Edulliset lennot nopeasti

Miksi lennolla tulee helposti jano? Yksi pysäyttävä fakta kertoo totuuden koneen matkustamosta

Vertaile satoja lentoyhtiöitä ja matkatoimistoja yhdellä haulla
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lentokoneen ilma on kuivempaa kuin aavikolla

Olet todennäköisesti joskus kokenut lennolla matkustamon kuivan ilman sivuvaikutuksia. Silmät, iho ja nenän limakalvot kuivuvat, ja saatat jopa tuntea kärsiväsi nestehukasta.

Mikään näistä ilmiöistä ei ole ihme, kun ottaa huomioon erään pysäyttävän faktan matkustamon hengitysilmasta. Lentokoneessa on yleensä kuivempi ilma kuin aavikolla.

Matkailusivusto Traveller.com.au kertoo Palermon yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jossa lennoilla mitatun ilman kosteusprosentti liikkui 1,8–18,5 prosentin välillä. Luvut ovat todella matalia.

Sivuston mukaan ilman kosteusprosentti on Gobin autiomaassa noin 23 prosenttia toukokuussa, jolloin alueella on kuivinta. Saharan autiomaassa taas keskimääräinen kosteusprosentti on 25. Atacaman aavikolla Chilessä on mitattu 17,3 prosentin ilmankosteus, mikä on lähes yhtä kuiva kuin Marsissa.

Ilmailualan kehittyessä myös matkustamon hengitysilmaan on alettu kiinnittää erityistä huomiota. Esimerkiksi Boeing 787 -koneita markkinoidaan lentokoneina, joiden ilmankosteus on tavallista korkeampi.

Lentokoneen haastavien olosuhteiden takia matkan aikana on erityisen tärkeää nauttia runsaasti vettä. Asiantuntijoiden mukaan jokaisen lentomatkustajan tulisi juoda vähintään yksi lasi vettä tunnissa.

Alkoholi puolestaan kuivattaa elimistöä entisestään, joten lennolla nautitut alkoholijuomat eivät välttämättä ole hyvä idea.

Lue myös: Näin selviät pitkästä lennosta – 8 helppoa vinkkiä kaukomatkailijoille

Lähde: Traveller.com.au
Kuva: Shutterstock

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.