Pelkällä menolipulla Bilbaoon

Terkut vaan kaikille Espanjan pohjoisosista, tarkemmin sanottuna Bilbaon nurkilta! Saavuin paikalle lapsen kanssa eilen, ja Matteo oli meitä vastassa Bilbaon lentoasemalla. Taksi kaarsi kotioven eteen Düsseldorfissa puoli kymmeneltä aamulla, ja laskuduimme Bilbaoon hieman ennen kahta iltapäivällä. Ei siinä kovin montaa tuntia ole, mutta melko heviä hommaa silti yksin. Matteo ajoi auton Espanjaan, ja koska pidempään nyt täällä olemme, on se hyvä olla mukana.

Päivän ajatus: jos joku väittää, että lapsen syntymän jälkeen ei matkailu varsinaisesti muutu, on tämä väittäjä väärässä. Lapselle oma tahto on tätänykyä tärkeä asia, ja meillä on sellainen kausi menossa, että kaikki tehdään itse ja jos jokin ei miellytä, se ilmoitetaan kuuluvasti. Huhhei. Tämä tietysti ei ole kauhean hyvä yhdistelmä, jos ajatellaan että muutama tunti pitäisi viettää lähes paikallaan lentokoneessa istuen. Selvisin lennosta eikä lapsikaan aiheuttanut kärsimystä kanssamatkustajalle, mutta se vaati kyllä itseltä paljon ponnistelua ja taikatemppuja. Onneksi lento kesti vain vajaat kaksi tuntia, jonka jälkeen sain vaan maata sängyllä ja ottaa pienet nokoset. Huh. Tsempit vaan kaikille teille kohtalontovereille!

Pientä sähläystä mahtui myös matkavalmisteluihin. Ostimme juuri ennen reissuun lähtöä uudet matkarattaat, jotka menevät käsimatkatavarana suurimmalla osalla lentoyhtiöistä. Paljastui sitten, Eurowings on ilmeisesti ainoita käyttämiämme yhtiöitä, jonka mitoituksesta rattaiden yksi sivu menee pari senttiä yli (jopa EasyJet on anteliaampi), ja ne menivät sitten koneen ovelta ruumaan.

Tämän asian kanssa täytyy olla tulevaisuudessa tarkkana, sillä rattaat hankittiin sen vuoksi, että ne ovat käytössä heti koneen ovelta eivätkä huku tai mene rikki matkalla (toiset rattaamme menivät taas kerran rikki 3 viikkoa sitten tullessamme Suomesta kotiin Saksaan). Olevinani tarkistin kaikki mitoitukset, mutta olin näköjään silti hieman huolimaton.

Ehdimme tutkia uusia kulmiamme täällä Bilbaossa jo eilen. Sää oli Düsseldorfista lähtiessämme aurinkoinen ja lämmin, Bilbao oli sateinen ja viileä. Tai no, rehellisyyden nimissä, nuo lämpötilat olivat luultavasti aika samat, mutta aurinko toisessa päässä ja sade toisessa saivat ne tuntumaan aivan erilaisilta. Meren äärellä Atlantin rannalle myös tuulee, ja olo oli kaikkea muuta kuin keväinen. Mutta ei se haittaa, ei tänne auringon perässä tultu, ja sään on ennustettu muuttuvan koko ajan parempaa suuntaan.

Viimeksi kun olimme Bilbaossa pidemmän aikaa (apua, yli pari vuotta tästäkin on jo kulunut!), nautimme kaupungin runsaasta ravintolatarjonnasta, sekä vierailimme pariin otteeseen naapurissa sijaitsevan, ruokanautiskelijan paratiisinakin tunnetussa San Sebastianissa. En aio tälläkään kertaa jättää San Sebastiania väliin, vaan sen aika on ihan pian.  Muutamat kaveritkin ovat tulossa kylään tänne, joten voi olla että säästelen San Sebastiania tälle reissulle. Ensi lauantaina on vuorossa visiitti San Sebastianin lähistöllä sijaitsevaan sidreriaan, joka on kuulemma vain ja ainoastaan ruokaan ja juomaan keskittynyt visiitti. Selvä homma, kelpaa minulle.

Odotan, että saamme aikataulut järjestymään niin, että pääsemme kunnolla taas maistelemaan herkkuja myös täällä Bilbaon päässä. Eilen ehdimme pikaisesti burgerille, ja illan pintxo-tuokio jäi välistä väsymyksen vuoksi. Mutta kyllä tässä vielä ehtii, sillä tarkoituksemme on palata kotiin Saksaan vasta huhtikuun alussa. Otin mukaan kevättakinkin, joten toiveikkaana elellään.

Palataan asiaan täältä Baskimaasta taas pian!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Susanna maanantai, helmikuu 26, 2018 at 18:53

  en ole vielä käynyt mutta Baskimaa kiinnostaa kyllä ja nuo Espanjan saaret joilla en ole vielä ollut. Mallorcan näin risteilyllä ilta-aikaan, mutta muuten on vielä paljon näkemättä. Pitäisikin siis nekin nähdä. Nyt muuten kukkii mantelipuut Ibizalla ja muuallakin jo. Teneriffa on myös alkanut kiehtoa minua, kanarialla olen käynyt mutta Teneriffa on vihreämpi ja lämmin talvellakin

 • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, helmikuu 22, 2018 at 11:31

  Ihanaa Bilbaota teille! En ole käynyt, mutta mielessä ollut monta kertaa. Suomessa paukkuu kovat pakkaset. Aamulla oli -18. Huomenna kuitenkin lähdössä Gambian auringon alle, joten kauaa ei nämä pakkaset meikäläistä kiusaa. Ainoa harmitus tällä hetkellä on, että olen kuumeessa jo neljättä päivää. Kunto on todella kehno ja särkylääkkeiden voimin pakkaan ja yritän muistella mitä pitäisi ottaa mukaan. Harvoin olen kipeänä, mutta sitten kun se iskee, niin ajoitus todella surkea.

 • Reply Susanna maanantai, helmikuu 19, 2018 at 18:58

  Kiva että pääsit uudestaan tähän kohteeseen. Välimeren risteily kuulostaa myös hyvältä, luulisi että pian aurinko taas paistaa

  • Reply Lena torstai, helmikuu 22, 2018 at 08:38

   Mä olen myös todella iloinen, että täällä ollaan. Ja nyt säänkin pitäisi parantua, joten ehkä saadaan kokea kiva kevätkin täällä pian 🙂 Vähän epävarmaa sään suhteen tämä pohjoisrannikko, mutta ei se haittaa, paljon on muutakin! Oletko käynyt?

  Leave a Reply