Paikkariippumattomuus on monen suomalaisen haave työelämässä

Eräs lounastauko ystävän kanssa kahvilassa täällä Düsseldorfissa – ensin lounas ja sitten kävelylenkki

*Postaus on osa kaupallista #matkachat-yhteistyötä Ukko.fi:n kanssa

Muistatteko vielä pari päivää sitten kirjoittamani jutun paikkariippumattomasta työstä ja siitä, kuinka työteho pysyy parhaiten yllä reissun päällä? Haasteita on, mutta yhtälö on toki täysin mahdollinen ja moni suuntaa esimerkiksi Kauko-itään läppäri repussa työt mukana.

Koen kodin itselleni mieluisammaksi työympäristöksi. Kaipaan säännöllisiä rutiineita ja omia juttuja, ja rauhaa ja hiljaisuutta. Tuon työtehoon liittyvän jutun ja tämän jutun julkaisun välissä naapurini on aloittanut remontin, joka tuntuu päivisin olevan melkoisen äänekästä. Riippuu vähän päivästäkin, joku päivä porataan ja sahataan paljon, toisena päivänä taas on rauha maassa. En tiedä miten tilanne tästä kehittyy, mutta jos meteli alkaa olla jatkuvampaa, täytyy miettiä muita keinoja edes pariksi tunniksi päivässä. Naapurini osti meidän naapuritontilta ison talon molemmat huoneistot, yhdisti ne ja remppasi ensin sisätilat. Nyt näyttää olevan vuorossa puutarha, terassi sekä ulkoasu. Käänteitä odotellessa… joskus pakenen yksinoloa lähiseudun kahviloihin, joten voi olla, että niissä tulee nyt tuon remontin vuoksi viettetyä enemmän aikaa.

Maanantaina 28.5 meillä oli #matkachat’ssä yhteistyökumppanimme Ukko.fi:n kanssa aiheena paikkariippumaton työ, ja ilokseni moni teistä pääsi mukaan juttelemaan aiheesta. Olen jutellut aiheesta jonkin verran kollegoideni ja ystävieni kanssa, joten tiesin että aihe selkeästi kiinnostaa suomalaisia (ja myös saksalaisia sekä italialaisia ystäviäni, eli ilmiö on kansainvälinen). Lähes kaikki osallistujat kertoivat, että haaveilevat paikkariippumattomasta työstä, ja osa oli päässyt tätä toteuttamaankin.

Yleisesti voisi luulla, että työskentely riippumatossa palmun alla olisi se unelma. Oli se chattaajien kesken sitäkin, mutta moni vannoi myös tuttujen ja rauhallisten kotiolosuhteiden nimeen. Ymmärrän tämän täysin – kotona on ihana olla ja työskennellä, ja se vapaus on tässä se juttu.

En vaihtaisi työntekoa mihinkään, vaan koen että se tuo minulle lapsiarkeen tarpeellista vastapainoa ja mielenkiintoa erilaisten työjuttujen muodossa (nyt kesäkuussa tulossa on blogiin postaus siitä, mitä työni oikeasti sisältää), ja nautin siitä tällä hetkellä todella paljon. Voin vaikuttaa itse aikatauluihini, vaikken olisikaan rantamökin terassilla läppäri sylissä turkoosin veden ympäröimänä. Toki sielläkin on kiva olla joskus, ja kesälle on matkoja suunnitteilla, mutta eniten saan aikaa kotioloissa.

Tässä chatin parhaat palat, kiitos osallistujille ja teille sivusta seuranneille!

K1:  Jos olisit (tai olet!) itsesi työllistäjä, mikä olisi unelmiesi kohde työntekoon? #matkachat

 

K2:  Onko sinulla tällä hetkellä mahdollisuus tehdä töitä paikkariippumattomasti? Miten paljon? #matkachat

K3:  Miksi paikkariippumaton työ kiinnostaa sinua työnteon muotona? Miksi ei? #matkachat

K4:  Mikä paikkariippumattomassa työnteossa askarruttaa? Kysy, nyt on vertaistukea tarjolla ja ammattilaisia linjoilla!  #matkachat

K5: Mikä on ollut mielenkiintoisin, omituisin tai vaikka haastavin paikka, jossa on tullut tehtyä töitä? #matkachat

K6: Olisitko valmis kokeilemaan paikkariippumatonta yrittäjyyttä ensin kevytyrittäjänä? #matkachat

Kiitos vielä teille kaikille ja erityisesti Ukko.fi:lle mielenkiintoisesta chatista!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply