Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tammikuun eloa ja kuulumisia

 

Vuosi vaihtui, palasimme kotiin Saksaan Suomen lomalta, ja arki alkoi. Ihana arki oikeastaan, pidän arjesta ja rutiineista paljon, ja ne pitävät minut hyvin käynnissä. Ei tämä aina näin ole ollut, mutta ehhhh… vuosien vierimisellä on varmaan jotain tekemistä asian kanssa. Nyt seuraa kuulumisia ja vähän tajunnanvirtaa, ja matkajutut jatkuvat viimeistään ensi viikolla!

Loma Kuopiossa oli oikein kiva, saimme vieraita Suomeen Italiasta, ja pakkanen paukkui. Vieraat viihtyivät ja ihastelivat Suomen luontoa. Kävimme myös Puijolla, josta tämän jutun kuvat ovat, ja todettakoon tässä samaan syssyyn että Puijolla ei nyt mene hyvin. Kuopiolaiset tietävät mistä puhun, lyhyesti muille: Puijon tornia uhkasi sulku, ja sieltä on juuri kadonnut kaikenlainen majoitus- ja ravintolatoiminta. Sentään torniin vielä pääsee, kannatusyhdistyksen voimin (infotkaahan, jos tilanne on nyt muuttunut). Palaan asiaan vielä.

Pitää kuitenkin muistaa, että tosin tämäkin Kuopion reissu meni  suurilta osin sairastellessa, oli yskää, nuhaa ja pientä kuumetta. Näin käy meille AINA Suomessa talvella. Ensin lapsi ja sitten me muut. Ei ole enää tottunut, 11 vuotta kun on poissa, niin nuo pakkaset ovat niin harvinaisia, että ne koettelevat itseäni ja keuhkoissa tuntuu.

Uusi vuosi, uusi draivi

Uusi vuosi alkoi jotenkin uudella draivilla, vaikken mitään uudenvuodenlupauksia tehnytkään. En ole sitä tyyppiä, joka lupaa kuun taivaalta, koska tiedän etten voi niitä toteuttaa – ne vaan unohtuvat melko usein.

Uusi draivi tuli tosin kuitenkin mukaan kaikkeen tekemiseen, ehkä loman jälkimaininkeina, ja yritykseni uudet nettisivut ovat kohta valmiit. Kuten markkinointisuunnitelmakin. Olen tehnyt viime vuodet töitä vain ja ainoastaan referenssien ja olemassa olevien kontaktien kautta (KIITOS teistä jokainen<3), ja nyt on aika nostaa volyymiä. Nettisivujen uusiminen on ensimmäinen askel.

Tälle vuodelle on sovittuna vakituisten juttujen lisäksi muutama mielenkiintoinen projekti, palataan asiaan näiden tiimoilta vielä. Blogissa tulee varmasti näkymään perinteisten matkajuttujen lisäksi myös vähän työjuttuja, ja yhteen ne osin toki kuuluvatkin.

Matkasuunnitelmia

Matkasuunnitelmat sitten, onko niitä?

Koska tilanteemme on vielä syksyn tiimoilta avoin, en halua tehdä mitään kovinkaan kauaskantoisia matkasuunnitelmia. Tästä kirjoitinkin jo Instagramissa, eli ensi viikolla lähdemme etelämmäs Eurooppaan (kirjoitan tästä vielä erikseen kun kuvio selkenee), enk’ vielä tiedä lisää matkan luonteesta. Matkasta voi tulla muuton järjestelyreissu tai hupimatka, mutta koska emme vielä tiedä, on parempi lähteä. Tilanne voi selvitä paikankin päällä.
<
Sitten vuorossa on ainakin reissu Italian isovanhempien luo, aika piankin, maaliskuussa. Viisaudenhammas pitää kuitenkin poistattaa ennen sitä, helmikuussa. Hampaan poisto on jo ajatuksen tasolla ihan kamalaa, inhoan kaikenlaisia toimenpiteitä, ja tämä on varmaan sieltä kamalimmasta päästä.

Muuten kalenteri ammottaa tyhjyyttään, mutta pari reissua minulla on suunnitteilla tähän lähialueille. Tai lähelle ja lähelle, ei Ranskan Alsace (Colmar) tosin esimerkiksi ihan naapurissa ole, mutta autobaanaa pitkin ei se ole mitenkään liian kaukana viikonloppumatkaa ajatellen. Leipzig (aka. uudeksikin Berliiniksi kutsuttu Leipzig!) kiinnostaa myös, kuten Belgian ja Hollannin rannikkoseudut.

Suomen reissukin on edessä, ajankohta vaan vähän vielä avoin, riippuen kaikesta edellä mainitusta.

Lentäminen

Jossain vaiheessa ajattelin ottaa kantaa vielä valtoimenaan vellovaan ilmasto- ja lentokeskusteluun, jossa on kieltämättä esiintynyt somekeskusteluissa varsin erikoisia piirteitä. Jopa sellaisia piirteitä, itse asia tuntuu jäävän välillä unholaan oman sädekehän kiillotuksen lomassa.

Itsehän ei tässä tosiaan mitään pyhimyksiä aiheen tiimoilta olla, koska järkevin tapa matkustaa perheidemme luo Saksan ja Italian ja Saksan ja Suomen välillä on se lentokone, kun aikaa ei ole liiaksi asti. Emmekä todellakaan ole ainoita tällaisessa tilanteessa, saati lennä eniten tuttavapiirissämme, mikä johtaa siihen, että kannatan kaikin puolin nykyisen liikkumistapojen kehitystä vähäpäästöisempään suuntaan  (lentokone, laivat, autot, junat, koskee kaikkia). Ihmisten kuitenkin täytyy liikkua paikasta toiseen, eikä läheskään aina lomamielessä, mihin keskustelu tuntuu nykyään keskittyvän.

Tämän jutun aika ei kuitenkaan ole blogissani vielä, koska en ole millään mittapuulla aiheen asiantuntija, enkä halua jakaa blogissani mutu-tietoa. Kannattaakin juttua odotellessa lukea Anna-Katrin  blogipostaus aiheesta, jossa on lähteet kunnossa.

 

Vaikka edessä on monta kysymysmerkkiä, eikä varmaan koskaan pitäisi tätä julkisesti huudella, mutta nyt on tälle vuodelle hyvä fiilis ja meno.

Työjuttujen osalta alkaa homma selkiintyä, olen saamassa tosiaan kotisivuprojektin päätökseen ja pääsen keskittymään olennaiseen. Pitkään minua vaivannut yrityksen nimiasiakin on selvinnyt, ja koska pyörää ei kannata keksiä uudelleen, tulee kaikki toiminta olemaan vastedes London and beyond -brändin alla. London and beyond on brändini, rakas blogini, ja sitä kautta minut tunnetaan. Joten tästedes myös London and beyond konsultoi ja auttaa yrittäjiä markkinoinnin ja sisällöntuotannon saralla – mikään muu ei muutu, kuin nimi vain.

Perhe-elämäänkään ei kuulu mitään erikoista, olen maailman kiitollisin lapsen ihanalle päiväkodille, sekä kaikille kivoille jutuille vapaa-ajalla. Ei sen tosiaan tarvitse mitään erikoista olla, kunhan on kiva tehdä asioita yhdessä sekä nähdä ystäviä. Se on tärkeää, ja on ihana huomata, että Düsseldorfissa on ne omat kuviot. Vaikka niinhän se on, että ehkä mekin kohta lähdemme, ja niin lähtee ihmisiä ympäriltä.

Ei riitä enää yhden käden sormet laskemaan heitä, jotka ovat vaihtaneet maata. Osa palanneet kotimaihinsa, osa matkalla uusiin seikkailuihin, kauaskin, lyhyellä varoitusajalla. Tällaista se elämä meidän kuplassa on, mikään ei ole pysyvää, ja tilanteet muuttuvat.

Ihanaa vuoden alkua kaikille! Mitä sinulle kuuluu?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna torstai, 24 tammikuun, 2019 at 18:38

  Muuten kuulostaa ihan todella hyvältä mutta viisaudenhammas, aijjai! Multa poistettiin eka vain pari kuukautta sitten ja toinen uhkais lähtöhaluja just kun olen huomenna lähössä Lontooseen. Ehkä se jaksais odottaa takaisin kotiin! Tsemppiä kuitenkin myös sulle 🙂
  Ja on kyllä kumma homma että Puijolla ei olisi kävijöitä! Kun Tampereellakin on niin paljon erilaisia näköalapaikkoja ja kaikissa aina porukkaa. Toivottavasti torni pysyy auki kävijöille.

  • Reply lena keskiviikko, 30 tammikuun, 2019 at 07:50

   Hahaa, se poisto pelottaa jo nyt! :I Tosin kaikki siitä tuntuvat selvinneen, mutta en ole varsinainen piikkien ystävä millään tavalla joten pitää varmaan pyytää Matteo kuskiksi silloin. Nauti Briteistä 🙂

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures keskiviikko, 23 tammikuun, 2019 at 16:48

  Joo lentämisen päästöt on kyllä aihe, josta riittää ihmisillä mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Tieto kannattaakin pohjata luotettaviin lähteisiin (sen mutu-tiedon sijaan), vaikkakin aikamoinen meri käydä noita lähteitä läpi. 🙂 Ja jään innolla odottelemaan noita teidän Euroopan reissuja – et terkut vaan täältä Helsingin pimeästä talvesta! 🙂

  • Reply lena keskiviikko, 30 tammikuun, 2019 at 07:49

   No kyllä todellakin näin! Sun artikkeli oli siinä mielessä tosi hyvä, että ne lähteet on näkyvillä. Paljon ihmiset vaihtaa lentokonetta laivaan esim Tukholman matkalla, mutta totuus voi olla toinenkin. Terkut sinne!: )

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.