Kuva: Shutterstock
Lentoemäntien käytännön vinkit

Lentoemäntä paljastaa, missä on suurin todennäköisyys päätyä vauvan viereen lennolla – 11 käytännön niksiä

Työkseen matkustavat keksivät jatkuvasti uusia reissuniksejä. Lue matkustamohenkilökunnan parhaat vinkit!

1. Suoristusrauta silitysrautana

Löytyykö matkatavaroistasi muotoilurauta hiusten suoristamista tai kihartamista varten? Kiireessä samaa laitetta voi käyttää myös vaatteiden pikaiseen silittämiseen, vinkkaa 30-vuotisen uran tehnyt lentoemäntä Business Insiderille. Pahimmat rypyt oikenevat hetkessä ilman silitysraudan- ja laudan etsimistä.

2. Pidä huone pimeänä

Herkkäunisia saattaa kiusata hotellihuoneen ikkunaverhojen välistä aamulla luikerteleva valonjuova. Matkustamohenkilökunta kehottaa kiinnittämään verhot yhteen housuhenkarista löytyvien klipsien avulla.

3. Älä lennä flunssassa

Kaikki, jotka ovat joskus lentäneet flunssassa, tietävät kuinka kivuliasta se voi olla. Eikä ihme, sillä pahimmillaan lentäminen voi vaurioittaa sairaan matkustajan tärykalvoa. Matkustamohenkilökunta vannookin yhden säännön nimeen: älä lennä flunssassa. Jos tulet sairaaksi yllättäen, kokeile nerokasta – ja toimivaa – apukeinoa Mikki Hiiri -korvien avulla.

Kuva: ShutterstockLentoemäntien käytännön niksit
Varmista, että olet hyvässä kunnossa ennen lentoa. Flunssassa lentämisellä voi olla ikäviä seurauksia.

4. Vältä vauvaa vierustoverina

Kaikki voivat olla yhtä mieltä siitä, että vauvat ovat suloisia, eikä ketään pidä syyttää esimerkiksi korvakipua lennolla itkevästä vauvasta. Mutta käsi sydämelle: kuinka moni toivoo pitkällä lennolla vauvaa vierustoveriksi? Lentoemännän mukaan herkkäkorvaisten kannattaa välttää istuinpaikkoja koneen väliseinien liepeillä. Väliseiniin kiinnitetään nimittäin vauvojen matkasängyt.

5. Mikä auttaa jet lagiin?

Jet lag eli aikaerorasitus on tuttu tunne matkustamohenkilökunnalle. Yksinkertaisimmillaan oireita voi lieventää matkustamohenkilökunnan mukaan välttämällä elektronisten laitteiden käyttöä tuntia ennen nukkumaanmenoa, lukemalla kirjaa ja juomalla teetä. Lisäksi kohdemaan aikaan kannattaa siirtyä mahdollisimman pian.

6. Pesukone auttaa pakkaamaan kevyemmin

Kukapa ei haluaisi lähteä reissuun mahdollisimman kevyillä kantamuksilla? Matkustamohenkilökunta kehottaa selvittämään etukäteen, onko majapaikassa mahdollisuus pestä pyykkiä. Jos tiedät sen onnistuvan helposti, selviät vähemmillä vaatekerroilla. Voit varata mukaan pyykinpesuainetta jo kotoa.

Kuva: ShutterstockLentoemännän pakkausvinkit
Moni miettii ennen reissua, miten laukun voisi pakata mahdollisimman tehokkaasti.

7. Rullaa vaatteet

Oletko jo kokeillut rullaustekniikkaa pakatessasi matkatavaroita? Matkustamohenkilökunta vannoo tämän tyylin säästävän tilaa laukussa. Ehkä pärjäätkin tämän niksin avulla pelkillä käsimatkatavaroilla.

8. Älä missaa ilmaista aamiaista

Jos joudut lähtemään hotellista aikaiselle lennolle ennen kuin aamiaista aletaan tarjoilla, ei peli välttämättä ole menetetty. Kysy vastaanotosta hyvissä ajoin, tarjoaako hotelli aamiaispakkauksia. Mukaan otettava aamiainen saattaa olla esimerkiksi vesipullo, voileipä ja hedelmä.

9. Nappaa edullisempi upgrade

Matkustusluokan korotukseen liittyy paljon myyttejä. Usein kuvitellaan, että erityisen tyylikkäästi pukeutumalla voi onnistua nappaamaan siirron business-luokkaan. Asia ei kuitenkaan ole ihan näin, ja helpoiten korotus onnistuu omalla rahalla. Matkustuspäivänä kannattaa pitää korvat auki viime hetken edullisia korotuksia varten. Matkustusluokan vaihtaminen saattaa onnistua vielä lähtöselvitystiskillä tai jopa lähtöportilla.

Kuva: ShutterstockLentoemäntien vinkit matkustusluokan korotukseen
Toisinaan matkustusluokan korotus voi onnistua edullisemmin vasta lentokentällä.

10. Arvioi, voitko saada jotain ilmaiseksi

Menikö lennolla jotain mönkään tai sattuiko lentoyhtiölle moka? Pitkän uran tehnyt stuertti paljastaa, että matkustamohenkilökunnalla saattaa olla oikeus tarjota matkustajalle jokin pieni korvaus jo koneessa. Tämä saattaa olla esimerkiksi ilmainen ateria tai matkustusluokan korotus. Niksiä ei kuitenkaan kannata käyttää vilpillisesti, sillä lentoyhtiöt tunnistavat järjestelmänsä kautta sarjavalittajat.

11. Älä käytä tarjoilupöytää tyynynä

Oletko joskus laskenut lentokoneessa turhautuneena pääsi istuimen edessä olevan tarjoilupöydän päälle, kun et ole onnistunut löytämään mukavaa asentoa? Tällaisia tapauksia näkee lennoilla usein, mutta matkustamohenkilökunta kehottaa välttämään nukkumatyyliä viimeiseen asti. Tarjoilupöytä on varsinainen bakteeripesä, jossa saatetaan jopa vaihtaa vaippoja. Tasoja ei ehditä siivota perusteellisesti jokaisen lennon jälkeen.

Lue myös: Voiko lentokoneessa juoda hanavettä? Lentoemäntä paljastaa, mihin juomiin ei koskisi

Lähde: Business Insider
Kuvat: Istockphoto, Shutterstock

Päivitetty: 10.4.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 1,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Todellakin on aika raskasta kuunnella itkua lennolla.Näin kävi viimeksi,kun reissattiin perhelomalla ja olimme matkalla,jossa tietyn ikäiset lapset pääsi joko halvemmalla tai ilmaiseksi.Tietenkin lennot oli täynnä kaiken ikäisiä lapsia ja vauvoja…viereinen nainen piteli sormiaan korvissa,kun vauva hänen vieressään itki aivan taukoamatta.Ei ollut mukavaa,mutta olisin toivonut vauvan vanhemmilta hiukan enemmän yritystä pitää vauva tyytyväisenä(hyssyttely yms.olisi ehkä auttanut…Erään toisenkin reissun ajan olen huomannut,ettei vanhemmat yritä mitään,vaan lapset saa tehdä mitä vaan ja häiritä jopa tahallaan muita matkustajia..😓

Olisiko mitenkään mahdollista, että lentoyhtiöt sijoittaisivat lapsiperheet keskitetysti etu-tai takaosaan. Lapset saisivat vapaasti ”riemuita” matkasta. Nykyään lapsiperheet elävät ihan lasten ehdoilla… lapset saavat rauhassa ”terrorisoida” muita matkustajia. Hyppivät, huutavat ja potkivat selkänojia. Kakkavaippoja vaihdetaan kun muut aterioivat..
Keskittämisellä, edes osa matkustajista saisi rauhallisemman lentomatkan. Nykyoloissa kaikki kärsivät..