Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ensikertalaisen ristelykokemuksia Symphony of the Seas -alukselta

Kuva: Veera Bianca

*Yhteistyössä Royal Caribbean

Olen risteilijänä aikamoinen untuvikko. Aikuisiän kokemukseni rajoittuvat lapsuuden risteilyiden jälkeen muutamiin kertoihin Itämerellä, ja Välimeri ja Karibia ovat olleet täysin tuntematonta risteilyseutua – Karibia on tosin suuri tuntematon muutenkin. Eräänä päivänä sitten seison maailman suurimman risteilyaluksen, Symphony of the Seasin vieressä Malagan satamassa, ja olen aika sanaton. Laivalla on kokoa. Rakastan ilmailua ja kaikkea siihen liittyvää, ja risteilyissä on jotain samaa ilmailun kanssa – lähdön tuntua, seikkailua, suurta maailmaa.

Sain kunnian olla mukana Royal Caribbeanin uuden lippulaivan, Symphony of the Seasin, ensimetreillä. Symphony of the Seas on Royal Caribbeanin ylpeys, maailman suurin risteilylaiva, jossa on paikat 6780 matkustajalle. Matka toteutui yhteistyössä Royal Caribbeanin kanssa, ja matkaseuranani oli monia inspiroiva kollegani ja ystäväni Veera Bianca, Royal Caribbeanin Suomen edustajat sekä kotimaista lehdistöä. Olimme osa Pohjoismaiden tiimiä, johon kuului muun muuassa ruotsalaisia reality tv -tähtiä ja somepersoonia.

Upouusi laiva lähti matkaan telakalta Ranskan länsirannikolta Välimerelle, ja nappasi median ja lehdistön edustajia kyytiin Malagan satamasta maaliskuun 27. päivänä. Suuntanamme oli Barcelona, ja edessämme pari päivää laivaan tutustuen.

Malagan satamassa kävi ilmi, että laivaa oli odotettu hartaasti niin henkilökunnan, meidän median edustajien kuin paikallistenkin toimesta. Ilmassa oli juhlan tuntua.

Laiva keräsi paikalle yleisöä, ja lähtö satamasta huipentui vaikuttavaan ilotulitukseen pimeän tultua. Laivan lähtöä seurasi tuhansia ihmisiä, ja siitä oli uutisoitu laajasti paikallisessa mediassa.

Minä olen mukavuudenhaluinen turisti, myös risteilyillä

Olen risteilijänä samanlainen kuin matkailijanakin – rakastan fiilistelyä, sitä ettei tarvitse tukka putkella ravata ympäriinsä ja haluan jotain pientä ekstraa joko ruoan tai maisemien muodossa.

Apua, en jaksaisi juosta esimerkiksi museoissa ja nähtävyyksissä montaa päivää putkeen. Ajatuskin hengästyttää. Arjessa on tällä hetkellä sen verran hässäkkää, että tekee mieli ottaa mahdollisimman rauhallisesti, kun siihen on mahdollisuus. Kliseiden klisee tulee tässä: ne pienet hetket. Kuten nyt esimerkiksi auringonlasku omalla parvekkeella tai laivan kannella on asia, josta nauttii.

Arvostan myös sitä, että majoitus on siisti ja viihtyisä. Aktiivilomailu on toki myös mieleen, ja näille lomille on myös aikansa ja paikkansa.  En pidä urheilusta verenmaku suussa.

Matkan urheiluosuus tuli hoidettua jo ennen laivaan nousua, kun päätimme Veeran kanssa kävellä Malagan satamaan sen sijaan, että ottaisimme taksin. Parisataa metriä, kyllähän sen kävelee. Hotellin respassakin oltiin sitä mieltä, että ei tässä nyt takseja tarvita. Tosin tässä kohtaa kukaan ei ottanut huomioon sitä, että laiva sijaitsi aivan toisessa päässä satama-allasta, ja kävelyä tuli moninkertaisesti kantamuksien kanssa auringon paahtaessa. Siinä oli muuten kaksi hehkeää suomalaista laivaterminaalissa, welcome ladies!

Onnistuin toteuttamaan matkailufilosofiaani tuolla merimatkalla mainiosti, vaikka paljon kuvasimme ja viihdyimme myös muiden töiden parissa. Työtkin rullaavat mukavasti, kun edessä siintää Välimeri ja Espanjan rannikko. Vaihtelu virkistää.

Risteilyillähän ei aika pitkäksi muutenkaan käy. Löysin itseni nauttimassa letkeästä tunnelmasta uima-altaalla kirjan kanssa auringossa ja auringonlaskua fiilistelemässä sen sijaan, että olisin käynyt katsomassa kaikki laivan tarjoamat showt ja esitykset. Kävin toki niistäkin nauttimassa (upea jääshow kruunasi viimeisen illan ennen Barcelonaan saapumistamme), ja näissä sen oman tasapainon löytäminen on tärkeää. Kävin myös katsomassa uimahyppääjien harjoituksia, aikamoista akrobatiaa. Mahdollisuuksia on, ja jokainen voi rakentaa mieleisensä ohjelman runsaista vaihtoehdoista.

Oma hyttimme matchasi hyvin majoitusfilosofiaani: siinä oli parveke merelle, ja se oli aivan ihanaa. Parvekkeella oli ihana istua ja fiilistella merta ja vaihtuvaa maisemaa. Tuulenpuuskassa siellä istuttiin takki päällä, toisena hetkenä mekko oli aivan tarpeeksi. Maaliskuun lopussa sää oli pääosin hyvä ja Suomen kesää vastaava. Voin kertoa, että tämä jos jokin lämmitti myös mieltä. Bilbaossa oli tullut vettä ja jopa lunta helmikuusta saakka, ja oli ihana nähdä aurinko ja myös tuntea se.

Koska olin ilman lasta reissussa, nautin rauhallisista hetkistä merta ihaillen drinkin äärellä Veeran kanssa elämää pohtien. Jos olisin ollut vieläkin aktiivisempi, olisin käynyt urheilemassa, mutta tälle muutaman päivän reissulle en ollut edes pakannut urheiluvälineitä mukaan. Laivan ympäri kulkevaan juoksurataan kävin kuitenkin tutustumassa.

Symphony of the Seas ja laivan seitsemän erillistä naapurustoa

Symphony of the Seasin kokoa on vaikea hahmottaa, ennen kuin sen vieressä seisoo. Se on valtava. Tämä pätee toki moniin muihinkin suunnilleen saman kokoluokan laivoihin, etenkin ensikertalaisille.

(Sain tähän laivan suureen kokoon liittyen kysymyksen Instagramissa, kun minulta kysyttiin, miten paljon näin suuri laiva keinuu kun tuulee. Matkamme aikana mitään suurta myrskyä ei ollut, mutta kyllä puuskissa sen keinumisen huomasi kun sängyssä makoili.)

Symphony of the Seas koostuu seitsemästä erillisestä ”naapurustosta”, joista jokainen noudattaa omaa teemaansa.

Omaksi suosikikseni muodostui New Yorkin Central Parkista inspiraation saanut Central Park -kävelykatu kannella 8. Sen varrella oli lukuisia ravintoloita, ja oman viehätyksensä tarjosi sen vehreys – kasvit olivat oikeita, ja niistä huolta piti laivan ikioma puutarhuri.

Näkymä Central Parkiin

Neloskannella sijaitsevat laivan jäähalli ja teatteri, joissa viihteestä nauttiva viihtyy mielellään. Royal Caribbeanin tyyliin esiintyjät ovat huippuluokkaa, esimerkisi osa luistelijoista on jopa entisiä olympiaurheilijoita, ja esitykset on hiottu viimeisen päälle huippuunsa.

Viihteeseen panostetaan, ja siitä ollaan Royal Caribbeanilla erittäin ylpeitä. Laivan aktiiviteetteihin pääset tutustumaan Royal Caribbeanin englanninkielisellä sivulla.

Pääsimme hetkeksi fiilistelemään myös sviittielämää, kuva yllä sviittimatkustajien loungesta. Life goals!

Symphony of the Seas kokemuksia lapsiperheen näkökulmasta

Lapsi ei ollut tällä kertaa risteilyllä mukana, mutta yksi huomioni kohteista risteilyllä oli luonnollisesti lapsen kanssa matkaaminen ja puitteet lomailuun koko perheen kanssa.

Royal Caribbeanin palkittu Adventure Ocean  huolehtii siitä, että risteily tarjoaa lapsille elämyksiä ja viihtyisän loman. Tekemistä löytyy jokaiselle ikäluokalle, ja on luonnollisesti fiksua jakaa lapset ikäluokittain – jokaiselle lapselle löytyy omaa ikätasoaan vastaavaa tekemistä ja kavereita.

Kaikki aluksella työskentelevät lastenhoitajat ovat korkeakoulutettuja (kasvatustiede tai muu lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn sopiva tutkinto), ensiapukurssin käyneitä ammattilaisia, ja omaavat paljon kokemusta lasten kanssa toimimisesta.

Symphony of the Seasin keulassa on lapsille oma suunnattu alue, johon tein risteilyn toisena päivänä tutustumisretken. Koska kyseessä oli mediaristeily, ei siellä ollut kuin muutama lapsi, mutta menoa ja meininkiä varmasti riittää kunhan laiva pääsee normaaliin rytmiinsä ja asiakkaita saapuu kaikkialta maailmasta. Lapsille oli myös oma teatteri. Järjestetyn ohjelman kielenä on englanti.

Lapset voi jättää lapsenvahdin huomaan järjestetyn ohjelman pariin, mikä tarjoaa aikuisille mahdollisuuden viettää lapsivapaata aikaa, mikäli sille on halua ja tarvetta (tarkista ajat ja hinnat laivalta). Pidin itse kovasti niinikään laivan keulassa sijaitsevasta adults only – alueesta, Solariumista, ja sielläpä kuluisi oikein hyvin muutama lapsivapaa tunti.

Royal Caribbeanin sivuston ”Mitä sisältyy risteilyn hintaan” -osiossa voit tutustua tarkemmin myös lasten ja nuorten risteilyinfoon. Lisää Royal Caribbeanin Youth & Teen -ohjelmasta voit lukea täältä (englanniksi).

Eri ikäisten lasten kanssa matkustava nauttii luonnollisesti myös muustakin laivan viihdetarjonnasta kuten jääshowsta ja musikaaleista. Urheilullisemmatkin aktiiviteetit kuten minigolf, vaijeriliuku, seinäkiipeily sekä surffisimulaattori ovat varmasti monen hieman vanhemman lapsen (ja aikuisen) listalla. Uiminen on kaiken ikäisten mieleen, ja lapsille löytyy laivan kannelta oma allasalue.

Ainakin minulla on kotona yksi pieni lapsi, joka suurella varmuudella nauttisi olostaan erilaisten aktiiviteettien parissa. Tietysti vajaa kaksivuotias tarvitsee valvontaa koko ajan, mutta leikkihuoneet ja etenkin uima-allas olisivat varmoja hittejä, mikäli yhtään lastani tunnen.

Itselläni kävi mielessä myös jopa kolmen sukupolven loma risteillen, ja tämä sai alustavaa kannatusta. Laitettiin mietintämyssyyn.

Symphony of the Seas kokemuksia ruokailusta

Noniin, sitten ruoka. Siitä ei ainakaan matkan aikana puute tullut.

Symphony of the Seasilla on 20 ravintolaa, joista voi valita mieleisensä – niin hinnan kuin tarjonnankin perusteella. Tarjolla on tavallisia, arkisempaa ruokaa tarjoavia ravintoloita (mm. Jamie’s Italian) sekä useilta laivoilta tuttu buffet. Toki tarjolla on sitten hienompaakin sapuskaa tarjoilevia ravintoloita, joissa ruokaillessa saa panna parasta päälle niin halutessaan. Eli valinnanvaraa löytyy. Suuri osa ravintoloiden tarjonnasta kuuluu risteilyn hintaan.

Oma suosikkini oli kirkkaasti laivan rento meksikolainen ravintola El Loco Fresh, josta sai rajattomasti guacamolea ja herkullisia tortilloita kylmän kokiksen kera. Kyllä kelpasi! Pidemmällä reissulla olisi ollut mukava pukeutua ja laittautua oikein kunnolla, ja mennä syömään pidemmän kaavan mukaan.

Juomakulttuuri liittyy läheisesti ruokaluihin. Sain selville, että Royal Caribbeanilla on nollatoleranssi kännisekoiluihin, mikä on mielestäni oikein hyvä politiikka (häiriköt poistetaan laivasta seuraavassa satamassa). Mutta muutama drinkki ruoan yhteydessä, laivan kannella meripäivinä tai illalla erilaisia baareja testaten on mukava ajatus. Tarjolla on juomapaketteja tai mahdollisuus ostaa juomat fiiliksen mukaan. Itse en ehkä ottaisi valmista juomapakettia, vaan ostaisin drinkin silloin kun sitä tekee mieli.

Etenkin laivan takakannella sijaitseva baari maisemineen oli mieleen, kuten myös kansien 5 ja 8 välillä hissin tavoin seilaava Rising Tide -baari, jossa oli mainiot vodkamartinit. Symphony of the Seasilla on 5. kannella myös Bionic Bar -niminen robottibaari, joka toteuttaa toiveesi iPadin välityksellä. Suosittelen kokeilemaan!

Iso osa laivan ravintoloista tosiaan kuuluu risteilyn hintaan. Laivan ruokailumahdollisuudet löytyvät täältä.

Uusi aamu valkeni Barcelonassa

Kaksi yötä ja kolme päivää kuluivat todella nopeasti, ja yhtäkkiä heräsimme uuteen aamuun Barcelonan satamasta.

Symphony of the Seas seilaa kesäkauden Välimerellä, lähtösatamanaan Barcelona, joten Barcelonan reissu on helppo yhdistää laivamatkaan. Talvikaudeksi alus matkustaa Karibialle. Me otimme muutamasta tunnistamme Barcelonassa ilon irti brunssin muodossa, ennenkuin suuntasin lentoasemalle ja sieltä kohti Bilbaota. Olisihan siellä Barcelonassa viihtynyt muutaman ekstrapäivänkin, jos ei olisi ollut kiire muualle seuraavana päivänä.

Palaan vielä asiaan ensikertalaisen risteilyvinkkien tiimoilta, mutta sitä ennen muutama hyödyllinen linkki aiheeseen liittyen:

Koodilla ”Symphony Influencer” saat 10% alennusta Royal Caribbean Internationalin risteilyn perushinnoista (ei koske veroja/palvelumaksuja) huhtikuun 30. päivään mennessä!

Oletko käynyt risteilemässä Välimerellä tai Karibialla? Mitä pidit?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Kohteena maailma / Rami keskiviikko, huhtikuu 25, 2018 at 19:21

  Itse olen risteillyt Royal Caribbeanilla Karibialla ja Aasiassa -> upeita reissuja molemmat! Haluaisin kovasti mennä uudestaan näillä isoimmilla aluksilla joko Välimerelle tai Karibialle risteilemään ja jossakin vaiheessa varmasti ajankohtaista! Kyllä tämäkin postaus risteilykuumetta taas nostatti 😉

  • Reply lena perjantai, huhtikuu 27, 2018 at 13:03

   Mua kiinnostaisi tuo Aasia eritoten! Nappaat koko köörin mukaan ja risteilylle – huom, siellä myös lapsenvahtipalvelua! 😉 Mukava kuulla, että innostuit!

 • Reply Mika / Lähtöportti sunnuntai, huhtikuu 22, 2018 at 12:13

  Risteilykokemuksia on aina kiinnostavaa lukea, sillä olen usein miettinyt mitä tuollaisesta laivamatkasta tykkäisin. Periaatteessa risteily ei kuulosta mun jutulta ollenkaan. Toisaalta niin monet ovat risteilyjä kehuneet, että täytyisi edes kerran kokeilla, jotta voisi muodostaa oman mielipiteen 🙂 Ja näyttäähän esimerkiksi tuo kuvaamasi Central Park tosi kivalta! Reitin osalta mietin erityisesti sitä, minkäkokoiset satamat olisivat sopivia. Liian pienissä paikoissa koko kylä menee risteilyturisteista sekaisin (esim. Kotor) ja liian suurista (esim. Rooma) ei sitten ehdi näkemään oikeastaan mitään.

  • Reply lena perjantai, huhtikuu 27, 2018 at 13:02

   Mika, sitä suuremmalla syyllä! AIka moni epäilijä on muuttunut risteilyfaniksi 😀 Hyvä huomio muuten tuo satama, itse koin esimerkiksi Barcelonan aika hyvänä vaihtoehtona. Melko lähellä keskustaa, ja voi päivän viettää kaupungissa, eikä laivalle paluuseen kulu liiaksi aikaa.

 • Reply Suunnaton sunnuntai, huhtikuu 22, 2018 at 09:36

  Onpahan melkoinen laiva. Tämäntyyppisillä risteilyillä en ole koskaan käynyt, mutta etenkin Karibian risteily tai vastaava kiinnostaisi. Etenkin risteilijöiden ruokapuoli kuulostaa oikein hyvältä 🙂 Jos sitä kerrankin osaisi lomalla vain olla eikä yrittää nähdä mahdollisimman paljon kerralla.
  Risteilyissä kyllä väkisinkin mietityttää ympäristövaikutukset. Ainakin rahtilaivat saastuttavat luontoa todella paljon. Mikähän mahtaa olla (luksus)risteilijöiden vaikutus verrattuna vaikka lentomatkustamiseen…? Onko kellään tietoa?

  • Reply lena perjantai, huhtikuu 27, 2018 at 12:59

   Heippa! Mä selvitin tuota ympäristöpuolta Royal Caribbeanin kanssa ja sain tietoa – kokoan ne tänne. Vatsatauti vei voimat ja nyt pitäisi etsiä sopiva väli niin saan ne ulos. 🙂 Rahtilaivoihin en toki osaa verrata ollenkaan, valitettavasti. Mutta risteilyillä oli panostettu mm. pillittömyyteen ja jätteiden lajitteluun, sen laitoin merkille!

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures sunnuntai, huhtikuu 22, 2018 at 08:56

  Olen käynyt risteilyllä sekä Välimerellä että Karibialla, molemmmat reissut olivat kyllä kunnollista hermolomaa. 🙂 Risteilyt ovat kyllä leppoisa matkustusmuoto ja välillä niille on aikansa ja paikkansa, vaikka yleensä enemmän seikkailupainotteisia lomia suosin. Tuo paatti vaikuttaa kyllä valtavalta!

  • Reply lena maanantai, huhtikuu 23, 2018 at 12:47

   Samaa mieltä, sellainen lepo- ja hermoloma kyseessä. Leppoisaa oleilua, juuri niin kuin mieli itse tekee. Risteilyistä voi rakentaa niin monenlaisen kokonaisuuden. 🙂

 • Reply Rosa lauantai, huhtikuu 21, 2018 at 20:55

  Henkeä salpaava laivahan tuo on! En ollut kiinnostunut risteilyistä tippaakaan ennen kuin lapseni syntyi. Sitten kaikki muuttui ja suurin haaveeni on päästä sellaiselle kunnon överilomalle isolle risteilyalukselle. Ylempänä Jaakko kommentoi, että RC:n risteilyillä maissa olo aika on lyhyt. Se kuulostaa erinomaiselta lapsen kanssa matkatessa, koska se olikin ainoa asia mikä näissä risteilyissä mietitytti. Olisi raskasta olla maissa pimeän tultua vilkkaan lapsen kanssa.

  • Reply lena maanantai, huhtikuu 23, 2018 at 12:47

   Lapsen, pienemmän tai isomman, kanssa on todella helppoa tuo lomailu tuolla. Paljon tekemistä, oma hytti jossa rauhaa ja sitten mukavat kohteet siihen lisäksi vielä. En osaa itse vertailla tuota maassaoloaikaa sen enempää muihin yhtiöihin, valitettavasti, mutta toki lapsen kanssa en ainakaan itse jaksaisi olla maissa yhtä kauaa kuin yksin reissatessa. 🙂

 • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi torstai, huhtikuu 19, 2018 at 16:04

  Kyllä tuo laiva hurmasi minutkin Malagan satamassa 😉 Huikean hieno paatti! En kuitenkaan ole vielä ihan vakuuttunut, että risteilymatkailu olisi minun juttuni – ainakaan tässä elämäntilanteessa. Lapsiperheille se on varmasti tosi hyvä ja toimiva vaihtoehto.

  • Reply lena maanantai, huhtikuu 23, 2018 at 12:44

   Onneksi pääsit sitten vihdoin käymään laivassa pienten kommervenkkien jälkeen! 🙂 Lapsiperheille laiva on todella toimiva, ja toki pariskunnillekin – se on tosi erilaista lomailua mihin olen tottunut, ja joku reitti missä olisi pari kiva kaupunkia mutta myös meripäiviä olisi omaan mieleen.

 • Reply Anne/ Matkahetket torstai, huhtikuu 19, 2018 at 11:28

  Varmasti hulppea tuollainen risteilijä! Vielä en itse ole noin suuren aluksen kyytiin päätynyt, mutta erityisesti Karibian risteily on ollut harkinnassa.

  • Reply lena maanantai, huhtikuu 23, 2018 at 12:17

   Suosittelen kokeilemaan! Minullakaan ei ole kokemusta Karibialta, mutta tuo paatti oli sen verran upea että uskon Karibialla olevan ihan yhtä hauskaa 😉 Ja lämpöä!

 • Reply Merja / Matkan tuntua tiistai, huhtikuu 17, 2018 at 06:22

  Voisin kuvitella itseni katselemaan merta parvekkeelta vaikka kuinka pitkiä aikoja, mutta jaksaisiko esimerkiksi laivan ravintoloita (vegaanina)? Mieleen tulee aina ensimmäiseksi esimerkiksi Venetsiassa ja Da Nangissa kohtaamani amerikkalaiset risteilyturistit, joilla on aina vain hetki aikaa johonkin ennen laivalle paluuta. Siitä en ehkä nauttisi. Kyllä tämä joku kerta pitää kokea jossain, mutta kuten muut ovat kommentoineet, reitilläkin varmasti olisi väliä.

  • Reply lena maanantai, huhtikuu 23, 2018 at 12:07

   Merja, tämä kuulostaa oikein hyvältä 😀 Näin itseni myös samassa tilanteessa, ja parvekkeesta nautinkin. Kysyin tätä vegaani-asiaa Royal Caribbeanilta, ja ennakkoon ilmoitettuna vegaaniruokaa on myös mahdollista saada. Eli tässä tilanteessa ruokavalio tulee ilmoittaa varustamolle etukäteen. Varausosasto on oikea osoite.

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, huhtikuu 16, 2018 at 16:46

  Risteilyjä on tainnut kertyä tähän mennessä puolisen tusinaa: Länsi-Euroopassa, Välimerellä, Karibialla, Intian valtamerellä, Alaskassa ja Havaijilla – ja saattaa hyvinkin olla, että siihen ne jäävät, ellen sitten vielä joskus, oikeasti vanhana, päädy lähtemään jollekin helpolle reissulle, siis risteilylle. Kaikki risteilymme ovat valikoituneet reitin mukaan, yhtään ei ole valittu laivan perusteella, sillä laiva on meille hotellihuone ja ravintola, koska aamiainen ja illallinen on jossain risteilyllä syötävä.
  Mutta ymmärrän hyvin, että vaikka lapsiperheelle laiva voi olla helppo vaihtoehto. Ja jollain alueella, kuten esimerkiksi Karibia, jossa kohteet ovat aika pieniä, yhdessä päivässäkin saa niistä jotain irti – toisessa ääripäässä on Välimeren kohteista Civitavecchia, josta pääsee kyllä Roomaan, mutta pitkä matka satamasta huomioiden Roomalle ei kyllä kovin montaa tuntia jää!
  Havaijin risteily jäi mieleen erilaisena sikäli, että henkilökunta oli USA:n sisäisellä risteilyllä lakisäänteisesti pääosin amerikkalaista. Mutta itse asiassa kyllä filippiiniläiset ja indonesialaiset osaavat palvelun kyllä paremmin!

  • Reply lena maanantai, huhtikuu 23, 2018 at 12:03

   Mä mietin tätä risteilyvaihtoehtoa myös maabongauksen kannalta – siinä voi tosiaan yhdistää monta eri kohdetta jos hyvin käy ja reitti menee yksiin omien kiinnostusten / puuttuvien kohteiden kanssa. Karibialla varsinkin on varmasti melko helppo saada kasaan puuttuvia kohteita. Alaskan risteily olisi aivan upea kokemus! Ja toki Norja (jossa en muuten ole koskaan käynyt!).

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA maanantai, huhtikuu 16, 2018 at 13:34

  On kyllä paatilla kokoa, ei sitä oikein osaa käsittää edes varmaan kunnolla ennen kuin tuollaisella käy. En oo koskaan käynyt risteilyillä (okei, jos Tallinnaa ei lasketa 😀 ) enkä oo koskaan ollut varsinainen kiinnostunut asiasta. Ajattelen, että mulle tulisi tylsää ja loma ei olisi loma, jos köllöttäisin laivan kyydissä koko ajan. Pikku hiljaa mulla on ajatukset muutuneet, sillä mun kaverit on käynyt nyt useammalla risteilyllä ja kertoneet paljon juttuja sieltä. Nyt luin tämän sun postauksen. Oikeasti miussa alkaa olemaan sisällä pieni uteliaisuus ja tekisi mieli mennä murtamaan mun mielikuvia risteilystä. Teillä on näyttänyt olevan oikein ihanat puitteet!

  • Reply lena maanantai, huhtikuu 23, 2018 at 12:00

   Joo, olin aika sanaton kun olin paatin vieressä. Hankala hahmottaa kokoa, ennenkuin on itse siinä paikan päällä. Tuolla ei tylsää tule, ja toki aktiiviteetteihin kannattaa tutustua etukäteen. Aikaa on myös meripäivinä ihan vain rentoutumiselle – parvekehytti on siinä mielessä oma suosikki. Suosittelen kokeilemaan, sitten sitä tietää onko oma juttu tämä risteily 🙂

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti maanantai, huhtikuu 16, 2018 at 11:55

  Ooh, kyllä kelpaisi tuollainen risteily! Voisin kuvitella, että meidän napero viihtyisi tuolla todella hyvin. Vaikuttaa kaikin puolin ihanalta, pakko päästä kokeilemaan itsekin joskus muutenkin kuin ruudun välityksellä! Mun risteilykokemukset rajoittuu muutenkin itämerellä seilaamiseen, joten tässä pitäisi kyllä pikkuhiljaa kunnostautua..

  • Reply lena maanantai, huhtikuu 23, 2018 at 11:58

   Ehdottomasti matkaan, jos yhtään mietityttää ja kiehtoo reissu! Etenkin lapsen kanssa sanoisin, että rentouttavimpia matkailuvaihtoehtoja. 🙂

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 13:49

  Itse vuosi sitten olin Karibialla Allure of the Seas aluksen matkassa ja viihdyin hyvin. Itse laivoilla riittää tekemistä ja tykkäsin kuntosalista ja juoksuradasta laivan ympäri sekä hytti tuli otettua central parkin kohdalta koska se vaan on ympäristönä niin rentouttava. Noilla RC laivoilla vaan maissa vietettävä aika kohteissa on aika lyhyt. Varmasti huippua ihan tuliterään laivaan päästä tutustumaan.

  • Reply lena maanantai, huhtikuu 23, 2018 at 11:56

   Allure of the Seas taitaa tosiaan olla samantyyppinen tämän laivan kanssa, jossa olimme. Jos reissu olisi ollut yhtään pidempi, olisin ehdottomasti tsekannut nuo kuntosalit ja juoksumahdollisuudet. Tykkäsin etenkin siitä juoksuradasta, joka kiersi laivaa. 🙂

 • Reply Laura Laakso sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 13:48

  Minä en ole vielä kokeillut risteilyelämää Tukholman risteyilyä enempää, mutta voisin kyllä harkita. Minua kiinnostaa risteilyjen ympäristövaikutukset ja ottaisin tarkasti selvää millaisen paatin kyytiin hyppään. En ole vielä perehtynyt aiheeseen enempää, kun ei ole ollut ajankohtaista. Ihana reissu sinulla oli ja mukavaa, että sait nautiskella myös ajasta ilman jälkikasvua.

  • Reply lena tiistai, huhtikuu 17, 2018 at 12:54

   Moikka Laura! Tästä on kyselty paljon, ja laitoin Royal Caribbeanille viestiä aiheesta. Palailen vielä aiheeseen tarkemmin, kun vatsatauti hellittää! 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, huhtikuu 14, 2018 at 07:28

  Karibian risteilylle olisi kiva päästä tai miksei myös Välimerikin houkuttele. Kuulin tästä laivasta ensimmäistä kertaa radiosta ja ensin tuli mieleen, että se on kuin merenpäällinen Dubai. Kaikki tuntui olevan suurta ja mahtavaa, ehkä jopa överiä. Tuliko sinulle sellaista tunnetta? Mietin myös näiden isojen risteilyalusten ympäristövaikutuksia. Lentomatkustajia osoitellaan nyt sormella ja syytetään maapallon tuhoamisesta, joten olisi kiva kuulla miten nämä laivajätit ovat hoitaneet ympäristöasiat. Toivottavasti hyvin 🙂

  • Reply lena sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 17:36

   Hello Merja! Ai laivasta oli juttua radiossakin, vau!

   Mulla ei tullut sellainen överiolo, toki siisti fiilis oli ja olo, että kaikki on juuri niin kuin pitääkin. Mutta sellaista kimalletta ja kultaa (johon ehkä Dubailla vertaat) ei ollut, paitsi ehkä juuri kasinoilla ja tämäntyyppisillä alueilla. Toki esimerkiksi hienompiakin baareja oli, juuri tuo josta martini-kuva on otettu. Mä laitan viestin Royal Caribbeanille ja hankin sulle vastausta tähän ympäristöjuttuun! 🙂

   • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä tiistai, huhtikuu 17, 2018 at 11:41

    Minuakin kiinnostaa risteilemisen hiilijalanjälki. Jostain olen mielestäni lukenut, että se vastaa jopa lentoliikennettä ja että ruotsinlaivan ja Tukholman-lennon välinen vertailu olisi kääntynyt lennon hyväksi, sillä risteilyllä kulutetaan hiilijalanjälkeä lisääviä palveluja ja ruokaa paljon enemmän kuin lennolla. Välimerellä purjehtiessa olen myös törmännyt suurien risteilyalusten jätevesivanoihin, enkä ole ollenkaan varma, millaisen puhdistusprosessin ne ovat käyneet läpi. Eli jos saat lisätietoa ympäristöasioista, luen ne mielenkiinnolla läpi!

    • Reply lena tiistai, huhtikuu 17, 2018 at 12:53

     Moikka, palaan asiaan ihan piakkoin! Sain Royal Caribbeanilta infoa, tutustun niihin vielä paremmin kun vatsatauti menee ohitse! 🙂

 • Reply Kthetraveller perjantai, huhtikuu 13, 2018 at 18:35

  Oijoi, turha varmaan enempää kertoilla, onko meikäläisellä kokemuksia Karibian tai Välimeren risteilyistä 😉 Mutta asiaan…
  Olen todella iloinen, siitä, että pääsit tuolle upealle laivalle edes pariksi yöksi (eikös ollut muuten aivan liian lyhyt matka?). Kyllä noissa risteilyssä on vaan sitä jotain, sillä saman katon alta saa oikeastaan kaiken. Pelkkä merelle tuijottelu tuo jo mielenrauhaa ja sitten siihen tulee kaupan päälle kaikki muu. Voi ottaa leppoisasti tai ottaa ilo irti kaikista aktiviteeteistä, syödä itsensä ähkyksi tai solakaksi ja samalla näkeepi erilaisia kohteita.

  Kiva kun tykkäsit reissusta ja kyllä vaan nuo RCCL:n isoimmat laivat on meikäläisen bucket listillä. Meinas jo yks mennä varaukseen, mutta olikin liian vilpoisa ajankohta meille. Lämpöä sen olla pitää.

  • Reply lena sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 17:33

   Heippa risteilykonkari! 😉

   Ja Kiitos, itsekin todella iloinen tästä mahdollisuudesta! <3 Upea laiva ja upea kokemus - eikä varmaan viimeinen . Pari yötä meni kyllä todella vikkelään ja vaikka mitä juttuja jäi bucket listille. Se parvekehytti on aivan huikea, eritoten juuri merimatkalla kun voi vaan istua partsilla ja nauttia merestä ja sen äänistä. Toivottavasti pääset näille laivoille pian! Ihanaa seuraavaa risteilyä!

 • Reply VilleH perjantai, huhtikuu 13, 2018 at 17:23

  ”Itselläni kävi mielessä myös jopa kolmen sukupuolen loma risteillen, ja tämä sai alustavaa kannatusta. Laitettiin mietintämyssyyn.”

  Mitäpähän oikein hait tällä ajatuksella takaa? ;D

  • Reply lena sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 17:27

   Heheeeeee, tämä korjattu! 😀 Sain tosiaan kotopuolestakin tästä jo viestiä…

 • Reply Susanna perjantai, huhtikuu 13, 2018 at 12:45

  Kivan kuuloinen risteily. Millainen buffet siellä oli?
  myös Msc:lla näkyi leikkihuoneita lapsille ja risteilyillä olikin paljon perheitä. Kreikkaan haluaisin myös toista kertaa risteilemään ja myös Karibia kiehtoo

  • Reply lena sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 17:25

   Moikka Susanna! Buffet oli tilava, ja ruoiltaan valinnanvaraa oli kaikkialta maailmasta. Oli intialaista, makuja yhdysvalloista, hyvä vihreä valikoima myös. Itse pidin intialaissävytteisestä ruoasta paljon. 🙂 Minua kiehtoo tosi paljon Kreikka noin yleensä ja toki sitten risteily on myös vaihtoehto. Näin Santorinin kuvissa myös laivan eräässä blogissa, ja se voisi olla hieno vaihtoehto.

 • Reply auringonpaistetta keskiviikko, huhtikuu 11, 2018 at 06:59

  Olen ennen miettinyt, että risteilyt eivät ole minua varten. Viime vuosina lasten myötä kuitenkin ajatus siitä, että samalla matkalla pääsee näkemään useamman kohteen ja matkustustapana toimiin viihdykkeitä täynnä oleva laiva, kuulostaa aina vain houkuttelevammalta 🙂

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, huhtikuu 11, 2018 at 09:00

   Tuo ajatus on todella hyvä – samaan syssyyn näkee monta paikkaa, ja meripäivät ovat rentoutumista varten. On helppo ymmärtää, miksi ihmiset palaavat risteilyile kerta toisensa jälkeen ja innostuvat uusista kohteista ja laivoista. 🙂 Laivalla ei toden totta päässyt aika käymään pitkäksi, ja mahdollisuuksia oli myös rentoiluun – eli voi rakentaa ihan omanlaisensa matkan. Sano, jos tarvitset vinkkejä! 🙂

   • Reply auringonpaistetta perjantai, huhtikuu 13, 2018 at 11:56

    Kiitos paljon Lena 🙂 Varmasti palaan asiaan, jos ja kun risteily tulee ajankohtaiseksi 🙂

    • Reply lena sunnuntai, huhtikuu 15, 2018 at 17:26

     Näin tehdään! 🙂

 • Reply jossus tiistai, huhtikuu 10, 2018 at 09:15

  Royal Carribean laivat ovat upeita, olen matkustanut Voyager of the Seasin kanssa.

  • Reply lena / london and beyond keskiviikko, huhtikuu 11, 2018 at 08:58

   Olin itse myös todella vaikuttunut – laiva on itsessään jo upea, ja se, että kaikki on ihan viimeisen päälle on myös aika mielentöntä. Asiakaspalvelu on iso osa onnistuntuta matkaan. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.