Espanjaa pohjoisesta etelään minä kuljen

En voi ymmärtää sitä, miten aika lentää. Vastahan me saavuimme Bilbaon lentoasemalle lapsen kanssa, ja Matteo oli sieltä meitä vastassa. Silloin satoi vettä, viimeisen parin kuukauden aikana Bilbaossa on satanut paljon vettä, vähän on toki aurinkokin näyttäytynyt. Sää on muistuttanut jo entisen asuinmaani Skotlannin säätä, mikä varmasti kertoo jo jotain sateen määrästä ja sään arvaamattomuudesta.

Juuri nyt ei sada, sillä saavuin juuri Barcelonan kautta Malagaan. Aurinko ilahdutti olemassaolollaan jo Barcelonaa lähestyessämme, ja kaupungin siluetti näyttäytyi kauniina koneen lähestyessä El Pratin lentoasemaa. Bilbaon sateet vaihtuivat nopeasti iloiseen mieleen, ja kotoa tullut kuva lapsesta piristi myös mieltä. Hänellä on Bilbaossa isovanhemmat seuranaan, mikä tarkoittaa todellista laatuaikaa yhtälön kaikille osapuolille.

Barcelonassa oli edessä nopea vaihto Malagan koneeseen, ja taas ilmaan. Kohti aurinkoa.

Olen muutaman päivän eteläisessä Espanjassa ilman lasta ja Matteota, sillä tällä kertaa minulla on oikein mukavaa ohjelmaa tiedossa töiden merkeissä. Royal Caribbean nimittäin kutsui minut ja Veeran tutustumaan uuteen alukseensa, Symphony of the Seasiin, ja täältä nousee tiistaina innolla kaksi matkailujaa laivan kyytiin. Veera kirjoittikin jo postauksessaan siitä, miten hän ei ole juuri risteillyt itämerta kauempana – ja tiedättekö, en ole muuten minäkään! Laiva lähtee Malagasta ja seilaa takaisin Barcelonaan, ja paluumatkalla mitoitin itselleni lounaan mittaisen tauon Barcelonassa ennen paluuta Bilbaoon.

En ole tosin käynyt Etelä-Espanjassakaan, mantereen puolella siis. Olen ollut lukuisia kertoja lapsena Kanarialla, mutta koko Manner-Espanja on jäänyt todella tuntemattomaksi. Plakkarissa on pari kertaa Barcelonassa ja pari pidempää pätkää Bilbaossa – that’s it. Ehkä tämä maa ansaitsee lisää aikaa, ja ehkä sen aika on itseasiassa ihan pian. Olen aina ollut enemmän Italia-fani, joten on aika antaa nyt mahdollisuus ”kilpailijalle”. 

 

Palataan ihan pian!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ritva-Liisa tiistai, maaliskuu 27, 2018 at 19:09

  Mielenkiintoista seurattavaa?. Millä nimellä sinut löytää instagramista? Seuraan Veeran kuvia reissustanne mutta varmaan sinultakin löytyisi instagramkuvia?

  • Reply Lena perjantai, maaliskuu 30, 2018 at 06:52

   Hei Ritva-Liisa! Tosi kiva kuulla että reissu kiinnostaa ? Huomasin, että olitkin jo löytänyt tilini Instagramista, mukavaa! Terveiset Bilbaosta, juuri matkalla lentokentälle ja kohti Saksaa.

 • Reply Kthetraveller maanantai, maaliskuu 26, 2018 at 19:58

  Tuolla toisaalla iloitsinkin tosta teidän pressikeikasta uudelle alukselle. Nauttikaahan ja jään odottelemaan kuvia innolla. Mulla samanlaista tiedossa toisella isolla risteiljällä muutamien viikkojen päästä ja jänskättää kyllä, vaikka onkin tuttuja nuo risteilijät. Hyvää merimatkaa teille!

  • Reply Lena maanantai, maaliskuu 26, 2018 at 22:52

   Kiitos paljon!! Kuvia tulee aivan varmasti, juuri menossa nukkumaan ja valmistautumaan huomiseen ? Paljon olen fiilistellyt blogisi välityksellä ja nyt odottelen uusia kokemuksia – kun voin kerrankin samaistua! Palaamisiin .

  Leave a Reply