hero taustakuva

Helsinki-Vantaan terminaali uudistuu täysin – katso kuvat huippumodernista lentokentästä

Finavia artikkelin kuva
Lennot
Suomen suurin lentoasema näyttää remontin jälkeen aivan uudenlaiselta.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 06.06.2017
facebook   whatsapp

Terminaaliin lisää tilaa ja modernit puitteet

Helsinki-Vantaan lentoaseman remontti etenee seuraavaksi lentoaseman lähtöselvitys- ja tuloauloihin. Terminaali 2:n edusta uudistuu täysin, ja tulevaisuudessa lentoaseman maamerkkinä ovat uuden sisäänkäynnin puukatto sekä avara keskusaukio. Uuden sisääntuloaulan on kaavailtu valmistuvan 2020-luvun alussa.

– Hulppea lentoasema odottaa Suomeen saapuvia matkustajia, lupailee Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ville Haapasaari.

Modernin suunnitelman takana on Arkkitehtitoimisto ALA Oy, jonka City Hall -ehdotus voitti suunnittelukilpailun. Haapasaaren mukaan suunnitelman arkkitehtuuri on mieleenpainuvaa ja avaraa.

Terminaaliin rakennetaan täysin uusi osa matkustajien lähtöselvitystä, turvatarkastusta, matkatavaroiden luovutusta ja matkustajien vastaanottamista varten. Nykyiset lähtö- ja tuloaulat toimivat remontin valmistuttua porttialueina, mikä tuo Helsinki-Vantaalle lisää matkustajatilaa.

Lentoaseman uuden lähtöselvitys- ja tuloaulan rakentaminen käynnistyy Finavian mukaan aikaisintaan kesän 2018 jälkeen. Terminaalia laajennetaan remontin yhteydessä 103 000 neliömetrillä, ja samalla laajarunkokoneiden siltapaikat kaksinkertaistuvat ja matkatavaran käsittelykapasiteetti nousee puolella.

Katso havainnekuvat 2020-luvun Helsinki-Vantaan terminaalista!

FinaviaHelsinki-Vantaan terminaali 2
Moderni katto tuo kansainvälistä tunnelmaa Helsinki-Vantaalle.

FinaviaHelsinki-Vantaan terminaali 2
Näyttävä keskusaukio muuttaa lentoaseman ilmettä täysin erilaiseksi.
FinaviaHelsinki-Vantaan terminaali 2
Remonttityöt alkavat aikaisintaan kesän 2018 jälkeen.
FinaviaHelsinki-Vantaan terminaali 2
Lentoaseman sisääntulo näyttää tulevaisuudessa hyvin erilaiselta.

Lähde ja kuvat: Finavia

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

 1. Asbesti ja home ovat yleisesti eri puolilla lentokenttää työskentelevien tiedossa. Hiilipölystä kertoivat alueella olevat remonttimiehet kädet verisissä tupoissa ja laastereilla peitettynä.


 2. Kiva, että tilaa tulee lisää. Ruuhka-aikaan aikamoista luovimista. Toivottasti samalla parannetaan kentän surkeaa sisäilmaa. Taitaa olla paikoitellen aika homeessa. Aina sateella ämpäreitä ilmaantuu sinne tänne. Jo 15 vuotta ihmettelin asiaa ja lisää vaan ilmestynyt. :( Finavialle heikko arvosana tästä :(


 3. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.