hero taustakuva

Kahdeksan syytä ladata lentoyhtiön sovellus jo seuraavalle matkalle

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Hyvä lentosovellus helpottaa matkustamista ennen matkaa ja sen aikana. Lue kahdeksan syytä ladata lentoyhtiön sovellus!
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 31.10.2019
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Ilmainen apu lentokentällä

Onko puhelimessasi jo lentoyhtiön sovellus, kun lähdet matkalle? Moni pitää sovellusta turhakkeena, sillä kaiken sovelluksessa olevan löytää myös lentokentältä. Tieto ja palvelut ovat sovelluksessa kuitenkin kätevästi parin pyyhkäisyn päässä, ja parhaimmista lentosovelluksista löytyy kaikki tarpeellinen tieto muutamassa sekunnissa.

Sovellusten sisältö vaihtee lentoyhtiön mukaan, mutta useimmista löytyvät tärkeimmät ominaisuudet kuten lentojen varaaminen, lähtöselvitys ja lennon tiedot. Lentoyhtiön sovellus on ilmainen apu.

Lue kahdeksan syytä ladata sovellus jo seuraavalle matkallesi!

1. Helppo lähtöselvitys

Lentoyhtiön sovelluksella voi tehdä lähtöselvityksen helposti kotoa, jolloin lentokentälle jää vähemmän muistettavaa. Etukäteen tehty lähtöselvitys auttaa erityisesti silloin, jos lentokentälle saapuu viime tingassa.

Puhelimen näytöltä voi valita paikkansa ennen muita ja lisämaksusta lisätä ylimääräisen matkalaukun lennolle, jos yhteen laukkuun ei mahdukaan kaikkea.

2. Sähköinen tarkistuskortti mukana puhelimessa

Jos kuulut matkustajiin, joilla paperinen tarkistuskortti eli boarding pass hukkuu useita kertoja matkan aikana, käytä lentoyhtiön sovellusta.

Useimmilla lentoyhtiöillä tarkistuskortti näkyy sovelluksessa, eikä sitä tarvitse erikseen tulostaa. Tiedät myös aina, missä tarkistuskorttisi on ja löydät sen nopeasti ilman käsimatkatavaran penkomista.

3. Lennon tiedot yhdestä paikasta

Paljonko pakkaan matkatavaraa? Milloin check-in sulkeutuu? Miltä portilta lentoni lähtee? Kaikkiin lentoa koskeviin kysymyksiin löytyy vastaus ainakin kattavimmista lentoyhtiöiden sovelluksista.

Parhaat sovellukset näyttävät jopa matkatavarahihnan numeron määränpäässä, jolloin oman laukun löytäminen nopeutuu.

4. Ilmoitukset suoraan puhelimeen

Lentoyhtiön sovelluksista näkyy lähtöajan lisäksi myös koneeseen nousun ajankohta. Sovellus ilmoittaa alkaneesta koneeseen noususta, lennon myöhästymisestä ja portin muutoksesta.

Shutterstock
Lentoyhtiön sovellus säästää lentonäyttöjen tuijottamiselta, sillä oman lennon tiedot löytyvät myös sovelluksesta.

Jos lentoaikataulu muuttuu, ilmoitus siitä tulee monille tekstiviestinä. Lentoyhtiön sovelluksen avulla saat kuitenkin muistutuksen myös, vaikka lennon ajankohta olisikin aikataulun mukainen. Jotta saa ilmoituksen koneeseen nousun alkamisesta, puhelimessa pitää hyväksyä sovelluksen ilmoitukset lukitusnäytölle.

5. Lentokentän kartta

Lentoyhtiöillä on sovelluksessaan usein kotipesänsä kartta, mikä tarkoittaa esimerkiksi Finnairilla Helsingin lentokentän karttaa. Kartta on käytännöllinen erityisesti suurilla lentokentillä suunnistamisessa, ja auttaa suunnistamisessa myös alati muuttuvalla Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Joillakin lentoyhtiöillä on sovelluksessa myös navigointitoiminto, jolla voi katsoa reitin portille ja tarkistaa, kauanko matkaan kuluu aikaa.

6. Lisäpalvelut helposti

Lentoyhtiön sovelluksella voi myös muun muassa ladata sanomalehtiä luettavaksi matkalle, varata hotellin ja vuokrata auton.

7. Näe kanta-asiakaspisteesi

Jos lennät usein, olet todennäköisesti jonkin lentoyhtiöallianssin jäsen. Jos kanta-asiakaspisteiden kertymisen tarkistaminen tietokoneelta tuntuu vaivalloiselta, sovelluksesta näkee helposti pisteiden kertymisen.

>> Lue myös: Mitkä ihmeen lentoyhtiöallianssit? Katso esittelyt ja nappaa rahanarvoiset edut

8. Helpota seuraavan matkan varaamista

Kaikkien lentoyhtiön sovellusten kautta on myös mahdollista varata matkoja, jolloin tulevan matkan tiedot näkyvät automaattisesti sovelluksessa ja tallentuvat kanta-asiakaspisteisiin. Matkan voi lisätä sovellukseen myös silloin, kun lento on varattu muuta kautta.

>> Haluatko päästä kokeilemaan sovellusta käytännössä? Varaa lennot Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

 1. ”Kartta on käytännöllinen erityisesti suurilla lentokentillä suunnistamisessa, ja auttaa suunnistamisessa myös alati muuttuvalla Helsinki-Vantaan lentokentällä.”


 2. Esimerkiksi Lufthansalla myös matkatavarakuitti tulee sovellukseen.


 3. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.