Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 lähimatkaunelmaa Keski-Euroopassa

Kodin läheltä löytyy monta mukavaa kohdetta – esimerkiksi Hollannin Thorn 

Olen saanut viimeisen kuukauden aikana kaksi haastetta liittyen matkaunelmiin, ja haaste onkin pyörinyt matkablogeissa kiitettävään tahtiin. Kiitoksia haasteesta Näkymiä vihreältä kukkulalta -blogin Heli ja Mutkia Matkassa -blogin Emma!

Päätin hieman muuttaa haastetta ja rajasin unelmakohteeni kahden tunnin auto- tai junamatkan päähän kotoa, eli fokus muuttui koko pallon sijaan lähimatkailuksi. Eli matkan alku ja lähtöpiste on kotimme Düsseldorf, ja matka saa kestää noin pari tuntia suuntaansa autolla – se riittäköön nyt minulle lähimatkailun määritelmäksi.

Hyvä puoli tässä Düsseldorfin sijainnissa on se, että parin tunnin matkan päähän mahtuu vaikka sun mitä.

Pidemmittä puheitta haaveisiin:

1 ) Maastricht, Hollanti

Olen ihastunut Hollantiin ja sen tunnelmaan, pikkukyliin ja maaseutuun. Maastricht on kaupunki, jota on kehuttu paljon ja sinne kertyy meiltä matkaa 113 kilometriä, ja Google maps antaa ajomatkaksi tunnin ja viisitoista minuuttia ilman ruuhkaa.

Tänne olisi kiva mennä vaikka yhden yön kaupunkilomalle ja nauttia ihan rauhassa kaupungin tunnelmasta ja ravintoloista. Ja tuoda kotiin salmiakkia tuliaiseksi ja käydä tutkimassa hollantilaisia supermarketeja, viihdynhän niissä oikein hyvin.

2 ) Ahrweiler, Rheinland-Pfalz, Saksa

Punaviinivaelluksistaan tuttu Ahrweiler sijaitsee kotiosavaltiomme Nordrhein-Westfalenin naapurissa, juuri Rheinland-Pfalzin puolella. Monet ystävämme ovat suunnanneet päivän reissulle noille suunnille, ja päivänreissuun on sisältynyt mukavaa yhdessäoloa, vaellusta viinitupien välillä, viinin maistelua ja hyvää ruokaa.

Meiltä matkaa on Ahrweileriin 100 kilometriä, ja ajomatkan arvio on noin tunti. Tietysti autolla ollessa ei voi juurikaan viiniä maistella, mutta ulkoilun ja ruoan kannalta voi matkan ottaa. Ahrweileriin pääsee myös junalla.

Lue lisää Lempipaikkojani-blogista!

3 ) Bonn, Nordrhein-Westfalen, Saksa

Vähän nolottaa tämä kolmas kohta – en ole koskaan käynyt Bonnissa, Saksan entisessä pääkaupungissa. Olen ajanut ohi useita kertoja, mutten ole vielä päässyt itse kaupunkiin. Etenkin keväisin kaupungin kirsikankukat valloittavat somen ja monet matkaavat sinne kauniita puita ihastelemaan. Bonn on myös yksi Saksan vanhimmista kaupungeista.

Bonn on meiltä 75 kilometrin päässä, ja autolla sinne ajaa vajaan tunnin autobaanaa pitkin. Junalla pääsee myös kätevästi suoraan Düsseldorfin rautatieasemalta.

Hieman Bonnin eteläpuolella Königswinterissä olemme käyneet (kuvassa Königswinter / Schloss Drachenfelds), muttemme itse Bonnissa. Königswinter ja Bonn yhdistyvät vaivattomasti yhdellä reissulla.

4 ) Sauerland, Nordrhein-Westfalen, Saksa

Sauerland on myöskin tuttu kavereiden reissuilta, ja siellä sijaitsee käsittääkseni meitä lähinnä oleva laskettelukeskus, jossa on myös tasokkaita vaellusmaastoja. Sauerlandista löytyy korkeuseroja, ja NRW Tourismin mukaan 2711 yli 400 metriä korkeaa huippua. Tämä menee taas kategoriaan ”opi lisää kotiseudustasi”. Eli joko talvella laskettelumatka tai muina aikoina patikointireissu – voisipa Sauerlandin alueelle jäädä pariksikin yöksi.

Etenkin Winterbergin kaunis kylä kiinnostaisi, toki muitakin paikkoja alueella on. Meiltä on Winterbergiin matkaa 164 kilometriä, ja ajomatka juurikin tuon 2 tuntia.

5 ) Leuven, Belgia

Koska Belgian halusin lisätä tähän listaan, valitsen sieltä Leuvenin. Olen Brysselissä käynyt ja sinne on mentävä, ihan piankin, koska passi kaipaa uusimista. Joten valittakoon tällainen vähemmän tuttu kohde Belgiasta – Belgian raja on meiltä noin 45 ajomatkan päässä, ja olen hävettävän vähän siellä käynyt. Vain muutaman kerran.

Koska matka olisi suurella todennäköisyydellä päivän tai jopa puolen päivän reissu, haluaisin tutustua kaupunkiin kävellen, fiilistellen ja syödä lounasta jossain Leuvenin kehutuissa ravintoloissa. Pienpanimoitakin löytyy, jos haluaa kotiin tuoda pari pulloa viemisiksi. Suklaakin kelpaa aina, ja vohvelit tietysti. Tämän matkan voi toteuttaa filosofialla ”tutustu paikkaan, jonne et vahingossa eksy”.

6 ) Duisburg Innenhafen

Tämä lienee kaikista helpoiten toteutettava tältä listalta. Olen käynyt kerran Duisburgissa, eikä 70-luvun arkkitehtuurista suurilta osin koostuva kaupunki tehnyt varsinaisesti vaikutusta ensi kertaa siellä ollessani, sateisena ja pimeänä marraskuisena päivänä.

Olen kuitenkin kuullut, että Duisburg Hafen eli kaupungin satama-alue on herännyt hienosti henkiin, sinne on tullut ravintoloita ja siitä on tullut jopa trendikäs ajanviettopaikka! Tiedä, jos joskus hypättäisiin Düsseldorfista junaan, josta pääsee Duisburgiin 15 minuutissa. Asemalta pitää toki suunnata itse kohteeseen, ja toki sinne voi myös mennä autolla.

Duisburgissa kannattaa myös käydä tsekkaamassa Landeschaftspark, vanha tehdasmiljöö, jossa pääsee tutkimaan entistä tehdasta lähempää, ja jopa kiipeämään korkealle.  Alueella on myös ruokapaikka ja erilaisia tapahtumia, kuten ruokafestareita ja valokuvaukseen liittyviä tapahtumia. Viikonloppuisin järjestettävä valoshow kruunaa kokemuksen.

7 ) Monschau, Nordrhein-Westfalen, Saksa

Monschau on kaupunki, joka tulee mieleeni etenkin sen joulumarkkinoista ja tunnelmallisista, ristikkotalojen täyttämistä kaduista. Kaupunki sijaitsee aivan Belgian rajalla, joten halutessaan siihen voi yhdistää vaikka Liegen kaupungin. Vehreällä Eifelin alueella on myös patikointimaastoja, joten lenkkarit varmastikin kulkevat mukana.

Meiltä on Moschauhun 115 kilometriä, ja ajomatkaa tunti ja kaksikymmentä minuuttia. Tämä pitää toteuttaa mahdollisimman pian.

8 ) Pyöräily Hollannin maaseudulla

Meiltä ajaa noin 45 minuttiia Hollannin puolelle Roermondiin. Siinä ympärillä, Thornin pienen kylän kieppeillä, on paljon suloista maaseutua. Hollannille tyypilliseen tapaan korkeuseroja ei juurikaan ole, ja pyörällä liikkumiseen löytyy mahdollisuuksia. Meiltä parin tunnin matkan päässä sijaitsee paikka jos toinenkin tähän tarkoitukseen.

Möin tosin hollantilaispyöräni muutama viikko sitten, mikä saattaa vaikeuttaa matkantekoa!

9 ) Bernkastel-Kues ja Trarben Trarbach, Rheiland-Pfaltz, Saksa

Kävimme helmikuussa Cochemissa, ja Moselin alueella onkin lukuisia kohteita, joihin olisi vielä kiva palata ajan kanssa. Nämä kohteet menevät juuri ja juuri siihen kahden tunnin aikaikkunaan, ja toki voisi yöksikin jäädä, jos siltä tuntuu. Ongelma on Moselilla majoituksen hinta-laatusuhde, mutta jos jotain kivaa löytyisi, niin miksikäs ei. Saksalaiskyliä ja ristikkotaloja ja ehkä lasi viiniä – check!

10 ) Matkajokeri

Kohta 10 varataan kohteelle, joka on spontaani ja vähän random. Eli esimerkiksi H niinkuin Hausfrau -blogin Jennin perheensä kanssa käymä Extersterne.

Vinkkaa jotain sopivaa kohdetta!

Haastan mukaan Veeran.

 

Ovatko kohteet tuttuja sinulle?

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Susanna torstai, 25 huhtikuun, 2019 at 18:40

  Bonn kiinnostaisi myös minua, katselinkin sinne menovaihtoehtoja vuosi sitten mutta kävinkin Dortmundissa. Belgiasta voisin suositella Bruggea, se on erittäin keskiaikainen ja tunnelmallinen kohde Belgiassa

  • Reply lena tiistai, 28 toukokuun, 2019 at 15:52

   Kiitos Bruggen suosittelusta! Brugge on mitä ihanin, olen kuullut, ja nyt keväällä varmasti aika kiva. Mieitn, jos arkisin sinne sunntaisin.

 • Reply Anna maanantai, 22 huhtikuun, 2019 at 15:54

  Maastrichtiin jos tulee kannattaa katsoa Valkenburg myös! On 2 pysäkkiä kiskobusseilla. Aivan ihana.

  • Reply lena tiistai, 28 toukokuun, 2019 at 15:52

   Kiitos Anna!! 🙂 OOnkin kuullut tästä paikasta, mutten osannut oikein kunnolla sijoittaa sitä kartalle. Lempipaikkojani-blogin Jonna taisi siitä mainita.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.