Kuva: Shutterstock
Lentäminen flunssakaudella

Lentäminen flunssakaudella – huomioi nämä asiat lentokentällä

Talvikaudella matkustaessa on lähes varmaa, että lentokentällä on flunssaisia matkustajia. Lue vinkit, joiden avulla vältät saamasta flunssan lentokentällä.

Lentokenttien puhtaudella suuri vaikutus

Lentokentillä vierailee päivittäin tuhansia ihmisiä, ja monet ihmiset ympäri maailmaa koskevat samoihin esineisiin päivän aikana. Tällöin sekä tilojen puhtaus että matkustajien oma henkilökohtainen hygienia ovat suuressa roolissa, jotta taudit eivät leviä lentokenttien kautta.

Matkustajat voivat luottaa siihen, että ainakin kotimaan lentoasemilla siisteydestä pidetään huolta. Finavian mukaan kaikki avoimet pinnat putsataan päivittäin ja turvatarkastuksen muoviset laatikot pestään säännöllisesti.

– Hygieniasyistä pintojen putsaaminen on meille todella tärkeä asia. Helsinki-Vantaan matkustajamäärien kasvaessa myös siivouksia tehdään tiheämmin, jotta hyvä siisteystaso pysyy yllä, kertoo palveluesimies Katri Koivukoski Finavialta.

Huomioi kanssamatkustajat hyvällä hygienialla

Matkustajien toimet flunssan leviämisen estämiseksi ovat yksinkertaisia, sillä paras keino välttää tartunta ja estää tautien leviäminen on käsienpesu.

– Tärkeintä, mitä matkustajat voivat tehdä, on pestä kätensä huolellisesti saippualla, sanoo Kivikoski.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on rutkasti mahdollisuuksia käsienpesuun, ja asianmukaiset, siistit wc:t pitävät huolen siitä, etteivät kädet jää pesemättä tilanpuutteen vuoksi.

Käsienpesun lisäksi matkustajien on syytä kiinnittää huomiota aivastuksen peittämiseen. Tautien levitessä pisaratartuntana aivastus tai yskiminen on parasta peittää suojaamalla suu kyynärtaipeeseen. Näin mahdolliset taudinaiheuttajat eivät leviä käsien kautta.

– Aivastaessa tai yskiessä voi myös käyttää nenäliinaa, Koivukoski sanoo.

>> Iskikö flunssa juuri ennen lentoa? Lue, miten lentomatka vaikuttaa flunssaan – näillä vinkeillä selviät perille!

Lähde: Finavia
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 30.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 2,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia