Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vinkki Madridiin – drinkille kaupungin kattojen ylle

Espanjan pääkaupunki Madrid on tunnettu siitä, että kaupungista löytyy hyvä valikoima kattobaareja. Niiltä voi ihailla vilkasta Madridia auringonlaskun aikaan, ja ovathan ne muutenkin ihania illanviettopaikkoja, kaupungista riippumatta.

Kattobaarit eivät toki ole ainoa syy, miksi Madridista on hiljalleen tulossa yksi lempikaupunkejani Euroopassa. Vaikka kaupunki on suuri, sen eri kaupunginosat tarjoavat pikkukaupunkimaista tunnelmaa – etenkin Malasanan alue on suosikkini, ja aina Madridissa ollessamme olemme siellä majoittuneet. Madridin ruokapaikat tarjoavat aina jotain uutta, ja pidän siitä, että etenkin Väli- ja Etelä-Amerikan keittiöt ovat hyvin edustettuina. Sinne saa usein myös kohtuullisen edullisia lentoja Saksasta, mutta myös Suomesta jos hyvä tarjous osuu kohdalle.

Tykkään toki muutenkin etsiä matkakohteistani kattoterasseja, se ei ole vain Madridin etuoikeus. Bangkok lienee minun ja monen muun ikisuosikki tässä asiassa. Kattobaarit tuovat matkaan tunnelmaa, joka vie kirjaimellisestikin arjen yläpuolelle, ja juomavalikoiman lisäksi etenkin sisustukseen panostaneet baarit jäävät mieleen. Näitä baareja löytyy monenlaisia, rennompia sekä varsinaisia pönötyspaikkoja.

Vähän tyyriimpiähän ne usein ovat, mutta ei kaupungin kattojen yllä tarkoitukseni olekaan montaa juomaa kumota – yksi riittää nautiskeluun oikein hyvin. Ja se voi silloin olla vähän kalliimpi, kunhan ympäristö ja tuote on kunnossa. Alkoholittomiakin löytyy usein hyvä valikoima, ainakin oman kokemukseni perusteella.

Dear Hotelin kattoterassi Gran Vialla, keskellä Madridia

Tein hieman tutkimusta ennen viimeisintä Madridiin suuntautunutta matkaamme – ja löysin suosituksen Googlen syövereistä Gran Vialla sijaitsevan  Dear Hotelin katolla sijaitsevasta baarista. Baari sijaitsee hotellin 14. kerroksessa, ja sieltä avautuu upea näköala yli Madridin.  Sieltä on myös helppo hahmottaa Madridin etäisyyksiä ja ympäröivää maisemaa – läheisillä kukkuloilla oli tuolloin lunta, vaikka Madridissa sitä ei ollutkaan.

Kävimme Dear Hotelissa drinkeillä joulukuun alussa muutamaan otteeseen, ja sää oli melkoisen vilpoinen, joten päätimme nauttia drinksumme sisätiloissa. Kesällä suuntaisin ehdottomasti ulos nauttimaan kesäillan lämmöstä ja tunnelmasta.

Terassin läheisyydessä sijaitsee myös uima-allas, mutta se on käsittääkseni vain hotellivieraiden käytössä. Me olimme paikalla lounasaikaan, ja seuranamme oli muitakin lounastajia. Hotellin nettisivuilla aukioloajaksi annetaan kuitenkin 7:00pm-2:00am, joten pääpaino on ilmeisesti illoissa, drinkeissä ja ruoassa. Kannattaa kuitenkin alakerran respasta kysyä, josko baari olisi päiväsaikaan auki, mikäli mieli tekee ja olet kulmilla muutenkin. Pukukoodista en osaa sanoa, olin liikkeellä pikkumusta-tyylisessä mekossa ja villakangastakissa itse.

Bloginaapurini Tasty Travelissimon poppoo on ihastunut Madridissa Tartan Rooftop -nimiseen baariin, ja seuraavalla kerralla Madridissa suuntaan ehdottomasti sinne. Lue juttu: Tasty Travelissimo: Tartan Roof – Madridin paras kattoterassi

Dear Hotel

Calle Gran Via 80

Madrid

Missä sijaitsee sinun suosikki kattoterassisi?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jenni / Unelmatrippi tiistai, kesäkuu 19, 2018 at 19:54

  Kattoterassit ja yleensäkin näköalapaikat ovat aina kiva lisä matkaan! Bangkokin näköaloista ei ole kokemusta, vaikka olen Bangkokissa käynyt, mutta Madridissa kävimme katsastamassa useamman näköalamestan viime reissulla. Jos ei haittaa, linkkaan siitä kirjoittamani postauksen tähän, kun sopii aiheeseen: https://www.unelmatrippi.fi/madridin-nakoalapaikat/. Tämä Dear Hotelin kattoterassi on käymättä, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla, jos tulee Madridiin mentyä. Vaikuttaa hyvältä paikalta!

 • Reply Katja/historiadeviajes tiistai, kesäkuu 19, 2018 at 19:52

  Voi Madrid ♥
  Tule käymään elo- syyskuussa mestoilla niin mennään käymään yhdessä lasillisella. Vielä en ole yhtään huonoa kattobaaria Madridista löytänyt.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.