Suosituimmat blogipostaukset vuonna 2018

Satunnaisia kuvia vuodelta 2018

Vuosi 2018 on nyt paketissa, ja monet bloggaajat ovat tehneet koosteita suosituimmista postauksista. Ne ovat ehdottomia lempipostauksiani, ja hauska on seurata myös Instagramissa suosittua top 9 -kollaasia, johon monet ovat tarttuneet.

Tässä olisi London and beyondin 5 luetuinta postausta tältä vuodelta, kahdessa eri kategoriassa. Tänä vuonna kirjoitetut listasin erikseen, ja kaikki postaukset listasin myös jutun loppuun erikseen omaksi osiokseen. Näiden välillä on luonnollisesti vaihtelua, joten on hauska katsella mitkä uudet jutut ovat olleet suosituimpia ja vertailla niitä ikisuosikkeja. Monet vanhat blogipostaukset nousevat sen verran hyvin, että top-lista näyttää kovin erilaiselta kun näitä kahta vertaa.

Pidemmittä puheitta, lista löytyy alta!

Vuonna 2018 kirjoitetut blogipostaukset, top 5:

Matkavinkit Roomaan ensikertalaiselle: mistä tietoa ennen matkaa

Rooma. Kaupunki, jonne en matkustanut vuonna 2018, vaikka se oli uudenvuodenlupaukseni. Menin sen sijaan Milanoon Matteon työn vuoksi, ja sieltä sitten kohti pohjoista Italiaa ja Comoa, sekä Sveitsiä. Passi vaatisi uusintaa tänä vuonna, joten ehkä siinä olisi tekosyy matkustaa Roomaan.

Joudun kuitenkin matkustamaan uuden passin perässä Brysseliin, joten miksen menisi Roomaan.  Vaikka syömään, mitä postauksessa korostinkin. Ruokaa Roomassa, ja sitä huhua, että tarkkana pitäisi olla ravintoloiden kanssa. Luottoa kuitenkin on, onhan Suomen blogisfäärillä oma roomatar Heli, ja meillä ystäviä kaupungissa.

Ensikertalaisen risteilykokemuksia Symphony of the Seas -alukselta

Symphony of the Seas oli yksi tämän blogivuoden kohokohtia, ja meillä oli Veeran kanssa pari aivan mainiota risteilypäivää Välimerellä pääsiäisen korvilla. Yhteistyössä Royal Caribbeanin kanssa toteutettu risteily tuotti myös sisältöä, joka oli suosittua niin sosiaalisessa mediassa kuin blogissakin. Uusi alus ja risteilyt kiinnostavat ihmisiä.

Yksi kokemus Espanjan terveydenhuollosta

Olimme alkutalvesta pari kuukautta Bilbaossa Matteon työn vuoksi, ja jouduin turvautumaan Espanjan terveydenhuoltoon. Mitä opimme: älä matkusta Euroopassa koskaan ilman Eurooppalaista terveydenhoitokorttia (EHIC), ja sen avulla sain hoitoa nopeasti. Hyvä kokemus, jos ei lasketa miinukseksi sitä, että sairastuin.

Matkakohteena Italia: vinkit matkalle lasten kanssa

Italia, lempiaiheeni! Italia sopii lasten kanssa matkustaville erinomaisesti, ja jaan mielelläni vinkkejä aiheesta. On asioit, joita haluan Italiasta lapselleni siirtää: ruokakulttuurin, perheestä huolehtimisen, ja yleisen lapsimyönteisen ilmapiirin. Siellä on lapsen kanssa mukava olla.

Toivepostaus: mitä teen työkseni

Tämä postaus oli kiva kirjoittaa, ja se on näistä postauksista viimeisimpänä kirjoitettu. Syyskuun tuotos, joten siihen nähden oikein hyvä sijoitus tällä listalla, ja lisää lukukertoja tulee koko ajan. Kysykää, jos kysyttävää tulee, vastaan mielelläni!

Kaikkien aikojen suosituimmat blogipostaukset top 5

Tässä vielä kaikkien aikojen suosituimmat blogipostaukset. Itseäni yllätti kovasti tuo toiseksi suosituin, sillä se on joskus Taiwanin aikoinani aivan hetken päähänpistosta kirjoitettu, sen enempää sitä miettimättä.

Ulkosuomalaisten blogien listan suosio yllätti hieman myös, sillä sen oli tarkoitus vain vähän kartoittaa ulkosuomalaisten kanssabloggaajien kirjoituksia ja tarjota lista lukemista etsiville. Siksi on hienoa, että se löytyy hakukoneista hyvin.

Patarein vankila on jo ehtinyt käsittääkseni sulkeutua (tästä on ollut eri tietoa, joten kannattaa tutkia ihan googlettamalla ajankohtaiset tiedot), ja se ei kivunnut enää vuonna 2018 luetuimpien joukkoon. Muuten lista on aika yllätyksetön – eri sukunimisen lapsen kanssa matkustamista käsittelevä juttu lähti hyvin lentoon, ja sitä jaettiin lukijoiden toimesta useassa Facebook-ryhmässä, etenkin ulkosuomalaisten keskuudessa.

Ulkosuomalaisten blogeja ja lista, mistä niitä löytyy

Neljä syytä miksi ulkomaille ei kannata muuttaa

Matkustatko lapsesi kanssa, jolla on eri sukunimi? Lue tämä

Bangkokista rantakohteeseen, mutta minne?

Patarein hylätty (lue: karmiva) vankila Tallinnassa

Kiitos kaikille kun luette!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply