hero taustakuva

Tällainen on Rovaniemen lentokenttä – katso kentän kaikki lentoyhteydet ja palvelut

Finavia artikkelin kuva
Lennot
Suomen kolmanneksi suurin lentoasema on Rovaniemen lentokenttä, joka on Lapin-matkailun keskus.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 27.11.2019
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Joulupukin virallinen lentoasema

Rovaniemen lentokenttä on voimakkaasti kasvava lentoasema, ja etenkin talvisesongin aikana liikenne Rovaniemelle on vilkasta. Rovaniemen lentokenttä on myös Joulupukin virallinen lentoasema.

Lentokenttä on otettu käyttöön vuonna 1940, ja viimeisimmäksi sitä laajennettu vuodesta 2018 lähtien. Laajennustöiden on tarkoitus tulla valmiiksi vuoden 2019 jouluun mennessä, jolloin matkustajatiloja tulee lisää yli 75 prosenttia.

Lentoasemalla on yksi kolme kilometriä pitkä kiitotie, joka ylittää pohjoisen napapiirin.

FinaviaRovaniemen lentoasema
Rovaniemen lentoasemalla voi odottaa lentoaan rennosti keinutuolissa.

Rovaniemen lentoasema sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Linja-autoasemalta ja hotelleilta pääsee lentokenttäbussilla. Rautatieasemalta, keskusasta, Santaparkista ja Pajakylästä liikennöi Pikakuljetus Rovaniemi. Lentoasemalle voi saapua linja-autolla myös Pyhä-Luostolta, Kuusamosta, Rukalta ja Suomulta.

Osta tuliaiset mukaan

Rovaniemen lentokentällä toimii kaksi Rovaniemi Cafèn kahvilaa, matkamuistomyymälöitä ja Joulupukin postin sivupiste. Ennen turvatarkastusta Rovaniemi Cafèlla on yksi piste, ja toinen sijaitsee porttialueella.

Porttialueen Rovaniemi Cafè & shop -kahvilassa voi haukata rieskan tai keittoa ennen lentoa tai käydä ostamassa tuliaisia kahvilan yhteydessä toimivasta kaupasta. Tuliaiset voi ostaa myös terminaalin yleisöalueella toimivasta Moskiitos-lahjatavaraliikkeestä.

Jos ei ehtinyt laittaa korttia postiin Joulupukin Pääpostissa, myös lentoasemalla toimivassa Joulupukin postin sivupisteessä saa korttiinsa Napapiirin erikoisleiman. Sivupiste sijaitsee yleisöalueella toisessa kerroksessa.

FinaviaRovaniemen lentoasema
Rovaniemen lentoasemalla on odottelijoille viihtyisiä sohvanurkkia.

Oulun lentokentän tapaan myös Rovaniemellä voi kiikkua keinutuolissa odottamassa lennon lähtemistä. Keinutuolit sijaitsevat porttialueella.

Rovaniemen lentokentän reittilennot

Rovaniemen lentoasemalta lentävät Norwegian, Finnair, Turkish Airlines, Easyjet, TUI Airways, Luxair ja Israir Airlines.

Tarkista ajankohtaiset tiedot lentoyhteyksistä Finavian verkkosivulta. Rovaniemen lentokentän äkkilähdöt löydät Rantapallon äkkilähtöhausta.

Lähde ja kuvat: Finavia

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.