hero taustakuva

Lentokoneen inhotusta keskipaikasta paljastui uusi piirre, joka tekee siitä paremman – olisitko tiennyt tämän?

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Kuuluvatko lentokoneen käsinojat keskipaikalla istuvalle matkustajalle? Moni tuntuu ajattelevan näin.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 09.07.2019
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Keskipaikan ainoa hyvä puoli: käsinojat molemmin puolin

Suurin osa matkustajista pettyy huomatessaan joutuneensa lentokoneessa keskipaikalle. Käytössä ei ole käytävälle avautuvaa ylimääräistä tilaa ja helppoa reittiä jaloittelemaan, eikä toisaalta myöskään ikkunasta avautuvia maisemia.

Pahimmillaan keskipaikka tarkoittaa kahden tuntemattoman matkustajan välissä istumista. Mutta voisiko inhottuun istuimeen liittyä edes jotain hyvää?

Verkossa kuumana käyvän keskustelun mukaan moni näyttää ajattelevan, että istuimien väleihin sijoitetut käsinojat kuuluvat keskipaikalla istuvalle matkustajalle. Mielipiteiden vaihto aiheesta alkoi sosiaalisessa mediassa, kun amerikkalainen tv- ja radiotoimittaja Rich Eisen teki kyselyn Twitterissä.

Yli 100 000 ihmisen vastauksen perusteella äänet jakautuivat lähes tasan. Melkein puolet vastaajista olivat sitä mieltä, että molemmat käsinojat kuuluvat automaattisesti keskipaikalla istuvalle matkustajalle.

Aiheesta on puhuttu ennenkin. Vuonna 2017 matkailusivusto Condé Nast Traveler julkaisi kirjoituksen, jossa matkailutoimittajat esittivät mielipiteensä siitä, kenelle käsinojat kuuluvat.

– Ei minkäänlaista jossittelua: kaksi käsinojaa kuuluu keskipaikkalaiselle. Keskipaikalla on surkeaa istua, joten vähintä mitä muut voivat tehdä, on tarjota edes vähän mukavuutta keskipaikalla istuvan kyynärpäille, sanoo matkailutoimittaja Sebastian Modak.

Asia tunnutaan näkevän keskipaikan oikeutena – samoin kuin esimerkiksi ikkunapaikan oikeus päättää siitä, onko ikkunaluukku auki vai kiinni. Käytäväpaikalla saa sentään hieman enemmän tilaa jaloilleen, ja ikkunapaikalla voi puolestaan nojata seinään.

The Points Guy -sivusto on kysynyt matkustamohenkilökunnan mielipidettä asiasta isolle amerikkalaiselle lentoyhtiölle työskentelevältä lentoemännältä.

– Olen sataprosenttisesti sitä mieltä, että molemmat käsinojat kuuluvat keskipaikalla istuvalle matkustajalle. En ole kuitenkaan ikinä joutunut selvittämään riitaa asiasta, sanoo lentoemäntä Jacqueline Marie.

Australialainen lentoyhtiö Jetstar teki asiasta vuonna 2018 kyselyn, johon vastasi jopa 30 000 matkustajaa. Tuloksen mukaan enemmistö oli sitä mieltä, että käsinojat kuuluvat keskipaikkalaiselle.

Lue myös: Joko tiesit lentokoneen salaisesta napista? Moni ei ole hoksannut tätä helppoa niksiä

Lähde: New York Post, Condé Nast Traveler, The Points Guy, Yahoo! Singapore
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.