Suomen suurin matkablogiyhteisö

Juhannusfiilis ilman juhannusjuhlia

Kuvissa tunnelmia viime vuodelta vanhempien luota Puijon kuppeesta

Juhannus on parhaillaan vielä käynnissä Pohjolassa, siinä missä täällä meillä on menossa melko tavallinen viikonloppu. Tai no, illalla koittaa Saksan peli, jossa Saksan kohtalo sinetöidään pitkälti jatkon osalta, mutta muuten. Suomipiireillä on ilmeisesti ollut jonkinlaisia kokoontumisia ympäri Saksaa, mutta täällä meidän kulmilla ei juurikaan. Ainoa asia joka muistutti juhannuksesta, oli IKEA:n juhannussalko.

Olen aina pitänyt juhannuksesta. Juhannus on mieluista juhla, vaikka olenkin sitä viettänyt enemmän kaupungissa kuin mökkeillen. Kerran jopa junan kyydissä Moskovasta Ulan Batoriin, jonne saavuimme juhannusaattona.

Suomen juhannuksessa on jotain taikaa siinä mielessä, että sitä juhlivat lähes kaikki ja näin on helppo aistia spesiaalimpi tunnelma. Tyhjissä kaupungeissa on myös oma tunnelmansa. En tosin liputa juhannuksen ja siihen joskus liittyvän ”pakkotekemisen” puolesta, vaan olen aina luonut siitä itselleni melko stressittömän. Juhlat ovat olleet joskus maaseudulla, joskus kaupungissa ja joskus ei ollenkaan.

Kerran olemme olleet myös legendaarisessa juhannuspyhätössä el Tahkolla, ja se oli vilkasta menoa se! Matteon ensimmänen suomijuhannus, josta lähdettiin sitten Lappiin itikoiden syötäväksi. Tästä juhannuksesta kerrotaan vieläkin tarinota Italian sukulaisille. Syntymäpäivänikin osuu usein juhannukseen, joten sitä juhlitaan sitten siinä samalla.

Parasta juhannuksessa on usein veden läheisyys, joka löytyy Suomen lukuisten vesistöjen lisäksi myös useasta kaupungista. Kuten nyt vaikka rakkaasta Kuopiosta, jossa voi viettää cityjuhannusta veden äärellä. Voi lähteä piknikille Väinölänniemen kallioille, ja nauttia luonnosta kuin mökillä konsanaan. Ja silti kaupungissa.

Juhannustunnelma on kuitenkin yltänyt tänne meille Saksaankin, sillä somessa ei millään voi välttyä juhannusfiilistelyiltä ja moni työjuttukin on jakautunut ajalle ennen ja jälkeen juhannuksen. Instastoorit kertovat, että juhannusta ei Suomessa vietetä kovinkaan aurinkoisissa tunnelmissa, ainakaan suurilta osin, ja tuuli tuivertaa eivätkä lämpötilatkaan päätä huimaa. Oli kuvia kaatuneista puista, myrskystä, perinteisen juhannussään hehkutuksesta ja mökeiltä. Ei sinänsä mitään yllättävää, vaikka itse viimeiset juhannukset muistankin oikein aurinkoisina. Viime aikoina helteistä ja auringosta nauttinut Düsseldorf on nyt viikonloppuna samaistunut suomalaiseen juhannussäähän, ja täällä on tarvittu jopa kevyttoppatakkia kovan tuulen vuoksi.

Sitten vielä yksi mielenkiintoinen huomio: Suomitunnelmien lisäksi seurasin somesta vähän espanjalaisia keskikesän juhlatunnelmia. Espanjassa tosin juhlitaan myös vuoden pisintä päivää San Joan -festivaalin tiimoilta, ja aamulla törmäsin allaolevaan kuvaan Espanjan Baskimaalta, Getxosta Bilbaon läheltä.

Tuo ranta on yksi kauneimmista, ja mielelläni siellä olisi ollut fiilistelemässä mukana. Baskimaan sää on ollut todella kurja koko vuoden, ja nyt taitaa olla tältäkin osin onni kääntymässä. Auringonlaskua on kirkkaina iltoina ilo seurata jylhien kallioiden luona.

#getxo #arrigunaga #sanjuan

A post shared by gabriel (@el_gran_txopo) on

Mahtavaa juhannuksen jatkoa kaikille! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Katriina sunnuntai, 24 kesäkuun, 2018 at 10:40

  Veden äärellä vietään juhannusta tottakai .Niin mekin 12 suomityttöä Pfalzissa (Saksassa). Oli tunnelmaa ja kansainvälisyyttä kuten täällä aina vaan ei hyttysiä, kokkoa, saunaa ja valkoista yötä eivätkä maisemat vedä vertoja Baskimaalle. Suomalaisille tuntemtona Pfalzia kutsutaan kylläkin Saksan Toskanaksi lempeän ilmastonsa takia :).Vietimme aatonaattona juhannusta Kalstajatorpalla ja kuvittelimme olevamme järven rannalla Suomessa. Kalastajatorppa eli Fischerhütte on suurenpuoleinen kroatialainen ravintola Lambsheimer Weiher´in eli suurehkon uimalammen rannalla erään kylän virkistys- ja vapaa-ajanviettoalueella Nachtweide, josta löytyy myös campingalue. Sattumalta oli juuri Kroatian ja Argentiinan välinen jalkapallopeli, mutta meille oli annettu rauhallinen paikka talvipuutarhasta kaukana kahddesta isosta kuvaruudusta. Lupasimme pitää pekukkua Kroatialle ja se auttoi. Kroatia voitti 3 :0 ja Argentiinalle tuli kotimatka. Ilmeisesti ainoa argentiinalainen Bublik-Wiew- katsoja käveli terassilta itkemään katkeraa pettymystään. Mietimme, pitäisikö lähteä 12 naisen voimin lohduttamaan, mutta reilut kroatialaiset ehtivät ensin. Saksassa ei pääse jalkapalloa karkuun missään, ja aina voi pitää pekkuja jollekin ystävälle. Kroatialainen ruoka on muuten erinomaista.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 2 heinäkuun, 2018 at 14:00

   Moikka Katriina, ja kiva kun taas kommentoit. Täällä sairastuvalta terveisiä, vihdoin alkaa olla hetki kun ehtii nauttimaan Düsseldorfin upeista säistä ja pääsee koneenkin ääreen ajan kanssa.
   Tuommoinen yhteisöllisyys on mielestäni ihanaa ulkomailla. Tykkään viettää aikaa suomalaisten kanssa, ja omalla kielellä on ihana puhua ja jutella niitä näitä, edes joskus näiden juhlien muodossa. Pfalz on yksi Saksan alueista jonne hyvin mielelläni matkustaisin, kuten myös lähes kaikkialla meiltä Düsseldorfista ihanille Alppijärville asti. Kävin myös Luxemburgissa taannoin, ja Trierin seutu on upeaa.

   Harmi muuten kun Saksa putosi, olisin mielelläni nauttinut tästä hulinasta mikä jalkapalloon täällä liittyy. Mielenkiinnolla odotan, kuka tänä vuonna voittaa.

   Mukavaa kesän jatkoa Katriina ja kiva kun aina kommentoit! 🙂

 • Reply Marimente sunnuntai, 24 kesäkuun, 2018 at 09:01

  Olisipa hauska nähdä Espanjan San Juan-kekkerit, kuvan perusteella siellä myös riittää tunnelmaa! Italiassa muistelen, että vietetään paikoittain keskikesän sijaan kesän virallisen alkamisen juhlaa – onhan se näin kesäkuun loppupuolella jo aikakin 😉 Hollannissa sitten taas – juhannusta ei juhlita mutta muuten joka viikonloppu on jos jonkinlaista aihetta juhlaan 😀

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 2 heinäkuun, 2018 at 14:02

   No näinpä!! Kaikenlaisia juhannusjuhlia sitä löytyy vaikka toisin kuvittelee. Hollanti on muuten ihan huippu juuri tuossa, että aina on bileet. Ei aina välttämättä mitään isoa, mutta juuri sellaista cosya mistä pidän <3

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.