Kuva: Istockphoto

Lentokentällä voi piillä yllättävä vaara – viattomalta tuntuvaa palvelua ei aina kannata käyttää

Käytätkö sinäkin lentokenttien latauspisteitä tiedostamatta niiden riskejä? Et ole ainoa.

Harkitse kaksi kertaa julkista USB-latausta

Kukapa ei ilahtuisi nähdessään lentokentällä kännyköiden ja muiden elektronisten laitteiden latauspisteitä? Laitteet kulkevat kädessämme pitkin päivää, ja akun tyhjeneminen väärällä hetkellä voi olla kiusallinen yllätys.

Monilla lentokentillä on tavallisten pistorasioiden lisäksi mahdollisuus myös USB-lataukseen. Tämä on suosittua matkailijoiden keskuudessa, sillä kaikilla ei aina ole mukana pistorasioihin mahdollisesti tarvittavia adaptereita.

Asiantuntijoilla on kuitenkin painavaa sanottavaa julkisista latauspisteistä. Forbesin julkaisemassa artikkelissa matkailijoita muistutetaan USB-latauksen riskeistä. Liitännän kautta vorot saattavat päästä asentamaan haittaohjelmia ladattavalle laitteelle tai varastamaan sieltä tietoja.

– Kun käytät yleistä USB-porttia on se hieman kuin päättäisit laittaa tienvarresta löytyneen hammasharjan suuhusi, sanoo IBM Securityn Caleb Barlow.

Asiantuntijat suosittelevat matkailijoita käyttämään latauksessa aina mieluummin tavallista pistorasiaa tai omaa varavirtalähdettä. USB-latauksen turvallisuutta voi parantaa ostamalla johtoon kiinnitettävän lisäosan, joka estää tiedon siirtämisen.

Varotoimet saattavat kuulostaa tavallisen matkailijan korvaan ylimitoitetuilta, mutta IBM Securityn tekemän tutkimuksen mukaan tietoturvarikokset ovat yleistyneet nimenomaan kuljetusalalla. Hyökkäykset kohdistuvat yhä useammin matkailijoihin.

Barlow varoittaa lentomatkustajia myös latauspisteisiin jätetyistä johdoista. Moni saattaa tarttua esimerkiksi hylättyyn Applen latausjohtoon hetkeäkään miettimättä – ja tietämättä kuka sen on jättänyt jälkeensä ja miksi.

– Kuvitellaan, että olen roisto ja menen lentokentälle. Latauspisteen purkaminen ei ole helppoa, mutta johdon jättäminen pisteelle on. Kun joku käyttää johtoa, pääsen käsiksi tämän laitteeseen johtoon asennetun sirun avulla, selittää Barlow.

Lentokentillä on usein sekä varsinaisia latausasemia että istuinriveiltä löytyviä yksittäisiä latauspisteitä.

Embed from Getty Images

Lue myös: Varo näitä lentokentällä – 5 yleisintä huijausta ja varkautta, joilla matkustajat yllätetään

Lähde: Forbes
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 24.5.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 1,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia