Kuva: Istockphoto
Matkustamohenkilökunnan salainen kikka, kun aikaa matkustajien auttamiselle ei ole

Lentoemojen ja stuerttien salainen kepulikonsti: näin sinua harhautetaan, kun henkilökunta haluaa hetken rauhaa

Matkustamohenkilökunnalla on niksi tilanteisiin, joissa he eivät halua tulla häirityiksi.

Näin matkustamohenkilökunta välttää asiakkaiden pyynnöt

Lentoemännät ja stuertit tietävät, että kun kone on täynnä matkustajia, on joku todennäköisesti aina vailla jotain. Käytävän liikkuminen päästä päähän ilman pysäytyksiä on matkustamohenkilökunnalle lähes mahdotonta.

Amerikkalaisen radioasema KIIS-FM:n haastattelussa avautunut entinen stuertti on paljastanut joutuneensa keksimään keinon sellaisia tilanteita varten, jolloin ei ehtinyt tulla häirityksi.

Stuertti myöntää turhautuneensa siihen, että joku matkustajista pyysi aina jotain juuri silloin, kun tämä oli matkalla ruokatauolleen.

– Minulla oli käytössä keksimäni kikka. Tapasin laittaa virvoitusjuomatölkin oksennuspussiin, sujauttaa käteen kumihansikkaat ja kulkea käytävän läpi ikään kuin olisin viemässä oksennusta hävitettäväksi, tunnustaa ex-stuertti.

Kyseenalainen niksi osoittautui toimivaksi. Stuertin mukaan kukaan matkustajista ei tällaisissa tilanteissa kysynyt tai pyytänyt yhtään mitään.

Ex-stuertti ehti tehdä myös toisen paljastuksen.

– Jos lentoemäntä tai stuertti sanoo sinulle “palaan pian takaisin”, se tarkoittaa, ettei hän pidä sinusta, väittää entinen stuertti.

Entä miten sitten voit saada matkustamohenkilökunnan pitämään juuri sinusta? Ihmeellisiä taikatemppuja ei tähän vaadita: eräs lentoemäntä on paljastanut, että äärimmäisen yksinkertaisella perusasialla voi ilahduttaa raskasta työtä tekevää matkustamohenkilökuntaa.

Stuertin mukaan myös ystävällinen kuulumisten kysyminen matkustamohenkilökunnalta otetaan ilolla vastaan – ja se saa todennäköisesti työntekijät muistamaan matkustajan silloin, kun jaossa on ilmaisia etuja.

Mikäli matkustamohenkilökuntaa on uskominen, saattaa parempaa palvelua saada koneen takaosassa. Peräpenkkien VIP-kohtelu johtuu tietysti siitä, että takaosassa istuville matkustajille myönnettyjä etuja ei huomata muualla lentokoneessa.

Lähde: News.com.au
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 7.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (11 votes, average: 1,91 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia