Bad Neuenahr – Ahrweiler

Heippa blogi, hetki on mennyt! Täällä on tapahtunut yhtä ja toista, muun muuassa muutto Pohjois-Espanjaan ja elämä vei mennessään. Avaan tätä jossain vaiheessa varmaankin hieman enemmän, liittyen stressiin ja väsymykseen, mutta nyt  pari sanaa vielä Saksan kulmilta. Pahoittelut kuitenkin tästä erittäin odottamattomasta tauosta.

Tarkoitus oli tosiaan ennen Saksasta muuttoa kiertää hieman kotiseuduilla, ja tämä suunnitelma on tavallaan onnistunutkin.

Läheltä Düsseldorfia löytyy jos jonkinmoista kohdetta – about tunninkin ajomatkan päästä löytyy muun muuassa viinitiloja, Hollanti, ja paljon muuta. Ja Belgiankin suuntaan pääsee sutjakkaasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bad Neuenahr – Ahrweiler  menee juuri tuohon tunnin ajomatkan säteelle Düsseldorfista. Samaan syssyyn on helppo yhdistää esimerkiksi Linzin ja Unkelin suloiset kylät, jos aikaa on.

Olen käynyt aiemmin Linzissä ja Unkelissa, mutta silti yhdistimme viinireissuumme vielä pysähdyksen Linzin kylässä.

Maisemat ovat noilla kulmilla sellaiset, että on hankala kuvitella olevansa niinkin lähellä Düsseldorfia ja välillä tulee mieleen että tätäkin kaunista se Saksa on.

Viinitiloja, kukkuloita ja vaellusmaastoja. Jos aikaa on, viinivaellus olisi mukava, ja jos sinulla on mahdollisuus tähän, niin suosittelen lämpimästi.

Viinivaellus on käsittääkseni oikein suosittua paikallisten keskuudessa. Kannattaa tietysti tutkia hyvissä ajoin etukäteen mitä vaelluksia ja mahdollisia aktiiviteetteja on olemassa, sillä vaikka ajelimme aluetta ristiin rastiin, en olisi spontaanisti osannut seikkailulle lähteä. Voi myös olla, että ajankohdalla on merkitystä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alueella tuli jopa vähän Toscana mieleen, vaikka pienet yksityiskohdat kuitenkin kertoivat, että ei ei, ei nyt siellä olla. Maasto oli paikoin jyrkempää ja ehkä vehreämpää, hankala kuvailla, kun Toscanaakin on niin moneen lähtöön. Niin tai näin, tuli jotenkin kiva olo että tuli lähdettyä ja Düsseldorfin läheltä tällainen paikka löydettyä.

Suomalaisittain sitä voi kai käyttää läheltä-sanaa, niin eri luokkaa etäisyydet ainakin Kuopiosta muualle ovat.

Etäisyyksiä, jotka mahdollisesti helpottavat paikan sijainnin hahmottamista (suuntaa antava):

Düsseldorf – Bad Neuenahr 100km

Köln – Bad Neuenahr 60km

Jos autolla on liikkeellä, voi alueelta piipahtaa myös Belgian ja Hollannin puolelle, esimerkiksi Maastrichtiin. Aika rauhassa tuolla sai olla kauniina kesäpäivänä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivä, jolloin alueella vierailimme oli lämmin, lämpöä oli noin 30 astetta. Olimme liikkeellä autolla, joka on mielestäni lähes välttämätön, jos haluaa saada ravintoloista kaiken irti ilman vaellusmatkaa.

Junalla taitaa päästä kyllä Bad Neuenahrin kylään, joka sekin on kiva, mutta mielestäni kukkulat ovat alueen se juttu (varmista junat etukäteen, suosittelen lämpimästi tutkimaan reitit ja junat etukäteen, sillä kyseessä ei ole mikään suuri asema). Maasto voi olla jyrkkääkin, joten tähän kannattaa varautua.

Näihin tunnelmiin tänään! Oletko käynyt alueella?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Susanna perjantai, 31 tammikuun, 2020 at 21:47

    Hienot maisemat tuollakin, pistin merkille että myös Dresdenin lähellä on erilaista maastoa ei niin tasaista kuin Saksassa yleensä

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.