Suomen suurin matkablogiyhteisö

Syyskuu Toscanassa, parasta aikaa näillä nurkilla

Toscana on syksyisin paikka, joka kannattaa pitää mielessä Euroopan matkoja miettiessään. Viihdyn täällä tähän vuodenaikaan ehdottomasti parhaiten – nytkin lämpötilat ovat liikkuneet kahdenkymmenen ja kolmenkymmenen lämpöasteen tietämillä, mutten ole kokenut säätä kuitenkaan liian kuumaksi. Illalla on viilennyt sen verran, että yöllä on hyvä nukkua. Viime vuonna olimme samaan aikaan näillä nurkilla, ja vaikka silloin olikin vähän lämpimämpi, ei se ollut enää sellainen hautova kuumuus, jolloin lämpötilat lähentelevät neljääkymppiä.

Kotona Saksassa on ollut upea kesä, mutta helleaalto vei sen verran voimat, että tällainen italialaisittain ”mieto” kesäkeli on täysin hyvä. Suurin osa ajasta on paistanut, muutama pilvinen hetki on mahtunut mukaan. Niin tai näin, aivan hyvä.

Olemme olleet pari viikkoa nyt Toscanassa, tarkemmin ottaen Praton keskustassa. Prato sijaitsee noin 20 kilometriä Firenzestä pohjoiseen, junaradan varrella, joten sieltä on helppo liikkua ympäri kivoja kaupunkeja kuten Pistoiaa ja Luccaa. Onneksi meillä on täällä myös auto, joten lähiseuduilla on helppo käydä. Tällä hetkellä minun oli tarkoitus kirjoittaa tätä juttua kotisohvalla Düsseldorfissa, mutta koska asioilla on joskus tapana muuttua, olen vielä täällä auringon alla. Uusi yritys huomenna illalla.

Volterra

Nämä reissut sujuvat aina sukuloiden, ja niihin on usein yhdistetty omia reissuja lähialueille. Tällä kertaa auton nokka osoitti kohti Toscanan rannikkoa etelämmässä kun olemme usein tottuneet, ja vietimme lomaa rannalla ja kukkuloiden laella pikkukylissä. Suuntana Monteverdi Marittimo, Castagneto Carducci, Bolgherin viinikylä ja suloinen Volterra. Näistä riittää juttua ja vinkkejä blogiin, kuten myös anopin suosittelemasta agriturismosta viinitilojen ympäröimälla seudulla. Se oli jotain. Lapsenkin uhmaikään viittaavat temppuilut (tätä touhua voisi kuvailla vähän muillakin sanoilla) oli helpompi kestää noissa maisemissa – mieli lepää, ja uima-allas pelastaa monta hetkeä.

Loman anniksi laskettakoon myös se, että tässä kotona Italiaa vähän yli kaksi vuotta kuunnelleena olen siinä pisteessä, että voin esimerkiksi jutella Matteon mummon kanssa. Virheitä tehden, mutta koko ajan kehittyen. Aperitiivillä ei edes ollut liiaksi myötävaikutusta, vaikka yhden siinä keskustelun lomassa nautimmekin.

Heidi, Satu ja minä

Ilokseni olen ehtinyt myös tapaamaan Italian suomalaisia, joita minulle on ilokseni elinpiiriini Italiassa siunaantunut.

Heidin ja Satun kanssa nautimme lounasta Firenzessä, seuranamme Heidin poika, ja ai että teki hyvää höpötellä niitä näitä. Satun olen tuntenut monta vuotta ja aina tapaamme ruoan ja hyvä seuran merkeissä kun täällä olemme, joko kaksin tai perheidemme kanssa, ja Heidin tapasin livenä ensi kertaa. Heidi saapui Firenzeen Perugiasta, ja oli todella kiva nähdä kasvotusten vihdoin ja viimein. Heidin kirjoittaa blogia Heidin Italia.

(Vinkkinä Firenzeen saapuville – Satu vuokraa upeaa asuntoaan Firenzen trendikkäällä San Fredianon alueella, joten näin henkilökohtaisesti voin häntä suositella, mikäli kaupunkiin saavut ja etsit loma-asuntoa. Satu tuntee myös Firenzen ja esimerkiksi kaupungin ravintolat erittäin hyvin, joten vinkkejä löytyy. Asunnon tietoihin pääset tästä, tai laita minulle viestiä)

Yritän kerätä mahdollisimman kattavia vinkkipostauksia reissuiltamme taas lähitulevaisuudessa – pysytään kuulolla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Susanna keskiviikko, 19 syyskuun, 2018 at 14:10

  Kivalta kuulostaa. Olen tuosta samaa mieltä että Italia on erinomainen kohde syksylle/alkutalvelle. Jolloin on vielä kevätmainen sää ja aurinkoista mutta ilman paahtavaa hellettä

  • Reply lena perjantai, 21 syyskuun, 2018 at 20:12

   Samaa mieltä todellakin! Elokuu on aika tuskaa suurimmissa kaupungeissa, kuuma ja ihmisiä paljon. En ole ihmisvihaaja, mutta pidän rauhallisisa kohteista 🙂

 • Reply Annika Rautiola lauantai, 8 syyskuun, 2018 at 18:31

  Ah vitsi tuo Toscana on edelleen se paikka, johon olen rakastunut vaikken siellä ole käynyt 😀 Italiassa vaan on sitä jotain, ja koska se oli ensimmäinen matkakohteeni Pohjoismaiden ulkopuolella, niin sillä on erityinen paikka sydämessä <3
  Ja varmasti oli ihana tavata suomalaisia, mä en ole suomea puhunut naamatusten kenenkään kanssa varmaan yli vuoteen :O

  • Reply lena perjantai, 21 syyskuun, 2018 at 20:12

   Voin jo nyt kertoa että tykkäsit 😀 Soitellaanpas skypessä vkl, niin tulee puhuttua suomea 😉

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.