hero taustakuva

Helsinki-Vantaan uusi siipi avautui – lentokentälle lisää ravintoloita ja odotustilaa

Finavia artikkelin kuva
Lennot
Lentokentän remontti etenee ja tuo lisää palveluja matkustajien käyttöön. Uusi länsisiipi sijaitsee lentoaseman non-Schengen-alueella.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 16.05.2019
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Uusi siipi palvelee kaukomatkustajia

Helsinki-Vantaan uudistustyöt etenevät vauhdilla, ja toukokuussa 2019 avattu metsäteemainen länsisiipi parantaa kaukomatkustajien palveluita entisestään. Länsisiiven myötä lentoasemalle tulee viisi uutta lentokonesiltaa ja 13 000 neliötä lisää tilaa. Samalla länsisiipeen avatut kaksi uutta ravintolaa, lastenhoitohuone ja lounge parantavat lentokentän palveluja entisestään.

– Helsinki-Vantaan länsisiiven avaus osuu erittäin hyvään ajankohtaan, sillä Finnairin onnistuneen Aasian-strategian ansiosta vaihtomatkustajien määrä lentoasemallamme jatkaa kasvuaan. Myös reittikehitystiimimme nappaamat kaksi uutta kiinalaista lentoyhtiötä aloittaa kesän kynnyksellä: Tibet Airlines huhtikuussa ja Juneyao Air kesäkuussa, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Uusi länsisiipi vaikuttaa matkustajien mukavuuteen merkittävästi uusien palvelujen myötä. Länsisiivessä sijaitsee paitsi huippukokki Jamie Oliverin ensimmäinen ravintola Suomessa, Jamie’s Deli, myös muumiteemainen lentoasemakahvila. Molemmat ravintolat sijaitsevat lähellä lähtöporttia 40.

Samalla lentoasemalle avautui Plaza Premium Lounge, joka täydentää lentoaseman loungevalikoimaa ja on avoinna kaikille matkustajille maksua vastaan.

Lentoaseman uudistustöiden eteneminen tuo rutkasti uusia palveluja matkustajille. Aiemmin vuonna 2019 Helsinki-Vantaalle on avattu näyttävä Aukio, ja kesällä on luvassa vielä porttialue 17–19 laajennus. Myöhemmin syksyllä lentoasemalle avataan vielä Länsisiipi 2. Uudistustöiden on määrä jatkua vuoteen 2022 saakka.

Katso kuvat Helsinki-Vantaan uudesta länsisiivestä!

FinaviaHelsinki-Vantaan uusi länsisiipi
Puiset vanerivalaisimet muistuttavat Suomen luonnosta.
FinaviaHelsinki-Vantaan uusi länsisiipi
Länsisiipi tuo lentokentälle 13 000 neliötä lisää tilaa.
FinaviaHelsinki-Vantaan uusi länsisiipi
Lentoaseman muumikahvila on ensimmäinen laatuaan.
FinaviaHelsinki-Vantaan uusi länsisiipi
Sisustuksessa on hyödynnetty luontoteemaa, ja seinäpintoja on verhoiltu yhdeksän metriä korkeilla, suomalaisesta massiivikoivusta valmistetuilla puureliefeillä. Länsisiivestä löytyy myös kuuman ja kylmän veden automaatti.
FinaviaHelsinki-Vantaan uusi länsisiipi
Länsisiipi on osa Helsinki-Vantaan useita vuosia kestävää uudistushanketta.
FinaviaHelsinki-Vantaan uusi länsisiipi
Länsisiivessä sijaitseva Jami’s Deli -ravintola on Suomen ensimmäinen Jamie Oliver -ravintola.

Lähde ja kuvat: Finavia

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

 1. Kiinan sakki sitte nyysii Muumimukit, thänksiä vaan.


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.