Kuva: Shutterstock
Oudoimmat lentokenttien nimet

Miten nämä 10 lentokenttää saivat oudot nimensä? Pahaenteisimmät nostavat kylmän hien otsalle

Jotkut lentokenttien nimet saavat matkustajat nauramaan tai kauhistumaan.

1. Mafia Airport, Tansania

Ei ole ihme, jos Mafia-nimiselle lentokentälle matkustaminen saa hälytyskellot soimaan. Kyseessä on kuitenkin täysin harmiton yhteensattuma: Tansaniassa sijaitsevan saaren nimi on Mafia, mutta sillä ei ole mitään yhteyksiä rikollisjärjestöihin.

2. Batman Airport, Turkki

Sarjakuvien supersankari Batman vai kaupunki Turkissa? Nimi voi viitata molempiin. Lepakkomiehellä ei siis ole mitään tekemistä Turkin kaakkoisosassa sijaitsevan pienen lentokentän kanssa. Turkish Airlines lentää kentälle Istanbulista ja Ankarasta.

3. Dallas Love Field Airport, Yhdysvallat

Yhdysvalloissa Dallasin osavaltiossa sijaitseva Dallas Love Field -lentokenttä voi tuoda äkkiseltään mieleen vapaan rakkauden ja hipit temmeltämässä pellolla. Tosi asiassa kenttä on nimetty sotilaslentäjä Moss L. Loven mukaan, joka kuoli työtehtävissä vuonna 1913. Lentokentälle liikennöivät Delta Airlines, Alaska Airlines sekä Southwest Airlines.

4. Fakfak Airport, Indonesia

Kuullessaan lentokentän nimen Fakfak, moni ei voi olla ajattelematta täsmälleen samalta kuulostavaa englanninkielistä voimasanaa. Indonesiassa Länsi-Papuan provinssissa sijaitsevan lentokentän nimeä voikin pitää joko hauskana tai pahaenteisenä. Nimi saatetaan kirjoittaa myös muodossa Fak Fak.

5. El Prat, Espanja

Tänne sinäkin olet saattanyt lentää – nimittäin huippusuositun kaupunkikohteen Barcelonan lentokentälle. Brittimatkustajille Barcelonan nimi El Prat kuulostaa hauskalta, sillä sana tarkoittaa brittienglannin slangissa typerystä. Taustalla ei ole sen kummempaa tarinaa: lentokenttä on saanut nimensä El Prat de Llobregatin kaupungin mukaan.

6. Useless Loop, Australia

Yksi maailman erikoisimmista lentokenttien nimistä löytyy Australiasta. Useless Loop tarkoittaa suomeksi hyödyntöntä silmukkaa. Länsi-Australiassa sijaitseva pikkukenttä on saanut nimensä Useless Loopin kylän mukaan. Vastarannalla sijaitsee suosittu turistikohde Monkey Mia.

7. Red Devil Airport, Yhdysvallat

Miltä tuntuisi nousta koneeseen, joka on matkalla lentokentälle nimeltä Red Devil Airport? Punaista paholaista tarkoittava lentokenttä on vain yksi Alaskan erikoisista ja hieman pahaenteisistä nimistä. Löytyyhän osavaltiosta nimittäin myös esimerkiksi lentokenttä nimeltä Eek. Sana on englanninkielinen versio säikähdystä kuvaavasta iik-huudosta.

8. Slave Lake Airport, Kanada

Mielikuvat orjista eivät ehkä ole lentomatkustajien mieleen. Kanadassa sijaitsevan Slave Lake Airportin nimi viittaa kuitenkin juuri tähän. Onneksi pienelle kentälle ei tällä hetkellä liikennöi matkustajakoneita.

9. Mörön Airport, Mongolia

Mongoliassa sijaitseva lentokenttä Mörön kuulostaa suomalaisten korvaan huvittavalta: puhutaanko nyt siis Muumeista tutun olennon tai koko kansan lätkäsankarin Mörön lentokentästä? Kansainvälisesti paikkaan viitataan usein ilman ö-kirjaimen pisteitä nimen Moron, mikä puolestaan tarkoittaa englanniksi typerystä.

10. Deadhorse Airport, Yhdysvallat

Kuka ihmeessä haluaisi nähdä lentokentän nimessä sanan dead (kuollut)? Alaskan osavaltiossa Yhdysvalloissa sijaitsevan pienen Deadhorsen lentokentän nimi viittaa kuolleeseen hevoseen. Nimen takana ei kuitenkaan tiettävästi ole tarinaa kentällä sattuneesta onnettomuudesta, vaan se vain sattuu olemaan paikallisen asutuskeskittymän nimi.

Lue myös: Tältä näyttävät maailman 10 kauneinta lentokenttää – kuinka monelle olet matkustanut?

Lähde: Traveller.com.au, The Independent
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 10.9.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 1,20 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

Noista hauskoja ovat Mörön ja Mafia, ja muista puolet olen kuullut ennenkin enkä ollenkaan kummallisena pitänyt. Paikoilla ja ihmisillä on paljon hassuja nimiä, jos niitä oikein rupeaa ihmettelemään, ja menee keinotekoiseksi jutun vääntämiseksi, jos esim. Love Fieldissä näkee jotain epätavallista. Suomalaiset helposti näkevät, kun omassa maassa muka kaikki on niin normaalia. Ei ole.

Hauskin havainto lentomatkalta: Olin matkalla Sydneystä kotiin Hesinkiin, vilkaisin matkatavaralipuketta ja siinä oli ”to HEL via SIN”, jep näinhän se menee :-)