Tuon Suomen lomilta lehtiä Saksaan – enkä raaski lukea niitä!

Menneen viikon Suomen reissulta tuli hankittua melko vähän Suomi-aiheista tavaraa tai suomalaista ruokaa mukaan tuotavaksi Saksaan. Dippikastikkeetkin jäivät kaupan hyllylle tällä kertaa, osittain unohduksen vuoksi, vaikka vaakakupissa painoi myös se, että dippejä löytyy vielä kaapista. Oli niin tehokkaasti aikataulutettu reissu, että ehdin käymään vain kerran Kuopion Sokoksella kiertelemässä ja tutkimassa astioita ja muuta tavaraa. Matkuksen ostoskeskuksessakin kävin hakemassa naapurin vauvalle tuliaisia, en edes miettinyt omia kotijuttuja.

Yksi asia oli kuitenkin kuten ennenkin. Naistenlehtien osto nimittäin.

Olen aivan koukussa naistenlehtiin, ja luen niitä paljon rentoutuakseni. Tosin Saksaan muuton jälkeen tästä tavasta on tullut melko harvinaista herkkua: englanninkieliset lehdet ovat ainakin täällä meilläpäin todella kalliita ja saksalaisia lehtiä luen harvemmin. Esimerkiksi Vogue tai Marie Claire maksaa jopa 15 euroa, mikä on jo kipurajan tuolla puolen. Sillä hinnalla saa täältä englanninkielisen kirjan, mikä taas on kirjasta mielestäni ok. Oi niitä aikoja, kun Briteissä sai kohtuullisilla summilla vaikka minkälaista lukemista. Niitä roskaisimpia lehtiä, kuin tasokkaampiakin naistenlehtiä siinä 5£ tienoilla. Tätä on ikävä.

Enemmän luen sitten näitä paikallisia saksalaisia lehtiä opiskelumielessä, mutta sellaisiin rentoihin hetkiin, joihin lehdet ovat omimmillaan, haluasin lehteni joko englanniksi tai suomeksi.

Nyt toin mukanani kolme lehteä, eli melko perinteisen satsin: Ellen, Glorian sekä Trendin.

Tuo Elle oli edellisen kuun, sillä pyysin vanhempiani hankkimaan sen kun en silloin vielä Suomessa ollut – tällä kertaa se oli massiivinen muoti- ja juhlanumero, jota tutkii pidempäänkin. Muuten mieleisin lehti näistä on ehkä Gloria, joka on mielestäni ”mainettaan” nuorekkaampi. Kivoja juttuja kaikille ikäluokille, ja pidän etenkin henkilöjutuista. Olen oikein hyvin pihalla suomalaisesta julkkis-skenestä, ja etenkin Gloriassa on paljon ns. huomionarvoisia taviksia esillä. Esimerkiksi Suomen L’Orealin PR-johtaja Jenny Hyvärisestä en ollut aiemmin kuullut, mutta juttu oli mielenkiintoinen. Kuten myös Ellen haastattelussa ollut, pariisilaistunut malli Julia Johansen, jonka laitoin seurantaan myös Instagramissa.

On myös kiva seurata Pohjolan muotisuuntauksia, ja näiden suomalaisten lisäksi selailen netistä myös muiden Pohjoismaiden lehtiä. Jos vaikka löytyisi jotain kivaa pohjoismaista vaatekaappia täydentämään.

Ongelma näiden lehtien kanssa on vain se, etten millään osaa antaa itselleni aikaa lukea niitä. Lehdet ovat niin harvinaista herkkua, ja mieluiten niitä lukisi kun kaikki elementit ovat kohdillaan: olisi rauhallinen hetki, hyvää ruokaa, hyvä fiilis.

Yleensä rakastan lukea lehtiä lentokoneessa, mutta parivuotiaan kanssa olen luopunut tästä tavasta täysin. Lehdet tulivat ruumassa mukana, ja laukkua purkaessa asettelin ne olohuoneessa paraatipaikalle sohvan viereen. Odottamaan.

Hilloan lehtiä huolella ja säästelen niitä tuonnemmaksi, enkä ole saanut vieläkään luettua yhtäkään näistä kolmesta lehdestä loppuun. Aina sitä ajattelee, että luenpa sitten illalla, kun on rauhaisempaa ja sitten kuitenkin tulee jotain muuta. Vastaavasti ajattelen, että aamulla vasta – mukavahan se on aamupalalla rauhassa lukea lehti kahvin kanssa. Lounaalla työn lomassa ei kuitenkaan ei, haluan rennon hetken. Mikään hetki ei ole hyvä. Sitten lehdet jäävät viikoiksi roikkumaan, kun ei vaan raaski.

Ps. Tuo ylimmän kuvan Glorian kannessa mainittu ”rikkaan tytön poninhäntä” tarvitsisi vähän enemmän tavaraa ponnariin kuin oma Suomi-tukkani tarjoaa 😀

Olenko yksin ongelmani kanssa?

 

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka sunnuntai, toukokuu 27, 2018 at 12:37

  Eikös useimpia lehtiä, myös aikakauslehtiä, saa nykyisin diginä vaikka tabletille luettavaksi?
  Et olisi Suomen reissujen varassa niiden osalta 🙂

  • Reply lena sunnuntai, toukokuu 27, 2018 at 14:07

   Tämä on hyvä vinkki, jota olen joskus pohtinutkin! Olen vaan niin nirso, että kun paljon viettää aikaa koneella ja tabletilla, haluaa mielellään sen lehden käteen. 😀 HArkitsin kerran muuten lehden tilaamista tänne, mutta se oli sen verran kallis, että toistaiseksi mennään näin ja vieraiden varassa – kun molempiin suuntiin kulkee liikennettä!

  Leave a Reply