Junamatkailu Suomessa on monelle nostalginen kokemus

*Kooste kaupallisesta #matkachatista Twitterissä (15.10, yhteistyössä VR)

Junamatkailu koti-Suomessa on asia, josta monella meillä suomalaisista on kokemusta. Usealla jo ihan pienestä pitäen. Valtion rautateille liittyy muistoja, ja onhan junamatkailussa aina vähän seikkailun tuntua. Ainakin minulle, joka ei esimerkiksi päivittän pendelöi junalla töihin. Siihen liittyy aina, tai ainakin useimmiten, loma ja matka, etenkin Suomessa.

Järjestimme #matkachat’n ja VR:n välisen yhteistyöchatin eilen maanantaina 15.10. Chatin pituus oli 45 minuuttia, mutta laitoimme merkille kanssaemäntieni Annikan ja Marin kanssa, että vielä tunti ja kymmenen minuuttia chatin jälkeen keskustelu kävi vielä aktiivisena.  Aamuunkin mennessä oli tullut uutta juttua #matkachat-hashtagin alle.

VR on siitä omanlaisensa yritys, että  omakohtaista kokemusta löytyy monelta – ja siksi varmasti keskusteu kävi todella vilkkaana. Näinä vilkkaimpien chatien aikana olen mukana Tweetdeckin ja puhelimen avulla, ja toinen laite joutuu joskus aina vähäksi aikaa jäähylle keräämään voimia. Pari vuotta vanha iPhone ei pysy enää vauhdissa, vaan vaatii vähän lepoa.

Pidemmittä puheitta, keräsin tähän Suomen junamatkailun herättämiä tunteita, ajatuksia sekä kysymyksiä. Keskustelua saa jatkaa kommenttiboksissa!

K1: Juna on yksi suosituimmista kulkuvälineistä. Oletko matkustanut paljon kotimaassa junalla? #matkachat

K2: Junamatkan aikana et ole sidottu penkkiisi. Mitä yleensä teet junamatkan aikana? #matkachat

K3: Mitä jos nukkuisit yön junassa ja heräisit aamulla Lapissa. Onko yöjunamatkailu sinulle tuttua? #matkachat

Oma huomio: yöjunamatkailu on itselleni tuttua nuoruusvuosilta, kun matkustin sen kyydissä Lappiin. Moni keskustelija oli matkustanut yöllä, niin Lappiin kuin esimerkiksi Pohjanmaalta Helsinkiin aamun lennolle.  Konseptiin suhtauduttiin mielenkiinnolla, ja VR kertoi, että matkustajilta oli tullut kommentteja, että yöjunassa nukkuminen on pienestä keinunnasta johtuen mieluisa kokemus.

Muutamia ihmetyksiäkin heräsi: miten ahtaanpaikankammoinen pärjää matkuuvaunussa? Tämä kysymys ei tosin tainnut saada vastausta.

K4: Juna on ekologinen vaihtoehto. Kuinka paljon ekologisuus merkitsee sinulle kulkuvälinettä valittaessa? #matkachat

Oma huomio: sovimme chatin aikataulusta jo hyvissä ajoin etukäteen, mutta ajankohta oli sattumalta oikein hyvä. Viime viikolla julkaistu ilmastoraportti johti keskustelua ympäristöystävällisempien elintapojen suuntaan, ja junamatkailu sopi teemaan mainiosti.

Aihe kirvoitti mielenkiintoisia kommentteja, mutta pääsanoma oli se, että tietoisuus on lisääntynyt ja ekologisuudella on painoarvoa.

K5: Mitä palveluita yleensä käytät junassa? Mitä toivoisit lisää? #matkachat

Ravintolavaunuissa on tunnelmaa, ja Wi-Fi sekä pistokkeet saivat kehuja – kuten eräs keskustelija totesi, ravintolavaunussa on toden totta tunnelmaa. Ja onhan siellä.

Keskustelussa ehdotettiin raiteille myös kirjanvaihtopistettä – tämä saa suuren kannatukseni. Tiedättekö, kun hotelleissa sellainen joskus löytyy? Logiikalla anna lukemasi kirja muille, ota toisen jättämä kirja mukaasi. Toimii myös lehtien kanssa.

K6: Kerro mieleenpainuvimmasta junamatkastasi Suomen rautateillä? #matkachat

 

ISO KIITOS VIELÄ KAIKILLE OSALLISTUILLE SEKÄ VR:LLE!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply ananas2go sunnuntai, lokakuu 21, 2018 at 22:35

    Toivottavasti kirjanvaihtopiste tulee! Mukavaa, kun väki innostui ajatuksesta.

  • Leave a Reply