Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dengue, ripuli, ruokamyrkytys… tropiikin piilevät vaarat!

Jaoin viime viikolla käytännön matkavinkkejä Thaimaan tropiikkiin, ja jutun yhteydessä boostasin samaista aihetta käsittelevää, minun, Annikan ja Marin järjestämää #matkachatia Twitterissä (chat järjestettiin 8.1).

Kuulkaas, olen todella onnellinen tällä hetkellä. Tuo Thaimaa-juttu kiinnosti lukijoita, ja toisekseen… #matkachat kiinnosti suurta yleisöä. Se kiinnosti niin paljon, että kävijäennätykset rikkoontuivat, ja oli upeaa huomata että chatin joulutauon aikana maanantaista jutusteluamme oli ihan oikeasti kaivattu. Tällä kertaa chat oli puolen tunnin sijaan 45 minuutin pituinen, ja juttu jatkui chatin ”virallisen” loppumisajan jälkeenkin. Kiitos kaikille.

Tämä tropiikkiin suuntautuviin matkoihin keskittynyt chat toteutettiin Twitterin puolella yhteistyössä Lacto Seven -maitohappobakteeria valmistavan Vitabalansin kanssa, ja sen aikana käytiin läpi tropiikin matkojen niin ilot kuin surutkin. Suosituimmiksi kohteiksi kiilasi keskustelijoiden keskuudessa ei-niin-kovin-yllättävästi Thaimaa, ja vähemmän tunnetuista kohteista mielenkiintoisina mainittiin esimerkiksi Ruanda ja Reunion.

Harvoin sitä tulee keskusteltua vatsan toiminnasta lähes 50 tuntemattoman ihmisen kanssa julkisesti Twitterissä, mutta mukavaa meillä oli! Kävimme yhdessä läpi ne inhottavimmat kokemukset reissuilla, osa oli saanut denguen, moni oli kokenut turistiripulin ja ruokamyrkytyksenkin.

Kokosin alle chatin kohokohdat:

20:33 K1: Matkailetko mielelläsi tropiikissa? Kuinka usein matkustat tropiikkiin? #matkachat

20:39 K2: Miksi trooppiset kohteet kiinnostavat? Mikä niissä ei kiinnosta? #matkachat

20:47 K3: Mikä on sinulle mieleisin matkakohde tropiikissa (kaupunki/maa)? Miksi? #matkachat

20:54 K4: Oletko koskaan sairastunut kaukomailla? Miten vakava sairastuminen on ollut? #matkachat

21:01 K5: Varaudutko mahdollisiin sairastumisiin etukäteen? Kulkeeko sinulla mukana oma matka-apteekki? Mitä se sisältää? #matkachat

21:08 K6: Mitä haasteita olet kokenut mahdollisten sairastumisten lisäksi matkakohteissa, joissa on trooppinen ilmasto? Vaivaako esimerkiksi liika kuumuus, mietityttääkö ruokailu tai auringon voimakkuus? #matkachat

Kiitos kaikille! Ensi viikolla jutellaan lähestyvistä Matkamessuista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.