Suomalaisten matkabloggaajien omat suosikkipostaukset vuonna 2017

Vuoden viimeisiä kuvia Toscanan Artiminosta joulukuun lopussa

Vuosi 2017 lähenee loppuaan. Se on ollut vuosi, joka sai aikaan harmaita hiuksia blogin kanssa. Se perinteinen tarina: vauvavuosi vei mehut, ja liikenevä energia täytyi keskittää siihen, mistä rahaa tulee taloon – eli työjuttuihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toisaalta, lukijamäärät eivät romahtaneet, blogi on silti päivittynyt ja olen päässyt tekemään todella mieluisia ja London and beyondin teemaan sopivia yhteistöitä, joita toivon pystyväni tekemään ensi vuonna enemmänkin.

Vuodelle 2018 odotukset ovat melko isot, ja olen oikeastaan innokas tulevasta – minulla on nyt aikaa kirjoittaa blogia, ja keskittää aikaani uusien blogipostausten kirjoittamiseen ja uusien aiheiden luomiseen. Haluan tehdä taas sitä matkabloggaamista, mistä niin innoistuin vuonna 2014.

Olen adminina Matkabloggaajat FIN -ryhmässä Facebookissa, ja näin vuoden lopun kunniaksi haluasin luoda ryhmäläisille, eli tarkemmin sanottuna 317 suomalaiselle matkailusta kirjoittavalle, pienen haasteen.

Kysyin kanssabloggaajilta, mikä on heidän mielusin postauksensa vuodelta 2017 – valita sai vain yhden postauksen, ja sen sai perustella mieleisellään tavalla. Postauksen oli mahdollista olla juuri se, mihin tuli käytettyä eniten aikaa. Sen oli mahdollista olla tarina mieluisimmasta ja mieleenpainuvimmasta reissusta. Jokainen sai määritellä parhaan itse, mitäpä sitä minä siihen puuttumaan.

Haaste sai mielenkiintoisen vastaanoton bloggaajien keskuudessa, ja saimme kerättyä mielenkiintoisen listan parhaita blogipostauksia. Oli erittäin mielenkiintoista kuulla, mikä on kenenkin oma suosikki, ja miksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oma postaussuosikkini vuodelta 2017

Oma suosikkini oli lopulta aika selkeä valinta. Olen pohtinut (erittäin) paljon kuluneen vuoden aikana sitä, mihin suuntaan haluan omaa toimintaani kehittää, ja vähän kipuillutkin tätä aihetta – ja mitä roolia matkablogi tässä näyttelee. Tämä kaikki on toiminut hyvänä siltana vauvavuoden jälkeen kohti työelämää ja omaa yritystä.

Tämä blogiartikkeli on kirjoitettu huhtikuussa. Juttua kommentoitiin melko paljon, se sai melko paljon näkyvyyttä ja sitä jaettiin jopa muutamassa Fb-ryhmässäkin. Se aiheutti mukavaa keskustelua ja toi eri näkökulmia aiheeseen (lue myös kommentit).  Juttua oli kiva kirjoittaa, ja ajatukset selkiytyivät omalta osaltani ainakin vähän. Matkablogin kirjoittaminen ei ole Suomen maassa (tai missään) itsessään mikään automaatti, joka tuo rahaa ovista ja ikkunoista, mutta se on ollut hyvä lähtökohta rakentaa omaa juttua – joka silti ei vielä tuo rahaa ovista eikä ikkunoista, mutta rahaa kuitenkin.

Voiko matkabloggaamisella elättää itsensä Suomessa? – London and beyond

Pidemmittä puheitta:

Matkabloggaajien omat suosikit vuonna 2017!

Adalmina’s Adventures

Heittämällä yksi upeimpia matkakokemuksiani oli risteily Etelämantereelle.

Etelämanner – valkoinen valtakunta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ansku BCN

Vuoteeni mahtui ihan mahtavia reissukohteita, mutta positiivisin yllätys oli Pohjois-Norja eli valitsen siltä reissulta sitten vaikka postauksen Senjalta.

Senja Pohjois-Norjassa – yksi kauneimpia näkemiäni paikkoja 

Appa matkustaa

Vaikea nostaa mitään, joten valitsen vuoden 1. matkamme. Olimme joutuneet perumaan Uusi-Seelanti – Australia -kiertueemme lähipiirin sairauden vuoksi. Kun vaikea leikkaus oli ohi ja uskalsimme taas aloittaa matkailun, lähdimme Budapestiin. Tässä matkassa oli siis paljon tunnetta mukana.

Budapest kahdessa päivässä – onko siinä järkeä?!

Aurinkorasvaa ja Aloe Veeraa

Mun sydän on ihan sulaa vahaa Vietnamin edessä ja tää on tällainen itselle rakas fiilistelypostaus mun lemppari matkakohteesta.

10 syytä rakastua Vietnamiin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dinkgo Travel

Lisää valinnan vaikeutta tulevan vuoden matkakohteisiin selkeesti luvassa, kun nämä jutut lueskelee! Meiltä tulee New Orleans -juttu, koska sinne olisi taas kova hinku. Ensi vuonna 300 täyttävä kaupunki on vaan niin ihana. 

4 must things to do in New Orleans

Delux-retkiperhe

Ibiza lasten kanssa

Duunireissaaja

Ruokamatka Dubliniin oli monella tapaa merkityksellinen.

Dublinissa syödään muutakin kuin perunaa

From Karoliina

Voi miten vaikea valita se oma suosikki ! Mutta päädyin valitsemaan jutun Collobrieresistä, pienestä ranskalaisesta joka oli mulle ennestään täysin tuntematon ja jonka kuvia katsellessa mulle tulee nytkin hyvä fiilis.

Road Trip Provencessa: Kastanjakaupunki Collobrieres

H niin kuin Hausfrau 

Saksassa kun asutaan, niin täytyy nostaa tähän juttu sen korkeimmasta vuoresta.

Huipulla – Zugspitze, Saksan korkein vuori

Heli Voyage

En tiedä onko tämä postaus välttämättä paras, mutta se kertoo vuoden hienoimmasta reissukokemuksesta.

Rolex Swan Cup Caribbean

Huge Passion for Life

Oma valinta oli yllättävän helppo. Wienin puolimaraton oli mieleenpainuvin tapahtuma ja reissu tänä vuonna.

Wienin puolimarathon

Irtiottoja maailmalle

Vaikeahan noista on valita yhtä, mutta ehkä yksi suosikki on tässä. Ensimmäinen kerta Roomassa meni aikalailla fiilistellessä ja omasta ajasta nauttiessa.

Ensikertalaisen päämäärätöntä fiilistelyä Roomassa

Ja sitten matkaan

Näin talven synkkyydessä on helppo poimia kesäisen kelin postaus, etenkin kun olen lämmön ystävä. Valinta kallistui minikokoisen USA:n kansallispuiston suuntaan. Illinoisin pääkaupunki Springfieldistä löytyvä presidentti Lincolnin kotimuseo 1800-luvun asuun kunnostettuine lähikortteleineen oli todella kiva kohde upean lämpimänä kesäpäivänä.

Springfieldin nähtävyyksiä – Lincoln Home

Japanin-matkaaja

Mikä on halvin tapa matkustaa Japanissa?

Joko mennään

Valitsin postauksen ensimmäisestä surffitunnistani, koska oli mukava kokeilla uutta lajia ja minusta teksti on paras kirjoittamistani postauksista.

Ensimmäinen surffitunti

Kauas pöllöt karkaavat

Kesällä ja syksyllä kierrettiin pari kuukautta Itä-Eurooppaa, jolla reissulla oma bloginikin sai viimein alkunsa. Kaikista käymistämme paikoista Transnistria oli ehkä kaikkein omituisin.

Suuri ja mahtava Transnistria

Kerran poistuin kotoa

Vuoden paras reissu oli toukokuinen retki Italiaan ja sen pikkuvaltioihin. Vuoden paras käyty maa, hulppeimmat maisemat ja paikka palaselle sydäntäni on ehdottomasti San Marino.

San Marino – pikkuvaltio, joka vei sydämeni

Kiittäkää aina ja kaikesta

Galapagossaaret – paratiisi maan päällä

Kohteena Maailma

Rakkaudesta lajiin blogin teeman mukaisesti valitsen oluenmakuisista unelmareissuista Galway pub-kierroksen johdatuksena irlantilaiseen pub-kulttuuriin.

Galwayn parhaat pubit – yksi ylitse muiden pubikierroksella

Konalla

Teimme ikimuistoisen reissun Yhdysvaltojen eteläisimpään kärkeen Havaijilla.

Päivän patikkaretki etelään

Kukkulalta

Laitan mukaan postaukseni Saturnian kuumasta putouksesta. Se ei ole vuoden paras juttu, mutta ehkä aliarvostetuin. Ja tuota matkaa on mukava muistella. Johonkin kuumaan lähteeseen pitää joululomalla kyllä päästä, kun ei ole sitä saunaakaan.

Saturnian satumainen kuuma putous

Kulkutautiset

Tarina vuosien takaisesta junamatkasta halki Kiinan, Mongolian ja Venäjän – matkasta, joka antoi minulle siivet.

Matka, joka antoi siivet

Lasten kanssa matkalla 

Meneillään oleva matka on aina parempi kuin mennyt matka. Siksi valitsin ensimmäisen postauksen tämänhetkiseltä reissulta. Nyt jo Meksikon puolella.

Los Angeles kokemuksia

Lyhyenä hetkenä

Ensimmäinen viinimatkani koskaan. Siihen yhdistettynä vielä vaeltaminen ja huikaisevat maisemat – reissu, jota en unohda koskaan! Sama teksti oli myös yksi vuoden luetuimpia.

Viiniköynnöksiä ja tryffelinmetsästystä – patikointia Piemontessa

Lähinnä kauempana

Mä arvoin yhden hömppäpostauksen ja tämän välillä, mutta Tshernobyl oli niin vaikuttava (myös kommenttien perusteella), että valitaan se.

Tsernobyl ja Prypjat – Kiovasta kadotettuun maailmaan

Lähtöportti

Ensimmäisenä tulee mieleen vuoden hienoimmasta elämyksestäni kertova postaus, auringonnousu pilvien yläpuolella ja kivinen tie Madeiran korkeimmalle huipulle.

Madeiran patikkaretket: Pico do Arieiro – Pico Ruevo

Lähtöselvitetty

Minä valitsin alkuvuoden jutun, joka kertoo majoituksesta, jota muistellaan kaiholla edelleen. Harvoin majapaikka on näin hieno kokemus.

Mökkikausi käynnistyi jo helmikuussa – Casa Montes Negros oli Espanjan matkan helmi

Maarit Helena

Afrikan postaussarjan viimeinen postaus kertoo Namibin autiomaasta. Hengästyttävän upea kokemus ja tuosta matkasta asti on jäänyt niin kova kaipuu takaisin Afrikkaan, että olkoon tämä valintani suosikkipostaukseksi.

Namibian autiomaa

Mangostania

Vaikeaa, mutta kyllä mulle itselleni tärkein juttu on varmaan tämä.

Ubud, sielunmaisemani

Mahoton reissaaja

Palaan tänvuotisen Teneriffan-reissun muistoihin.

Teneriffan tunnelmia 3, rantafiilistelyä

Marimente

Valitsin tähän hyvänmielen postauksen viime kesältä Etelä-Italian upeasta Materasta.

Basilica Matera – maailman vanhin kaupunki?

Matkaopas vapauteen

3 tapaa matkustaa – millä tyylillä sinä reissaat?

Matkapaloja

Mun blogi on ollut tänä vuonna täynnä USA Road Tripiä, joten valitsen tämän, koska se oli mulle merkityksellinen hetki.

USA Roadtrip: Hetki, jona rakastuin Arizonaan

Matkan varrella

Yksi koko vuoden parhaista kokemuksista oli myöhäisiltaan venynyt viininmaistelu Etnan juurella. Upeat vuoristomaisemat, hyvät ystävät ja täydellinen viini tekivät kokemuksesta unohtumattoman

Viininmaistelua Etnan juurella – Giambino Vini

Matkoja ja retkiä

Tämä vuosi oli niin täynnä tasavahvoja upeita maisemaelämyksiä, että päädyin valitsemaan tämän vanhan jutun, joka on kyllä tänä vuonna julkaistu. Tästä jutusta lähti koko blogi liikkeelle, vaikka se ei ensimmäisenä blogiin päätynytkään. Matkakohde oli Irlanti, enkä unohda tätä reissua ikinä.

Voiko Stendalin syndrooman saada maisemaelämyksistä?

Matkalla lähelle tai kauas

Vaikea valinta mutta Meteora se oli kyllä.

Meteora – yksi maailman ihmeistä

Meriharakka

Jos eksoottisempia kohteita kaipaat, niin tässä vuoden reissut.

Matkavuosi 2017 – 6+3 uutta maata / aluetta

Merjan Matkassa

Valinta oli todella vaikea, mutta päädyin vuonna 2010 tehtyyn vuoristolentoon Nepalissa. Se oli tällaiselle vuorifanille niin ikimuistoinen kokemus, että kyyneleet melkein tulivat silmiin, kun Mount Everest kohosi silmiemme edessä. En unohda sitä hetkeä koskaan, toivottavasti tunnelmat välittyvät tästä postauksesta.

Vuoristolento Mount Everestille

Metallia matkassa

Mieluisin postaus tältä vuodelta koski Edinburghin hautausmaita. Niillä vierailu oli todella mielenkiintoista ja samoin niiden historiasta lukeminen matkan jälkeen.

Hautaturistin Edinburgh

Mutkia Matkassa

Reissu, jolla kaikki tuntui menevän nappiin ja tähdet vaan sattuivat jotenkin oikeaan asentoon.

Täydellisiä onnen hetkiä

Muuttolintu

Toiset matkat koskettavat syvemmältä kuin toiset. Tämän vuoden ikimuistoisin matka oli kuusi viikkoa Kambodzassa. Tätä ennen oli ehkä hiukan turtunut reissaamiseen, mikään ei oikein enää tuntunut miltään. Tekee hyvää välillä vaihtaa reissutyyliä, ja tällä kertaa pariskuntakuntamatkailu vaihtui pitkästä aikaa soolomatkaan ja tasokkaat hotellit bambumajoihin. Kambodzassa löysin uutta inspiraatiota paitsi reissaamiseen myös elämään yleensä.

Kambodza – veit sydämeni

Tanjan matkassa maailmalla

Vieläkin haaveissa kiivetä vuorelle, vaikka iso polvileikkaus edessä.

Minustako vuorikiipeilijä? Fiilistelyä Aconcaguan juurella

Ne Tammelat

Monesta postauksesta nousee hyvät fiilikset, mutta tästä ehkä parhaat. Joka päivä ei pääse kruisailemaan Camarolla vuorille laskettelemaan ja sitten jatkamaan iltaa biitsitunnelmissa.

Laskettelua ja rantaelämää Kaliforniassa

Paumau

Koska Lofootit, valkoinen hiekka ja tyhjät rannat.

Lofoottien ihanat rannat

Paula Gaston

Näin bongasin geishan Kiotossa

Project Forever

Cinque Terressä löysin hetkellisen vapauden hurman ja sisäisen rauhan. Tuo hetki inspiroi blogikirjoituksen siitä, kuinka suunnitelmattomuus joskus johtaa reissujen parhaimpiin kokemuksiin.

Olemisen keveyttä Riomaggioressa

Reliastisen optimistin juttuja

Viime vuoden 9 reissukuukaudesta aloitusreissu ja siinä viitisen päivää Tarjan ’kotikylässä’ Namibiassa oli yks mukavimmista, kun kuuntelin vierestä muisteluja miten asiat on muuttuneet ja toisaalta pysyneet samana.

Oniipa

Reason for Season

Piti ihan miettiä, haluaako heittää tähän diipimpää pohdintaa vai jotain ihan muuta… Lopulta päädyin kuitenkin aika perinteiseen matkavinkkipostaukseen, vaikka sitten siksi, että tämä postaus oli suunnitteilla pari vuotta, ennen kuin sain valmiiksi.

Bangkokin kattobaarit

Sarikoo.fi

Oma blogini on siis perustunut pitkälti meidän talvipakoihin, joita on tehty neljänä talvena putkeen. Nyt kuitenkin jäimme talveksi Suomeen ja syy siihen on kyllä vuoden (tai no koko elämän) paras matka.

Totuus siitä, miksi emme lähde tänä vuonna talvipakoon

Scenid Road Hunters

Tänä vuonna on aika mennyt enemmän tuon autoblogin rästijuttujen pois tekemiseen. Jotain juttuja sentään saanut matkailupuolelle aikaiseksi.

Tämä Ruotsin läpi ajamisesta kertova juttu on ehkä se oma suosikki vaikka pari muutakin ovat melkein tasoissa

Ruotsin läpi ajaminen

Siveltimellä

Nostan tähän postauksen meidän RTW-videosta eli vaatimattomasti maailman parhaan matkan video.

Maailman paras matkamme tähän mennessä

Studying the world

Valinta ei ollut helppo, mutta koska Pariisi pysyy suosikkinamme vuodesta toiseen, tässä salaisia suosikkejamme valojen kaupungista.

Salainen Pariisi: La Ville Lumieren vähemmän tunnetut helmet

Tarinoiden Taival

Laitan tähän yhden vuoden luetuimmista jutuista eli maailmanympärimatkamme budjettipostauksen.

Mitä maksaa perhematka maailman ympäri

Tasty Travelissimo

Parhaat vinkit Euroopan suosikkikaupunkeihin

Terveiset päiväntasaajalta

Vuoteen on mahtunut monta uskomatonta reissua, joten olipas mullekin yllättävän vaikea valita. Raja Ampat oli ehdottomasti siistein juttu tänä vuonna, mutta kun siitä kirjoittelen sunnuntai striimiin niin valitsin Kappadokian kooste juttuni.

Unelmien Kappadokia 

Thaimaanrannan maalarit

Meidän porukka kuvitteli muutaman vuoden Koh Samui-asumisen jälkeen muuttavansa takaisin Eurooppaan, mutta kuinka paratiisista voi muuttaa? Ei ehkä paras postaus, mutta mulle kovin merkittävä.

Samui ei lähtenyt meistä

Ticket to Adventures

Ihan paras muisto vuodelta 2017 on 2 kuukauden superreissu Turkissa. Tämä reissu on vasta alkusoittoa sille mitä kaikkea on tulossa ensi vuonna.

Picture perfect postcards from Turkey

Travellover

Valinnanvaikeus oli kova. Mutta otin Havannan. Tämä vuosi on ollut paras reissuvuosi ikinä, ja paikka, johon eniten haluaisin takaisin, on Havannan vanha kaupunki. Diggailen postauksen kuvia itse ihan hulluna.

Vanha Havanna – enkö jo pääsisi takaisin?

Travel with Timo

Näin helposti menetin hippifestivaalineitsyyden. Olikin jo korkea aika.

Tollwood festival is a modern day hippie celebration

Tämä Matka

Skotlanti olkoon valintamme. Teknisesti teksti ei ole täydellinen, eikä postaus blogin luetuimpien joukossa, mutta vuoden 2017 matkana Skotlannin Road Trip on Tepolle ja minulle muistelluin ja mieleisin.

Skotlannin Road Trip / Alamaa ja Ylämaa /

Unelmatrippi

Vuodenvaihteen reissu Lissaboniin ja Andalusiaan oli vuoden upein matka, joten laitan tähän tuolta reissulta postauksen Alhambrasta. Ei välttämättä vuoden paras postaus, mutta muistot paikasta ovat vuoden parhaat. Vaikutuin Andalusiasta ja etenkin Granadasta ja Alhambrasta niin, että olen kaivannut sinne takaisin koko vuoden, mutta erityisesti nyt pimeänä aikana. Andalusian valo.

Hiljaa lumoava Alhambra

Vagabonda

Olen matkustanut tänä vuonna enemmän kuin koskaan ja päässyt näkemään aivan huikeita paikkoja ympäri Eurooppaa. Siitäkin huolimatta valitsen tähän suosikikseni postauksen lähes kotikonnuilla olevasta pikkukylästä, josta en ollut kuullutkaan aikaisemmin. Ja koska siitä ei ole kuullut kovin moni muukaan, ei juttu ole kovinkaan luettu – vaikka mielestäni se kyllä ansaitsisi enemmän lukukertoja!

Värikäs Ebeltoft on Tanskan ihanin kylä

Watia.fi

Upeita reissuja on jälleen vuoteen mahtunut, mutta yksi mieleenpainuvimmista löytyi yllättävän läheltä. Itä-Viro on ihan must see. Erityisesti Narva jäi mieleen, mutta paljon muutakin kiinnostavaa löytyy. Ehdottomasti aiotaan mennä takaisin.

Hylätty tehdas saarella Venäjän ja Viron rajalla

Where to Next

Yksi lempparipostauksiani on kyllä tämä.

10 kuvaa ja tarinaa

Previous Post Next Post

22 Comments

 • Reply Asko Leppilampi sunnuntai, 29 maaliskuun, 2020 at 07:25

  Moi Lena! Törmäsin jostain syystä tämän postauksesi. Katsoin minkä jutun olin nostanut sinne ja huomasin, että linkki on vanhentunut. Voisitko vaihtaa tämän nykyisen osoitteeni sen tilalle? Kiitos ja selviytymistä koronasta. Kyllä me vielä reissaamme, sitten joskus. https://appamatkustaa.fi/budapest-kahdessa-paivassa-onko-siina-jarkea-2/

 • Reply Piia / Ticket to Adventures torstai, 4 tammikuun, 2018 at 14:10

  Kiitos koosteesta! Täytyy ihan ajan kanssa käydä nämä kaikki läpi, tästä nimittäin löytyy todella hyviä vinkkejä! Reissurikasta vuotta 2018!

  • Reply lena perjantai, 5 tammikuun, 2018 at 18:02

   Kiitos Piia itsellesi! Tsekkaa ajan kanssa, päivittelen vielä viikonloppuna. Ihanaa uutta vuotta <3

 • Reply Tanja / Tanjan matkassa maailmalla sunnuntai, 31 joulukuun, 2017 at 18:07

  Kiitos mielenkiintoisen koosteen tekemisestä ja matkailun täyteistä vuotta 2018 ❤

  • Reply lena perjantai, 5 tammikuun, 2018 at 18:01

   Kiitos Tanja! 🙂 Mahtavaa vuotta 2018 <3

 • Reply Mikaela sunnuntai, 31 joulukuun, 2017 at 13:33

  Kiitos kivasta jutusta ja ihanaa seikkailuvuotta 2018!

  • Reply lena perjantai, 5 tammikuun, 2018 at 18:01

   MIkaela, kuin myös!! 🙂

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana sunnuntai, 31 joulukuun, 2017 at 11:29

  Aivan mahtava kooste, kiitos! Ihanaa uutta vuotta teidän perheelle!

  • Reply lena perjantai, 5 tammikuun, 2018 at 18:01

   Kiitos Kati! Ihanaa uutta vuotta teidänkin perheelle <3

 • Reply Timo sunnuntai, 31 joulukuun, 2017 at 10:25

  Kiitos listalle nostamisesta! 🙂
  (pikku viilauksena, että blogin nimen ekassa sanassa pari kirjainta vaihtunut – pitäisi olla Realistisen ^_^ )

  Upeaa uutta vuotta sulle!

  • Reply lena perjantai, 5 tammikuun, 2018 at 18:00

   Kiitos itsellesi Timo! Päivitän listan viikonlopun aikana. Mukavaa uutta vuotta teille! 🙂

 • Reply Marimente sunnuntai, 31 joulukuun, 2017 at 08:57

  Paljon mielenkiintoista luettavaa täällä, kiitos koosteesta Leena ja ihanaa Uutta Vuotta! 🙂

  • Reply lena sunnuntai, 31 joulukuun, 2017 at 09:01

   Kiitos kommentista Mari! 🙂 Terkut sinne Venetsiaan, yritetään treffata nyt 2018. Mukavaa vuodenvaihdetta 🙂

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa lauantai, 30 joulukuun, 2017 at 17:29

  Kiitos Lena listan kasaamisesta! Pitää yrittää nyt vihdoin ehtiä lukea näitä, kun kerrankin aikaa on 🙂

  • Reply lena sunnuntai, 31 joulukuun, 2017 at 09:00

   Kiitos Noora kommentista 🙂 Näiden juttujen parissa saa varmasti ajan kulumaan. Mukavaa vuodenvaihdetta! 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAAP lauantai, 30 joulukuun, 2017 at 16:09

  Tää oli kyllä ihan mahtava idea sulta! Tähän postaukseen tulee varmasti palattua useampaan otteeseen, kiitos että teit tällaisen. <3

  • Reply lena sunnuntai, 31 joulukuun, 2017 at 08:59

   Kiitos Veera! 🙂 Toivottavasti tästä on paljon hyötyä kaikille. Kivaa uutta vuotta!

   • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA maanantai, 1 tammikuun, 2018 at 12:57

    Varmasti on! Kuin myös ihanaa uutta vuotta! <3

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas lauantai, 30 joulukuun, 2017 at 14:28

  Kiitos! Laitoin jo jakoonkin tämän.

  • Reply lena sunnuntai, 31 joulukuun, 2017 at 08:59

   Kiitos Sari! 🙂 Hyvää uutta vuotta!

 • Reply Pirkko / Meriharakka lauantai, 30 joulukuun, 2017 at 13:52

  Hieno lista!

  • Reply lena sunnuntai, 31 joulukuun, 2017 at 08:59

   Kiitos Pirkko ja hyvät uudet vuodeta 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.