hero taustakuva

Hylättyjen lentokoneiden hautausmaa on Bangkokin yllättävin näky – katso kuvat

Flickr / flowerego artikkelin kuva
Lennot
Bangkokin lentokoneiden hautausmaata eivät tunne monet paikallisetkaan.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 11.12.2015
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Käytöstä poistetut lentokoneet Bangkokissa

Bangkok on monelle suomalaismatkailijallekin tuttu kohde, johon matkustetaan kerta toisensa jälkeen. Harva turisti kuitenkaan tietää suurkaupungin salaisuudesta: Bangkokista löytyy hylättyjen lentokoneiden hautausmaa.

Käytöstä poistettujen lentokoneiden rungot on hylätty yksityiselle tontille Bangkokin Ramkhamhaengiin. Alue sijaitsee kaupungin itäosassa noin 15 kilometrin päässä Suvarnabhumin lentoasemalta.

Yksi alueella lojuvista lentokoneista on halpalentoyhtiö Orient Thain käytössä ollut McDonnell Douglas MD-82 -kone. Nähtävissä on myös osa Boeing 747 -koneesta. Lentokoneiden runkojen sisältä löytyy vieläkin esimerkiksi vanhoja happinaamareita.

Ramkhamhaeng ei osu turistien reitille

Lentokoneiden hautausmaa ei ole turistien suosimalla alueella Bangkokissa. The World or Bust -matkablogin mukaan reittiohjeita paikan päälle saattaa olla turha kysyä paikallisiltakaan.

Ramkhamhaeng ei juuri houkuttele matkailijoita, sillä alueella ei ole merkittäviä nähtävyyksiä. Ramkhamhaeng tunnetaan esimerkiksi samannimisestä yliopistosta.

Kesällä 2015 paikan päällä vierailleen bloggaajan mukaan alueelle pääsee helpoiten jokilautalla, joka on edullinen tapa liikkua Bangkokissa. Kävijöiltä saatetaan pyytää noin 100 Thaimaan bahtin eli noin 2,5 euron suuruinen pääsymaksu.

Bangkokissa asuva valokuvaaja Taylor Weidman on julkaissut pysäyttävän kuvasarjan lentokoneiden hautausmaasta. Kuvat paljastavat, että tyhjät lentokoneet ovat muuttuneet myös kodittomien karuiksi asunnoiksi.

Lentokoneissa asuvat perheet tienaavat CNN:n mukaan hieman rahaa keräämällä ja kierrättämällä alueelta löytyviä osia ja jätteitä. Myös alueella vierailevilta kävijöiltä saadaan pieni pääsymaksu – urbaanien löytöretkeilijöiden keskuudessa sana lentokoneiden hautausmaasta on jo kiirinyt.

Tarkemmat ohjeet lentokoneiden hautausmaalle löytyvät esimerkiksi täältä. Toinen reissaajia kiinnostava hylätty paikka Bangkokissa on 90-luvulta saakka tyhjänä seissyt ”aavetorni”.

Katso alta lentokoneiden hautausmaalla kuvattuja videoita!

Lähde: CNN, The World or Bust
Kuvat: Flickr / flowerego, Getty Images / Taylor Weidman
Videot: YouTube / Christopher Schultz, YouTube / Brett Worth

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

 1. En ymmärrä miksi tuon takia paikka olisi mikään nähtävyys? ”Lentokoneiden hautausmaa” antaa ymmärtää että siellä olisi paljon koneita, tuossa oli 1,5. Ennemminkin hylätty lentokone.

  Arizonassa on aavikkolla vähän enemmän koneita. Onko se sitten joukkohauta??


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.