5 +1 suomalaista podcastia, joita kuuntelen juuri nyt

Podcastien kuuntelu lienee ainoa asia, johon rikkoutunut näyttö huomattavasti vaikuta. Sektii ja würstii -podcastista juttua postauksen lopussa.

Podcastit ovat vallanneet Suomen, ja ne ovat vallanneet myös minut. Kuuntelen niitä niin kotona kuin reissussakin, sekä lenkillä. Lenkillä kuuntelua tosin hieman rajoittaa saksalaisen puhelinliittymän datakatto, sillä vaikka liittymässäni on  saksalaisittain melko paljon dataa, kuluu se silti loppuun yllättävän nopeasti.

Miksikö sitten kuuntelen podcasteja?

Podcastit ovat helppoja – senkun kuuntelet.

Ne korvaava radiolähetykset, ja voin valita kuuntelemani aiheen. Voin vuorotella ”hömpän” ja asia-aiheiden välillä, laittaa ne pauselle tarvittaessa. Kevyet aiheet toimivat mainiosti myös taustalla, kun teen töitä. Podcastit tuovat tietooni myös tuoreimmat työtuulet maailmalta ja Suomesta, jossa yritykset ovat enenevissä määrin alkaneet hyödyntämään podcasteja yritystoiminnassaan.

Suomeen on viimeisen vuoden – puolentoista aikana tullut lukuisia podcasteja, hyviä sellaisia. Tässä viisi omaa suomalaista suosikkiani!

Unelmaduunarit

Unelmaduunarit-podcast on yksi eniten kuulokkeissani pyörivistä podcasteista ja ”ahmin” jokaisen jakson sellaisen ilmestyessä. Tykkään kovasti kuunnella työelämä-aiheisia podeja, ja tämä yrittäjäkollegoideni tarinatuokio on ehdottomasti yksi inspiroivimmista.

Satun ja Hannen haastateltavat ovat mielenkiintoisia, ja iso osa jollain tapaa tuttuja sosiaalisen median kautta – kun kuuntelee henkilöä, josta tietää etukäteen jo jotain, muuttuu kuuntelun luonne astetta mielenkiintoisemmaksi. Toki haastateltavien joukkoon on luketunt muun muuassa Cheek, joten isompiakin nimiä mukaan mahtuu!

Kuuntele Cheekin haastattelu täältä!

Cafe au lait

Helenan ja Lillin Cafe au Lait -podcast on yksi suosikeistani, ja tähän on minun ehkä kaikista helpoin samaistua ja eläytyä mukaan. Ulkosuomalaisia ääneen päästävä podcast tuo esille suomalaisia maailmalta, eri elämäntilanteista ja ikäluokista. Haastateltavana on ollut niin kotirouvaa, yrittäjää, elämänmuutoksen tehneitä sekä eksoottisissa maissa kuten Saudi-Arabiassa asuvia suomalaisia.

Olen itsekin saanut kunnian olla mukana Helenan ja Lillin podcastissa haastateltavana. Jakson pääset kuuntelemaan tästä.

Erityisen mielenkiintoisena nostaisin Helenan ja Lillin haastateltavista vielä Riikka Sukulan, jonka tarinan Italiaan muutosta ja viininvalmistuksesta voit kuunnella täältä.

Rahapodi

Nordnetin Rahapodi ei välttämättä mene sinne leppoisimpien kuunneltavien kategoriaan, mutta kuuntelen siitä kuitenkin lähes joka jakson pysyäkseni edes jollain tapaa kärryillä sijoitusten maailmasta. Ala kiinnostaa aiempien opintojen (en tiedä onko ollut puhetta, mutta olen opiskellut taloustiedettä pääaineenani) ja omien sijoituksienkin myötä, ja se on myös yleissivistävää kuunneltavaa tässä elämänvaiheessa.

Kuulun podcast

Kuulu on yksi oman alani mielenkiintoisista seurattavista. Huomaan podcastin aiheiden olevan erittäin lähellä omia ajatuksiani ja juttuja, joiden kanssa päivittäin painiskelen – aihepiirinä podcastilla on digimarkkinointi eri kommervenkkeineen ja näkökulmineen. On mukava kuunnella muiden ammattilaisten ajatuksia tutuista asioista, oppia lisää ja pohtia annettuja aiheita pintaa syvemmältä.

Nosto: suosittelen paljon matkaileville lukijoilleni Kuulun Matkailijan Instargram-vinkit podcastia!

Ukko.fi podcast

Ukko.fi:n podcast kuuluu usein kuulokkeistani lenkillä tai metromatkoilla. Kevytyrittäjyyteen perustuva yritys tuo podcasteissaan esille eri alojen yrittäjien ja asiantuntijoiden puheenvuoroja, aihena muun muuassa markkinointi, muunti ja yksin työskentelyn haasteet. Olin itse Ukon Ollin haastateltavana helmikuussa heidän studiollaan Helsingissä, ja pääsin puhumaan puolen tunnin verran  bloggaamisesta, ulkomailla asumisesta sekä perheellisen yrittäjän iloista ja suruista.

Haastatteluni pääset kuulemaan täällä.

+1: Uutena tuttavuutena Sektii ja Wurstii

Podcast-uutuus Sektii ja würstii päivittyy naapuristani Kölnistä ulkosuomalaiskollegani Johannan toimesta, ja alku on ollut oikein lupaava! Toki Johannan tunnekin ja tiedän, että tarina ei tältä leidilta ainakaan lopu kesken – Saksa-juttuja on mukava kuunnella, ja Johanna osaa suhtautua hyvällä huumorilla arkisiin kohtaamisiin saksalaisten kanssa. Jutut kolahtavat, ja niihin on minun luonnollisesti helppo samaistua.  Johanna, jos luet tätä niin toivoisin jaksoa saksalaisessa leipomossa asioinnista ja saksalaisten tavasta puuttua tuntemattomien asioihin! 😉

Suositelkaa minulle podcasteja! Mitä sinä kuuntelet?

 

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta sunnuntai, toukokuu 20, 2018 at 19:20

  Olipas hyviä vinkkejä! En kuuntele ainoatakaan suomalaista podcastia, hups! Mutta englanninkielisiä sen sijaan tulee kuunneltua sitäkin enemmän, samoin myös audiokirjoihin olen ihastunut. Niin käteviä kuunnella lennoilla tai lenkeillä!

  • Reply lena maanantai, toukokuu 21, 2018 at 09:47

   Mä olen tällainen kehityksen jarruttaja, ja noita audiokirjoja vähän vielä vierastan. 😀 Tai vierastanut, sillä olen niitäkin alkanut kuunnella, ja oikeastaan jopa vähän innostunutkin. Ehkä toivoa on! 😀

 • Reply Mari perjantai, toukokuu 18, 2018 at 20:16

  Päädyin ensimmäistä kertaa blogiisi. Kiva, uusi tuttavuus :). Podcastit ovat uutta minullekin, joten en osaa mitään suositella. Mitä saksankielistä suosittelisit minulle kielitaidon ylläpitämiseksi?

 • Leave a Reply