hero taustakuva

Kaikki ovat kuulleet kauhutarinoita Bermudan kolmion mystisistä katoamisista – lentävätkö koneet sen yli?

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Bermudan kolmioon liittyy paljon myyttejä. Välttelevätkö lentokoneet aluetta?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 25.10.2019
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lennetäänkö Bermudan kolmion yli?

Jos matkailija joutuu liikkumaan Bermudan kolmion vesillä tai lentämään sen yläpuolella, on olemassa riski kadota jäljettömiin. Vai miten se oikein menikään? Näin väittää urbaani legenda, josta lähes kaikki ovat joskus kuulleet.

Bermudan kolmio on nimensä mukaisesti noin kolmion muotoinen alue Atlantin valtamerellä. Vaikka alueella ei olekaan tarkkoja rajoja, katsotaan sen reunojen ulottuvan Yhdysvaltojen kaakkoisrannikolle, Bermudalle sekä Kuuban ja Puerto Ricon saarille.

Bermudan kolmioon liitetään mystisiä katoamisia, joista tunnetuimpia on Yhdysvaltojen merivoimien suurimman aluksen USS Cyclopsin selvittämätön tapaus vuodelta 1918. Yli 160-metrisessä laivassa oli reilun 300 hengen miehistö ja jättimäinen mangaanilasti. Alus katosi jälkiä jättämättä.

Toinen uskomaton tapaus on lentue numero 19 vuonna 1945. Yhdysvaltojen laivaston viisi potkurikonetta katosivat kaikki Bermudan kolmion yläpuolella samana joulukuisena päivänä. Miehistön 14 jäsentä sekä etsintäjoukkoihin kuuluneet 13 henkilöä menehtyivät.

Yhteensä Bermudan kolmion alueella arvioidaan kadonneen noin 50 alusta ja 20 lentokonetta. Ei ole kuitenkaan olemassa varsinaisia todisteita siitä, että katoamiset tai onnettomuudet olisivat Bermudan kolmion alueella todennäköisempiä kuin muualla.

Salaliittoteoreetikot ovat nostaneet Bermudan kolmion tapahtumien yhteydessä esiin kaikkea mahdollista avaruusolennoista myyttiseen kadonneeseen Atlantikseen. Värikkäimmissä spekulaatioissa alueen on väitetty olevan portti toiseen todellisuuteen.

Tutkijoilla on kuitenkin tarjolla tiukkaa faktaa. Asiantuntijoiden mukaan Bermudan kolmion maine voidaan selittää alueen läpi kulkevilla lukuisilla trooppisilla myrskyillä ja hurrikaaneilla. Golfvirran virtaukset aiheuttavat nopeita muutoksia säässä, jotka voivat tehdä olosuhteista haastavat.

Tiedemiehet ovat myöntäneet, että alueella saattaa esiintyä geomagneettisia poikkeamia, jotka mahdollisesti vaikuttavat laivojen ja lentokoneiden navigointilaitteisiin. Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkästään Bermudan kolmiota koskeva ilmiö. On todennäköisempää, että moniin onnettomuuksiin on liittynyt miehistön kokemattomuus.

Kaikki kauhutarinat pitävät huolen siitä, että monia saattaa arveluttaa Bermudan kolmion alueella sijaitseville vesille lähteminen. Mutta vaikuttaako maine lentojen reititykseen?

Lyhyt vastaus on ei. Salaliittoteoriat eivät estä lentoyhtiöitä liikennöimästä Bermudan kolmion alueella, eikä lentoja johdeta kiertoteitä pitkin. Esimerkiksi suosittu reitti Yhdysvaltojen Miamista Puerto Ricon saarelle kulkee alueen yli.

Matkailusivusto Travel + Leisure kertoo, että lentoja reaaliajassa seuraava sivusto Flightradar24 paljastaa alueella liikkuvan jatkuvasti lentokoneita moniin eri suuntiin. On siis mahdollista, että sinäkin olet saattanut tietämättäsi matkustaa sen yli.

Lue myös: Suositun lomasaaren karmein katastrofi ei unohdu – joko tiesit, että kaikkien aikojen pahin lentoturma tapahtui Teneriffalla?

Lähde: Travel + Leisure
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.