Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lentoyhtiön kokki paljastaa: tätä ruokaa sinulle ei ikinä tarjoilla lentokoneessa

Qantas artikkelin kuva
Lennot
Kaikenlaisia ruokia ei voida tarjoilla lentokoneessa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 17.09.2019
facebook   whatsapp

Lentokoneessa ei syödä friteerattuja ruokia

Lentokoneruoalla riittää arvostelijoita. On vaikea miellyttää satoja matkustajia haastavissa olosuhteissa, kun ruoka on jouduttu valmistamaan etukäteen. Toisaalta monille matkustajille ruokailu koneessa on hauska lomarituaali – ja riittää heitäkin, jotka haluaisivat toisenkin annoksen.

Lentokoneruoasta vastaavat tiimit joutuvat miettimään tarkasti, millainen ruoka toimii matkustamossa. Huomioon on otettava esimerkiksi se, että makuaisti heikentyy korkeuden ja matkustamon kuivan ilman takia huomattavasti.

Australialaisen lentoyhtiö Qantasin kokki Alex Woolley osaa heti nimetä ruoan, jota ei ikinä tulla näkemään lennolla. Japanilaistyylinen tempura eli rapeaksi friteeratut ruoat eivät säily samanlaisina kymmenen kilometrin korkeudessa, kun annoksia ei voida tarjoilla heti valmistuksen jälkeen.

– Ilmassa kaikki rapeat ruoat ovat haastavia, joten emme koskaan tule tekemään niitä. Jotkut asiat on parasta jättää maan kamaralle, kertoo Woolley.

Sama koskee myös helposti pilaantuvia ruokia kuten raakaa kalaa sekä erikoisia raaka-aineita, jotka eivät miellytä isoja massoja.

Oma lukunsa ovat ruoat, joita matkustajat haluavat tilata ennen koneeseen nousemista. Kokki paljastaa, millaisia asioita lentokentän loungen ruokalistalla on huomioitava.

– Kukaan ei halua syödä raskaasti ennen pitkää lentoa, joten yritämme pitää annokset kevyinä. Terveellisyys ja tuoreus ovat tärkeitä asioita, sanoo Woolley.

Sydneyn lentokentällä sijaitsevassa Qantasin loungessa tilatuimpia annoksia ovat kokin mukaan rapea pippurimustekala sekä Club Sandwich. Klassinen kolmioleipä tunnetaan ympäri maailmaa, ja siinä on täytteenä kanaa, pekonia, tomaattia, salaattia ja joskus myös kananmunaa.

Entä oletko sinäkin miettinyt vastausta monien ihmettelemään kysymykseen: saako lentokoneeseen ottaa mukaan omat eväät?

Lue myös: Kurkistus kulisseihin – näin syntyy lentokoneruoka

Lähde: News.com.au
Kuva: Qantas

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.