Tammikuun omat jutut sekä työkuulumiset

Tammikuinen aurinko kotona – ja vähän sotkuista huushollia taustalla.

Tammikuu pulkassa, vihdoin! Tätä samaa tarinaa on muutama muukin bloggaaja toistellut kanssani, ja omalla kohdallani vuoden alussa on ollut pieniä käynnistysvaikeuksia – Anu ja Heidi, ette ole yksin!

Meidän tammikuumme starttasi Milanosta, josta hyppäsimme Helsingin koneeseen kohti Suomea ja pikaista kotimaan visiittiä. Kotona Düsseldorfissa olemme olleet muutaman viikon, ja niin… näistä viikoista ei nyt varsinaisesti synny  mieluista muisteltavaa. Olemme olleet sairaana, ja ehtipä Saksaan iskeä tuhoa kylvänyt talvimyrskykin pari viikkoa sitten. Oli aika villiä katsoa, kun naapurin puutarhassa jykevät puutarhakalusteet lentelivät ympäri pihaa. Julkinen liikenne takkusi Düsseldorfissa, ja lähes koko Saksassa peruttiin kaukoliikenteen junavuorot.

Joku sanoi joskus, että päiväkodin aloitus tuo mukanaan vaikka minkälaista pöpöä, ja voi kun olisin oikeasti tuolloin tiennyt, mitä tällä tarkoitetaan… olisin ainakin osannut henkisesti varautua. Nuhaa, kuumetta, korvatulehdusta plus ne kaikki muut perinteiset pöpöt. Sairasteluiden vuoksi päiväkotikin on ollut välillä kiinni, ja osa päiväkotipäivistä on lyhentynyt entisestään.

Tuo mainitsemani talvimyrsky sulki sitten koko päiväkodin kesken päivää ja pahinta myrskyn silmää tässä meidän alueellamme, eikä siinä tuulen ollessa kovimmillaan ollut muuta vaihtoehtoa kuin hypätä autoon ja ajaa päiväkodille lasta hakemaan.  Ajomatka oli melko mielenkiintoinen, sillä naapurin skootteri tuli tuulen mukana tiellä vastaan, tosin ilman sitä naapuria eli kuljettajaa. Ja olipa muuten Düsseldorfin keskustassakin yksi kappale bajamajoja ajelehtinut tuulen mukana pitkin Berliner Alleeta, yhtä kaupungin keskustaa halkovista pääkaduista. Crazy wild stuff.

Tammikuussa aikaa on myös kulunut Finnairin kanssa taistellessa yllätys yllätys – pidätelkää hengitystänne – rikkoontuneiden rattaiden johdosta. Kyllä vaan, asialla oli taas kukas muu kun jokin taho välillä Kuopio-Helsinki-Düsseldorf ja liikennöitsijänä vanha tuttu Finnair.

Tuntuu niin turhauttavalta tämä sähköpostin ja korvausilmoitusten teko joka suuntaan taas kerran, niin Stokkelle (rattaiden valmistaja) kuin Finnairillekin – mutta nyt vihdoin taitaa näkyä valoa tunnelin päässä. Voi silti olla että joudun jostain hankkimaan uudet rattaat Espanjaan, sillä en usko että uudet ehtivät matkaan mukaan.

Ehdimme käydä myös luistelemassa – tosin 1,5 vuotiaan lapsen kanssa se luistelu ei nyt kovin kauaa kestänyt, mutta mukava aloitus tälle minulle perinteiselle harrastukselle kuitenkin!

Mutta hei, olihan tammikuussa myös kaikkea kivaakin. Ehdin nähdä ystävää lounastreffeillä (tosin vain kerran koska muuten aika on kulunut kotona), sekä veimme Terhin kanssa kölniläisen kirjailijaystävämme Heidin illalliselle kirjajulkkareiden kunniaksi.  Olimme yrittäneet saada sopimaan illan kalentereihin jo kauan, ja ilta toteutui vihdoin tammikuun lopulla Düsseldorfin viihtyisällä Oberkasselin alueella. Illallisen ja Oberkassel-seikkailun jälkeen siirryimme vielä yömyssylle yhteen Düsseldorfin harvoista korkealla sijaitsevista kattobaareista (emme oikein päässeet yksimielisyyteen mikä on virallinen nimitys rooftop barille suomeksi, joten olkoon se nyt vaikka tuo kattobaari).

Tuo Me and all -hotelsin kattobaari toimikin täydellisenä paikkana yömyssylle, vaikka siellä kovaääniset bileet olivatkin käynnissä oletettavasti paikallisen pr-firman toimesta. Minua varmaan voi alkaa kohta luonnehtimaan kyseisen kattobaarin vakio-asiakkaaksi, sillä vierailin siellä myös muutamaa päivää ennen Heidin kirjan juhlintaa äänestysreissun jälkimainingeissa, oikein kivassa seurassa silloinkin. Tähän kun lasketaan vielä parit synttärit ja vaalilounas ystävien luona, niin kyllä tässä tammikuussa plussan puolella jäädään. Tuo sairastelu vaan saa aina mielen matalaksi ja johtaa suunniteltujen juttujen perumisiin, ja tämänkin vuoksi toivon että helmikuu on nyt parempi. Vähän meni harakoille tammikuuta, mutta kivojakin juttuja oli.

Työrintamalla oli myös aihetta iloon , sillä vuosi alkoi työmielessä oikein valoisissa merkeissä Tämä motivoi hurjasti, ja antaa osviittaa sitä, että teen asioita oikein. Kun luo pohjaa jollekin asialla eli tässä tapauksessa yritykselle lähes tyhjästä, tulee välillä eteen tilanteita jotka aiheuttavat epäuskoa. Sitten seuraava päivä tai viikko on taas ihan eri maailmasta.

Viime vuoden hyviksi puoliksi lasken sen, että olen saanut selkeytettyä toimintaani sekä muutaman uuden vakituisen asiakkaan, ja vuoteen mahtui myös mitä mielenkiintoisimpia projekteja niin blogiyhteistyön merkeissä kuin kulisseissakin.  Oikein hyvä lähtökohta tulevalle vuodelle.

Ensi viikolla lennän Helsinkiin kolmen päivän työmatkalle, ja kalenteri on aivan täynnä työjuttuja. On sanomattakin selvää, että olen tästä erittäin innoissani ja onnellinen. Tuon tänä vuonna esille täällä blogissa vähän enemmän työkuulumisia matkajuttujen ohella – kun tuon päiväkodin aloituksen jälkeen olen jälleen päässyt työn makuun ja saanut kanavoitua ajan oikeisiin asioihin. Kysykää, jos on kysyttävää!

Mukavaa helmikuuta! Miten sinun tammikuusi sujui?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Anu / Mielilandia perjantai, helmikuu 2, 2018 at 11:06

    Ah, jotenkin lohdullista kuulla, että niin muillakin. 🙂 Onneksi sun tammikuuhun mahtui kivojakin juttuja ja etenkin onneksi nyt on jo helmikuu. Kevättä ja valoa kohti!

  • Leave a Reply