Kuva: Flickr /aresauburn™
Miksi limsa on kallista lennolla?

Miksi tölkki Coca-Colaa on lentokoneessa tavallista kalliimpi? Tässä selitys

Mistä matkustaja maksaa tilatessaan lennolla limsatölkin?

Tämän takia virvoitusjuomat ovat kalliimpia lentokoneessa

Lyhyillä lennoilla laaja ilmainen juoma- ja ruokatarjoilu on jo suurimmaksi osaksi loppunut muidenkin kuin halpalentoyhtiöiden tapauksessa. Rajattomasta tarjoilusta päästään nauttimaan enää lähinnä kaukolennoilla.

Esimerkiksi kotimainen Finnair tarjoaa lyhyillä lennoilla matkustajille ilmaiseksi vettä, mehua, kahvia tai teetä. Virvoitusjuomat eivät kuulu tarjoiluun.

Lentomatkustajat ovat vuosien varrella tottuneet yhtiöiden säästötoimiin, ja ilmaisesta tarjoilusta on tullut enemmänkin iloinen yllätys kuin itsestäänselvänä pidetty asia. Kukapa ei olisi kuitenkin joskus harmitellut lennolla tuotteiden hintoja?

Verkkosivusto Skift päätti selvittää, miksi monet lentoyhtiöt eivät tarjoa ilmaisena vaihtoehtona Coca-Colaa ja muita virvoitusjuomia. Sivusto halusi myös vahvistuksen amerikkalaisen Frontier-lentoyhtiön toimitusjohtajan väitteelle siitä, että lennoille toimitettavien limsatölkkien kulut ovat korkeammat kuin kaupasta ostettavien tuotteiden.

Lentokoneruokia valmistavan Gate Groupin toimitusjohtaja Anne De Hauw kertoo virvoitusjuomien hintojen riippuvan lentoyhtiöistä ja tölkkien tilausmääristä. Yksi asia on kuitenkin selvä: kun tilaat lennolla Coca-Colan, et maksa pelkästään tuotteesta.

– Korkeampi hinta liittyy toimitusketjuun ja operaatioon sen takana. Tölkit on lajiteltava kärryihin tarjoilupalvelun toimipisteessä lentokentällä. Sen jälkeen ne kuljetetaan korkealla tavarankuljetusautolla lastattavaksi lentokoneeseen, kertoo De Hauw.

Lastausta varten käytettävissä tavarankuljetusautoissa on korkeat nosturit, jotka mahdollistavat tuotteiden siirtämisen ylös lentokoneeseen. De Hauw kertoo, että yksittäisen kuljetusauton hinta on 200 000 dollaria eli lähes 170 000 euroa.

De Hauw’n mukaan nimenomaan toimitukseen liittyvät kulut nostavat normaalisti edullisen tuotteen hintaa. Tämän takia hintavertailu lähikaupan hyllystä löytyvän virvoitusjuoman kanssa on mahdotonta.

>> Lue myös: Lentoemäntä kertoo, minkä juoman tarjoileminen on vastenmielisintä – tilaatko sinäkin aina tämän?

Lähde: Skift
Kuva: Flickr / aresauburn™

Päivitetty: 28.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 votes, average: 2,14 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia