Suomen suurin matkablogiyhteisö

5 syytä, miksi Düsseldorf on kesän kuumin matkakohde

Kaiserswerthin rantatunnelmia lämpimänä kesäiltana

Yksi Düsseldorfin maamerkeistä, Gehry Buildings

Harva pohtii kesälomamatkoja suunnitellessaan, että piipahtaisi Lontoon, New Yorkin, Barcelonan ja Pariisin sijaan esimerkiksi Düsseldorfissa. Düsseldorf ei ole kenenkään bucket list -kohde.

Düsseldorfilla ei ole matkailijoiden keskuudessa kovin mediaseksikäs maine. Eihän se varsinaisesti New York ole (eikä kaupunkien sitä toisaalta tarvitse ollakaan), mutta kaupungissa ja sen lähiseuduilla on todella paljon koettavaa matkailijalle. Düsseldorfia aliarvioidaan mielestäni vähän turhaan, ja se sivuutetaan helposti.

Olen pannut merkille, että meillä on käynyt paljon enemmän vierailijoita Düsseldorfissa kuin Lontoossa asuessamme, ja moni on myös piipahtanut Düsseldorfissa joko ohikulkumatkalla tai työasioissa. Monet ovat kaupungista pitäneet, ja jopa vähän positiivisestikin yllättyneet. Toki lapsellakin voi olla tähän asiaan merkitystä, että meillä on vierailijoita käynyt. Niin tai näin, positiivisella mielellä ovat kaikki kotiin lähteneet.

Vaikka kaupunkiin ei varta vasten lentäisikään, kannattaa sitä harkita vakavasti pysähdyspaikaksi myös Euroopan autolomilla. Ja miksipä tänne ei vartavasten tulisi!

Kerron teille, miksi Düsseldorf kannattaa lisätä bucket listalle nyt heti!

1 – Düsseldorfissa on helppo kokea paikallinen tunnelma

Monesti puhutaan, että matkailijat haluavat tänä päivänä matkoiltaan entistä enemmän paikallisia elämyksiä ja kokemuksia. Suosituimmissa matkakohteissa näitä voi olla joskus melko hankala löytää, ja samojen paikallisten kokemusten perässä on moni muukin matkailija. Hankala yhtälö.

Düsseldorfissa tämä ongelma poistuu. Kaupungissa on toki matkailijoita, muttei liiaksi asti, jos niin nyt saa sanoa. Paitsi Japani-päivänä toukokuun lopulla ja helmikuun karnevaalikaudella – mikäli inhoat ihmispaljoutta, silloin on hyvä lähteä vaikka puistopiknikille kauemmas keskustasta. Japani-päivä ja karnevaalit ovat tosin mieleenpainuvia kokemuksia, joten ne kannattaa hyödyntää tällä vieraillessaan, edes hetken verran.

Nähtävyyksiin tai museoihin tarvitsee harvoin Düsseldorfissa jonottaa, ja kaupungissa on oma leimansa. Teollisuusalueen valkokauluskeskus on oikeastaan mielenkiintoinen paikka. Vilkasliikenteinen Rein halkoo kaupunkia, ja sen varrella on lukuisia vierailemisen arvoisia kaupunginosia (Oberkassel, Kaiserswerth, Medienhafen, Altstadt). Hipsterit viihtyvät Flingernissä, ja Unterbilk, etenkin Lorettostrasse lähikatuineen, on mukava paikka sunnuntaikävelylle.

Kaupunkia ei ole rakennettu tai muokattu matkailijoita varten. Se on sitä, mitä se on aina ollutkin. Matkailijan on helppo sujahtaa paikallisten joukkoon.

2 – Ruokamatkailija ei pety Düsseldorfissa

Ruokamatkailu on yksi matkailun trendeistä, joissa olen ja pysyn mielelläni mukana. Ruoka on avain paikalliseen kulttuuriin, ja usein myös onnistuneeseen lomaan. Huonot ruokapaikat lähinnä ärsyttävät, mutta niitäkin tulee joskus vastaan, eikä sille mitään voi.

Olisitko ajatellut Düsseldorfia ruokakohteena? Ehkä et, mutta suosittelen lämpimästi!

Düsseldorfissa on yksi Euroopan suurimmista japanilaissiirtokunnista, ja tämä tarkoittaa aivan mainiota japanilaista ruokaskeneä aivan Düsseldorfin ytimessä. Immermannstrassen nurkilta löytyy japanilaista ravintolaa joka makuun ja joka kukkarolle, ja suosituimpiin paikkoihin saattaa joutua jonottamaan ja / tai tekemään pöytävarauksen ajoissa.

Itse suosittelen Kushi-teitä tai Takumia, mutta jokaisella kaupunkilaisella tuntuu olevan asiaan oma mielipide. Japanilaisen karaokekulttuurin makuun pääsee Nikko-hotellin karaokehuoneissa.

Muutenkin kulinaristia hemmotellaan Düsseldorfissa, ja hintataso on suomalaiselle kukkarolle oikein miellyttävä. Tarjontaa on, ja pientä tutkimusta kannattaakin tehdä etukäteen.

Lina’s coffee, Friedrichstadt

Muutama oma suosikkini:

Italialainen – vakioravintolamme Romantica, Pempelfort

Brunssi – Schwann, Pempelfort

Döner – Gemüse Döner, Bilk

Meksikolainen – Casita Mexicana, Bilk

Paikallinen perunaravintola – Äpelschlaat, Bilk

Parasta currywurstia saa kuulemma Lierenfeldin teollisuusalueella sijaitsevan rautakauppa OBI:n parkkipaikalta :–D

Rooftop bar – Skybar, Me and all hotels, Immermannstrasse (tämä saanee kilpailijan, kunhan ehdin 25hotelsin baarissa piipahtamaan)

3 – Düsseldorfista käsin on helppo liikkua lähiseutujen kohteisiin

Düsseldorfin ympäristössä on paljon päiväretkikohteita, ja kaupunki toimii hyvänä tukikohtana niiden tutkimiseen. Köln on 40 minuutin junamatkan päässä, suloinen Kettwig ristikkotaloineen parinkymmenen minuutin junamatkan päässä. Hollannin puolelle Venloon tai outlet-kylästään tunnettuun Roermondiin ei ole pitkä matka, ja Solingenin linna tarjoaa myös mielenkiintoista ohjelmaa päivälle.

Auton kanssa Düsseldorfin seudulla aukeaa vielä enemmän mahdollisuuksia. Päiväretki esimerkiksi Zonsin suloiseen kylään joko osana Kölnin reissua tai erikseen on hyvä vaihtoehto (sinne ajaa keskustasta autolla parikymmentä minuuttia, jos et jumiudu ruuhkaan), pidemmälle Hollantiin on helppo hurauttaa. Oma suosikkini rajan tuntumassa on Nijmegen.

Zons

Reinin rannalla sijaitseva Linz am Rhein on tunnettu ristikkotaloistaan, ja Königswinterin linna on myös tutustumisen arvoinen kohde. Reitti Kölnistä Koblenzin suuntaan Reinin rantoja ajellen on upea. Entäs miltä kuulostaa Ahrweilerin punaviinivaellus? Tämä on minulta vielä kokematta.

Jos vielä pidemmälle haluaa, niin Amsterdamiin ajaa 3-4 tunnissa liikenteestä riippuen, ja Brysseliin menee myös muutama tunti.

4 – Kaikki on lähellä

On mukava, jos arvokasta loma-aikaa ei tarvitse käyttää paikasta toiseen liikkumiseen julkisissa kulkuvälineissä.

Do as the locals do on hyvä motto, ja moniin paikallisten suosikkijuttuihin Düsseldorfissa voi tutustua kävellen tai kaupungin kätevää julkista liikennettä hyödytäen. Kulkemiseen ei kulu tuhottomasti aikaa, vaan aikaa jää itse kaupunkiin tutustumiseen. Lähes kaikkialle pääsee keskustasta maksimissaan parissakymmenessä minuutissa, kuten esimerkiksi mukulakivikaduistaan tunnettuun Kaiserswerthiin (poislukien upea Benrathin linna ja puistoalue, jonne matkaa ratikalla hieman yli puoli tuntia).

Benrath

Varaa käteistä lipun ostoon (kolikoita!), jos kuljet julkisilla – ja tutki lipputyypit tarkasti etukäteen tai kysy neuvoa rautatieaseman infosta. Säästyt näin monelta harmilta (nimim. kokemuksesta viisastunut!). Esimerkiksi rautatieasemalla ei toimi suomalainen kortti lipunostoissa, joten käteistä ja etenkin pientä sellaista on hyvä olla.

Kaiserswerth

Keskustan alue on helppo ottaa haltuun jalan, ja lukuisia puistoja on joko kävely- tai ratikkamatkan päässä. Esimerkiksi Reinin ranta vanhankaupungin molemmin puolin on suosittua ulkoilu- ja piknikaluetta, ja sieltä on helppo siirtyä illanviettopaikkoihin tai ostoksille jalan.

Ps. kevät tulee tänne vuodesta riippuen hyvinkin aikaisin, nyt huhtikuun alussa hellelukemat ovat menneet rikki useana päivänä putkeen! Suomalaiseen ilmastoon tottuneelle syksy on myös hyvää vierailuaikaa.

Medienhafenin puolella on jopa hiekkarantaa, mutta uimaan en menisi (taitaa olla jopa kiellettyä virtausten vuoksi).

5 – Düsseldorf on shoppailijan paratiisi

Düsseldorf tunnetaan kaupunkina, jossa liikkuu rahaa. Tämä tarkoittaa sitä, että ostosmahdollisuudet ovat valtavat. Kauppoja löytyy laidasta laitaan, kukkarolta toiselle.

Königsalleella voit tuhlata asunnon verran rahaa kelloon jos kukkaro antaa periksi, ja parin korttelin päässä Schadowstrassella pääsee edullisempien ostosten makuun Forever 21:llä, Primarkilla sekä C&A:lla. Vältä näitä lauantaina päiväsaikaan jos mahdollista, sillä silloin siellä on todella moni muukin. Ruuhkaa toki löytyy, mutta viikolla on mukavan väljää, etenkin päiväsaikaan. Ei tarvitse hikoilla kuin Lontoon Oxford Streetin ihmispaljoudessa.

Euroopan toinen Saks off Fifth (Saks-tavaratalon Euroopan brändi) sijaitsee Düsseldorfin vanhassa kaupungissa.

Naapurikaupunki Kölnissä sijaitsee kaiken kukkuraksi Euroopan suurin ostoskatu, joten näillä seuduilla saa varmasti täytettä esimerkiksi vaatekaappiin niin halutessaan.

Saksan bucket list

Düsseldorfin seutuvilla on paljon nähtävää, ja jos ottaa katseen vielä hieman kauemmas, Saksa on täynnä mielenkiintoisia kohteita. Tässä oma viiden kohteen bucket listani kohteista, joissa en ole vielä käynyt:

 • Alppijärvet Etelä-Saksassa
 • Hampuri
 • Stuttgart ja alueen viinit
 • Syltin saari lähellä Tanskan rajaa
 • Romantische Strasse

 

Oletko sinä käynyt Düsseldorfissa? Entä mikä on suosikkisi Saksan kohteista?

Ps. Unelmatrippi-blogin Jenni miehineen kävi Düsseldorfissa ja oli tosi kiva treffata heitä Düsselin kattojen yllä. Unelmatrippi-blogin postaukseen Düsseldorfista pääset tästä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

35 Comments

 • Reply Taija maanantai, 14 toukokuun, 2018 at 07:33

  Olipa onni että löysin blogisi. Tuli paljon hyviä ideoita omaa matkaa ajatellen, sillä viikon päästä suuntaamme Düsseldorfiin mieheni kanssa. 🙂 Olemme käyneet Münchenissä ja Berliinissä, joten on aika katsastaa uusi paikka. Teemme myös päiväreissun junalla Kölniin.

  Huomioni herätti tuo mainintasi Hollannin puolella olevasta Roermondin outlet-kylästä. Minkähänlaista byrokratiaa mahtanee vaatia osallistua tällaiselle maasta-toiseen päiväreissulle näin vielä ulkomaalaisena? Onko sinulla tietoa tai vinkkejä kertoa tästä vähän enemmän? 🙂

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 14 toukokuun, 2018 at 18:12

   Taija, onpas hienoa että olette tänne suuntaan tulossa, tervetuloa! Hyvä valinta 🙂 Kölnin päiväreissu on hyvä ajatus, ja matka on todella kätevä. Me olemme aina menneet Roermondiin autolla ja siinä ei oikein edes huomaa rajan vaihtumista, en usko että muillakaan kuljetuksilla on mitään erikoista (paitsi passi varmaan kannattaa olla just in case mukana). Düsseldorfista kulkee bussi Roermondin outletkylään, ja kannattaa mielestän varata muutama tunti vaikka lounaalle itse kaupungissa, outlet sijaitsee ihan keskustan lähellä. Tästä löytyy lisää tietoa, en tosin ole itse käyttänyt tuota shuttlea, mutta sellainen kulkee suoraan outletiin 🙂 Shuttle bus on nopein, julkisilla joutuu kiertämään hieman. https://outlets.mcarthurglen.com/en/nl/designer-outlet-roermond/plan-your-visit/

   • Reply lena / london and beyond maanantai, 14 toukokuun, 2018 at 18:12

    Ainiin, jos mahdollista niin menisin Roermondiin arkipäivänä. VIikonloput melkoista hulinaa 🙂

 • Reply Jonna perjantai, 11 toukokuun, 2018 at 21:55

  Hei!
  Millainen kaupunki Düsseldorf olisi 12-vuotiaan pojan kanssa matkaavalle? Olemme nähneet muutaman kaupungin Saksassa, Baijerissa (München, Garmisch-Partenkirchen, Ulm ja Günzburg (koska Legoland), itsellä vielä lisäksi sitten Berliini). Kesällä menemme Itävaltaan, mutta lennot ovat Müncheniin, jossa yövymme yhden yön, paluumatkalla yön Passaussa. Olen miettinyt Hampuria tai Frankfurtia, miksei Düsseldorfiakin seuraavaksi kohteeksemme.

  • Reply lena / london and beyond maanantai, 14 toukokuun, 2018 at 18:08

   Hei Jonna, ja kiitos viestistäsi! Palailen sinulle asiaan, kyselen vähän lisää koska tuon ikäisestä lapsesta ei ole vielä omaa kokemusta 🙂 Palailen lähipäivinä!

 • Reply Margit torstai, 26 huhtikuun, 2018 at 14:14

  Düssel ihan jees, mutta mä tykästyin Kölnin letkeään menoon – ja sieltäkin on lyhyt vaikka joka paikkaan 🙂 Itse tosin diggaan Saksassa eniten etelää (ja tietty rakkaiden ystävien Oberbayeria) – ja esialpiinisia maisemia, ja siellä onkin tullut koluttua jokunen mutka. Berchtesgardenissa on muuten kiva majapaikka Bumesterhaus, suosittelen – pärjää ihan suomeksikin. Sylt on aivan IHANA, mutta parhaimmillaan syksyllä, kun turret jo lähteneet.

  • Reply lena perjantai, 27 huhtikuun, 2018 at 12:22

   Moikka Margit! Olen samaa mieltä, Köln on myös aivan mainio kaupunki ja sen tunnelma on loistava. Tätä minun ei toki düsseldorfilaisena tulisi kai ääneen sanoa, mutta sanompa kuitenkin 😉 Kiitos vinkeistä Etelä-Saksaan, se on hyvin mielenkiintoista aluetta – en siis ole valitettavasti vielä koskaan käynyt. Suomalainen in Allgaü -blogia kirjoittava Kati kirjoittelee noilta suunnilta, iskee aina maisemakateus. 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 25 huhtikuun, 2018 at 20:57

  Aikoinaan tuli käytyä Düsseldorfissa useammankin kerran – Lassen työn viemänä, mutta ei se haitannut vaikutelmaa kaupungista. Lasselle on turistina kaupungista jäänyt mieleen naisten vaatekaupoissa yleisesti tarjolla olleet viinilasilliset 🙂
  Enemmän vietimme kuitenkin aikaa Aachenissa, joka on vielä pienempi ja helpompi kuin Dusseldorf, mutta varmaan Dusseldorf on yhtä mukava kesäkohde!

  • Reply lena perjantai, 27 huhtikuun, 2018 at 12:21

   Muistelenkin, että tästä Aachenin yhteydestä olemme puhuneet ennenkin 🙂 Se on yksi suosikeistani tässä alueella, ja onneksi sinne ajaakin vain tunnin. Se on sijainniltaakin vielä himpun verran parempi kuin Düsseli, Hollanti ja Belgia lähempänä. Parasta Lasse, mä olen myös ollut kerran viinitarjoiluissa mukana 😀

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi keskiviikko, 25 huhtikuun, 2018 at 07:13

  Lähtisin Düsseldorfiin koska vaan. Ostin sieltä muutama vuosi sitten pikavierailulla parit upeat loaferit ja nyt pitäisi saada uudet. Kengät on kulutettu täysin loppuun ja vastaavaa laatua en ole mistään löytänyt. Älyttömän hyvää työtä! Eli olet todellakin oikeassa siinä, että kaupunki on kuin shoppailuun tehty!

  Gehry Buildings on tuttu. Ne ehdin kiireessä käydä katsomassa. Mutta ihan liikaa jäi näkemättä.

  • Reply lena perjantai, 27 huhtikuun, 2018 at 12:18

   Mä olen myös ostanut täältä hyviä kenkiä, kun nyt rupesin asiaa pohtimaan! 😀 Olen myös sitä mieltä, että hinnat ovat melko kohtuulliset näissä kenkäkaupoissa (pl. Königsalleen muutamat kaupat), ja laatua saa useimmiten. Ehkä tästä olisi kaupungin markkinoinnin nyt otettava koppi 😉

 • Reply Marimente tiistai, 24 huhtikuun, 2018 at 09:37

  No niin, eli next stop Düsseldorf! 😉 Näyttää tosi kivalta, ja nähtävästi jokseenkin aliarvostetulta kesäkaupungilta!

  • Reply lena tiistai, 24 huhtikuun, 2018 at 13:10

   Todellakin, tervetuloa tänne Mari! 🙂 Mä lupaan kierrättää sua kaikissa kivoissa paikoissa!

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA maanantai, 23 huhtikuun, 2018 at 14:34

  Hei tää oli kyllä tervetullut postaus, sillä jos ihan rehellisiä ollaan niin mulla ei ollut minkäänlaista käsitystä kaupungista. Nyt kun luin loppuun tämän, niin oikeasti oon samaa mieltä sun kanssa – Düsseldorfiin voisi kyllä matkustaa!

  Mun lemppari Saksassa on kyllä Berliini, se on itseasiassa kaikista Euroopan kaupungeista. Rakastan kaikkea siellä, pitäisikin pitkästa aikaa käydä Saksassa.

  • Reply lena tiistai, 24 huhtikuun, 2018 at 13:09

   Jee, kiva että onnistuin vähän muuttamaan sun mielikuvaa! 😉 Mä oon käynyt ihan hävettävän vähän Berliinissa – pitäisi käydä enemmän koska tästä nyt pääsee aika helposti sinne, vaikka ei kovin lähellä olekaan. Tervetuloa!! 🙂

 • Reply Kati Suomalainen im Allgäu maanantai, 23 huhtikuun, 2018 at 06:59

  Lena, kiva postaus Düsselistä, en ole ikinä käynyt mutta ehkä joskus. Tästä sainkin idean kirjoittaa näistä järvistä täällä meillä päin. Ja tosiaan jos ja kun olette tulossa niin majoituspaikkoja löytyy. 😉

  • Reply lena maanantai, 23 huhtikuun, 2018 at 11:52

   Kiitti Kati! 🙂 Kirjoita pliis jooko niistä järvistä – mä en oikein tiedä niistä mitään muuta mitä INstagramista olen bongannut. siellä on KAUNISTA. Ja kiitos kutsusta!!

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, 22 huhtikuun, 2018 at 18:20

  Kiitos linkkauksesta! Oli tosi kiva nähdä! <3 Ja meillä oli todella kiva miniloma Düsselissä, ihan mielelläni kävisin taas joskus uudelleenkin. 🙂 Siellä oli itse asiassa vielä enemmän kaikkea kiinnostavaa ja mukavaa tsekkailtavaa kuin osattiin edes odottaa, vaikka paikka oli entuudestaan tuttu, eli loma onnistui todellakin hienosti. Saatiin mukavasti vauhtia seuraavan Eurooppa-reissun odotteluun, tässä alkaa jo tie poltella (luvassa on siis pian 2 automatkaa Euroopassa). Noista ämpärilistasi jutuista suosittelen erityisesti Romantische Strassea, ne kylät sen tien varrella ovat ihan mielettömän upeita ja siellä on kiva tunnelma, paikallista meininkiä. Aivan ihana reitti.

  • Reply lena maanantai, 23 huhtikuun, 2018 at 11:50

   Susanna, olet oikeassa! En pidä itse Düsseldorfin rautatieasemasta tai sen ympäristöstä yhtään, ja välttelenkin vähän. Tosin noin 5-10 minuutin kävelymatkan päässä on jo vähän eri meno, Japani-kortteli on jo mukavaa seutua. 🙂 Eli ehdottomasti kannattaa laajentaa aluetta. Berliini on toden totta suursuosiossa, ihan syystäkin toki, mutta paljon muuta löytyy myös Saksasta – ja melko helpostikin jopa karttaa katsomalla. Itsekin pidin Hannoverista. Dresden muuten oli aika lähellä päästä myös ämpärilistalle, eli sekin kiinnostaa.

   • Reply lena maanantai, 23 huhtikuun, 2018 at 11:51

    Oli todella kiva nähdä Jenni! <3 Musta on tosi mahtavaa, miten te tykkäätte Saksasta . Teillä on just kiva asenne ja se, että ette edes etsi kohteita joissa on hurjat matkaajalaumat. TUlkaa toistekin!

    Ps. Romantische Strasse taisi alunperin löytyä sun blogista ja siitä sain idean jota olen paljon sittemmin tutkinut.

    • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, 29 huhtikuun, 2018 at 07:59

     Ihanaa, että mun blogi on toiminut inspiraationa! 🙂 Kannattaa tosiaan joskus käydä ajelemassa, ne ristikkotalokylät ovat ihan mielettömän nättejä ja muutenkin sen reitin varrella on kauniita maisemia. Mulla tuli siellä ihan maisemaähky.

     Ajellaan muuten ihan pian Düsselin ohi uudelleen, mutta sillä reissulla ei olla pysähtymässä sinne. Silti: kyllä me varmasti joskus taas tullaan! 🙂

 • Reply Susanna perjantai, 20 huhtikuun, 2018 at 21:50

  Düsseldorfissa ne parhaat alueet sijaitsee varmaankin kaukana juna-asemasta? olen käynyt kaksi kertaa Dusseldorfissa ja ainakin tänä vuonna tunnelma on jotenkin muuttunut juna-aseman seudulla näkyi paljon maahanmuuttajamiehiä, jotka huutelivat minulle. Tosin se nyt on aika tavallista Saksassa ja muualla. Viime kerralla majoituin jollekin sivualueella jossa asui paljon enemmän paikallisia, enkä kokenut vastaavaa. Mutta kävin myös Hannoverissä josta tykkäsin. Luulen että suomalaisia matkailijoita kiehtoo Saksassa eniten Berliini, mutta siellä on paljon muutakin nähtävää kuin Berliini. Omat suosikkini Saksassa taitaa olla Dresden ja Hannover, pidin myös Kölnistä, Wurzburgista ja Passausta

  • Reply lena maanantai, 23 huhtikuun, 2018 at 11:49

   Susanna, olet oikeassa! En pidä itse Düsseldorfin rautatieasemasta tai sen ympäristöstä yhtään, ja välttelenkin vähän. Tosin noin 5-10 minuutin kävelymatkan päässä on jo vähän eri meno, Japani-kortteli on jo mukavaa seutua. 🙂 Eli ehdottomasti kannattaa laajentaa aluetta. Berliini on toden totta suursuosiossa, ihan syystäkin toki, mutta paljon muuta löytyy myös Saksasta – ja melko helpostikin jopa karttaa katsomalla. Itsekin pidin Hannoverista. Dresden muuten oli aika lähellä päästä myös ämpärilistalle, eli sekin kiinnostaa.

 • Reply MatkaMartta perjantai, 20 huhtikuun, 2018 at 21:49

  Pitkästä aikaa lukemassa sun blogia tai ylipäätään juuri mitään blogia. Euroopan matkailijana olen ihan aloittelija, mutta Saksa kyllä olisi kiinnostava matkakohde. Sopivan lähellä, mutta kuitenkin erilainen. Kiinnostava postaus!

  • Reply lena sunnuntai, 22 huhtikuun, 2018 at 20:36

   Kiitos paljon, kiva kuulla että juttu kiinnostaa! 🙂 Saksa on todella mielenkiintoinen – en ennen ollut kovinkaan kiinnostunut siitä, mutta nyt näen miten paljon mahdollisuuksia täällä on.

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta perjantai, 20 huhtikuun, 2018 at 20:27

  Mun Saksan matkailukokemus on tosi rajoitettua, enkä ole vielä Dusseldorffissa käynyt. Se kyllä kertomasi mukaan kuulostaa kivalta paikalta!! Ja tosi yllättävä tuo Japani-yhteys..! Toivottavasti joskus pääsen käymään siellä kun ootte siellä 🙂

  • Reply lena perjantai, 20 huhtikuun, 2018 at 21:12

   Toivottavasti pääset Annika, olisi ihan mahtavaa! Ja tästähän sitten hurauttaisi muutamassa tunnissa Marin luo Hollantiin… 😉

 • Reply Helen perjantai, 20 huhtikuun, 2018 at 10:29

  Kiva juttu!
  Sait mielenkiinnon heräämään. Dusseldorf? Why not?
  Taikasana: shoppailu 🙂

  • Reply lena perjantai, 20 huhtikuun, 2018 at 13:24

   Kiitos Helen!

   Eikun Düsseliin vaan! Shoppailu on täällä iso juttu, ja Köln on myös lähellä. Kölnissä taitaa olla myös Zalandon outlet.

   Kivaa viikonloppua!

 • Reply Katriina torstai, 19 huhtikuun, 2018 at 20:34

  Düsseldorfia hehkuttavat kaikki siellä asuneet tuttavani, ja uutisissa se on usein esillä , koska on Nordhein-Westfalenin osavaltion pääkaupunki. Toivon pääseväni joskus tilaisuuden tullen käymään siellä. Hyvää kannattaa odottaa kauan. Meillä Kurpfalzissa asuvilla suomalaisilla naisilla on tapana jo vuosikausia tehdä yhdessä syksyisin viikonlopun pituinen kulttuurimatka johonkin kiinnostavaan Saksan kaupunkiin ja välillä piipahdamme rajan yli naapurimaanhankin.( Schengen-alueella se on helppoa, kun on 9 naapurimaata ympärillä.) Työssä käyvät perheelliset viettävät kesälomansa perheen kanssa Suomessa, eivätkä rahat ja lomat riitä liehumaan muualla pikin maailmaa. (Joo, ne mummot, kummit ja suomenkieli ovat niin rakkaita!) Viime vuonna olimme Itävallan rajalla Tonavan rannalla Passaussa ja ensi syyskuussa matkataan Münsteriin. (Lue raportit DFG:n ”ikkuna ”-lehdestä. Toisen, 4 naisen rer-ryhmän (rouvat Euroopan raiteilla) kanssa reissailen myös, ja tarkoitus on viettää viikonloppu Reinin rannalla Kölnissä. Saksassa on niin paljon kiinnostavia matkakohteita, että en osaa mainita niistä yhtään suosikkiani. Turistit jäävät paljosta vaille, jos osaavat vain englantia eivätkä edes auttavasti saksaa.

  • Reply lena perjantai, 20 huhtikuun, 2018 at 13:24

   Hei Katriina! Mukava kun taas kommentoit 🙂

   Hyvää kyllä kannattaa odottaa, ja etenkin lämpiminä kevät tai syyspäivinä Düsseldorf on todella upea kaupunki. Siitä pitää vain ottaa hieman selvää etukäteen. Hauskaa, että teillä on omat matkailutraditiot, ne kyllä pitävät mielen virkeänä. Sama homma meillä itseasiassa täällä, kun pienellä porukalla reissaamme Euroopassa, seuraavaksi Luxemburgissa. Innolla odotan, en ole siellä koskaan ollut. Tuo Kölnin viikonloppu kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta, se on tullut itsellekin tutuksi ja pidän kovasti siitäkin. Reinin varrella on niin paljon kaikkea.

 • Reply Mia torstai, 19 huhtikuun, 2018 at 15:00

  Minut veti Düsseldorfiin sen hieno taidemetro, kun kaupunki sattui niin näppärästi parin muun kohteen väliin Saksan-turneellani (villiä elämää, nääs). Kyllä sen takia kannatti ihan pysähtyä!

  • Reply lena perjantai, 20 huhtikuun, 2018 at 13:19

   Hei Mia, mielenkiintoista! Nyt kun sanot, niin onhan se uusi metrolinja taiteellisesti todella upea. Itse pidän etenkin Benrather Strassen asemasta – kun sitä kautta lähes päivittäin kulkee, niin ei muista aina ihailla. 🙂

 • Reply E torstai, 19 huhtikuun, 2018 at 13:23

  Oi, oi. Monestikin olen ollut Düsseldorfissa edellisessä elämassäni työmatkoilla. Pidän kaupungista. Nyt on kyllä vierähtänyt muutamia vuosia, joten voisi olla aika tehdä jonkinlainen pidennetty viikonloppumatka sinne ja katsoa miten kaupunki on muuttunut.

  Saksa on todella hyvä matkailumaa. Minulle Alpit ovat ykköskohde, mutta mm itäisessä Saksassa on monia kauniita kaupunkeja ja Sächsische Schweiz. Suosittelen sinnekin suuntaan menemistä. Niin ja tietenkin tämä meidän Baijeri kokonaisuutena tottakai eikä vain ne Alpit.

  • Reply lena perjantai, 20 huhtikuun, 2018 at 13:18

   Heippa E! Olenpa muuten tosiaan monen kanssa vaihdettu kuulumisia, sellaisten jotka ovat työasioissa Düsseldorfiin matkanneet vuosia sitten. Hyvää puhuvat. 🙂

   Kiitos myös vinkeistä, Alpeilla en ole koskaan käynyt (tämä tulee korjata ehdottomasti pian), ja Itä-Saksa. Se on niin suuri tuntematon, monet liputtavat mm. Leipzigin puolesta, jonka sanotaan olevan todella mielenkiintoinen. Siellä taitaa hintatasokin olla edullisempi. Aikaahan tämä Saksan matkailu vaatii, kun maa on niin iso, mutta hiljaa hyvää tulee.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.