 euron lentoja esimerkiksi Thaimaahan ja Meksikoon.

Euroopan kohteisiin myydään sekä edestakaisia äkkilähtölentoja että yhdensuuntaisia tarjouksia, kun taas kaukokohteisiin tarjolla on pääsääntöisesti aina meno-paluulentoja.

Lomalennot voivat olla erityisen hyviä diilejä matkailijoille, jotka asuvat pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Pikkurahalla voi parhaassa tapauksessa saada lennot omalta kotikentältäsi esimerkiksi Oulusta, Vaasasta tai Kuopiosta.

Kannattaa ottaa huomioon, että myös osa matkanjärjestäjistä veloittaa nykyään lisämaksun matkatavaroista. Summa on yleensä noin 15–30 euroa lentoa kohden.

Lue myös: Mitä eroa on reitti- ja lomalennolla? Lue faktat

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 27.7.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 2,20 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Koskahan Rantapallossa on matkailuvinkkejä myös niille jotka eivät ole persaukisia eivätkä matkustele pikavipeillä. Joka juttu näyttää suunnatun tyhjätaskuille jotka matkustelevat kolikoilla.