Suomalainen matkailija, kuinka suomalaisuus näkyy reissun päällä?

Juttelimme Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi suomalaisuudesta ja matkailusta Suomi100-juhlaviikon #matkachatissa. Pyrimme ajankohtaisuuteen, ja suomalaisuus oli selvä teema aihetta pohdiskellessamme.

Suomalaiset ovat matkustavaista kansaa. Matkailijat edustavat maailmalla reissatessa kotimaataan, ja matkoilla tulee tilanteita joissa suomalaisuus tulee esille. Tästä me halusimme keskustella suomalaisten matkailijoiden kanssa – kuinka maailmalla suomalaisuus tulee esille, mitä ihmiset Suomesta tietävät ja miten toisiin suomalaisiin matkailijoihin suhtaudutaan kaukana kotimaasta. Rakensimme kysymykset tämän kehyksen ympärille, ja uppouduin twiittien maailmaan innolla. Suomalaisuus on usein mielessä näin ulkosuomalaisena, ja muiden kokemukset maailmalta kiinnostavat. Koosteen mielenkiintoisesta keskustelusta voit lukea alta.

Sanottakoon vielä tähän väliin, että täältä Saksasta Suomi100-vuotta seuranneena olen oikein vaikuttunut Suomen ja suomalaisten vaivannäöstä satavuotiasta Suomea juhlistaessa. Tämä pöhinä on varmasti tehnyt hyvää Suomelle ja suomalaisten yhteishengelle. Sosiaalinen media täyttyi onnitteluista, ja ulkosuomalaisten keskuudessa oli havaittavissa monenlaista juhlallisuutta. Osa oli Roomassa todistamassa Colosseumin valaisemista, osa juhli pienemmällä suomiporukalla, osa otti osaa suurempiin juhlallisuuksiin. Itse olin ystävien luona kylässä muutaman tunnin itsenäisyyspäivän iltana, ja taustalla näkyi Linnan juhlat.

 

K1: Millaisiin mielikuviin Suomesta olet törmännyt matkoilla?

 

K2: Mitä kerrot kysyjille Suomesta ulkomailla matkatessasi?

 

K3: Mikä on erikoisin paikka, jossa olet törmännyt suomalaisiin matkailijoihin?

 

K4: Millaisena hetkenä matkalla tunnet itsesi erityisen suomalaiseksi?

 

K5: Vältteletkö tietoisesti muita suomalaisia vai menetkö reilusti juttelemaan, jos heitä tulee vastaan matkoilla?

 

 

 

Kiitos kaikille mukana olleille!

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, joulukuu 7, 2017 at 18:34

  Pahin kokemus muista suomalaisista oli vuosikymmeniä sitten siskoni kanssa tekemämme äkkilähtöreissu Kyprokselle. Hotelli ei ollut kummoinen ja aamupalalta loppui laji tai toinen ja kävin sitten pyytämässä henkilökunnalta, että täydentäisivät tarjoilua. Siitä jotenkin muu suomalaisporukka tajusi, että tuo osaa englantia ja sen jälkeen pyysivät apua milloin mihinkin asiaan. Päädyimme iltaisin hotellille palatessamme yrittämään nopeaa aulan ohitusta, ettei taas joku olisi kaivannut jossain asiassa apua, en olisi halunnut olla oppaana kaikille, etenkään niille, jotka viettivät ison osan päiväänsä alkoholia nauttien!

  • Reply Lena lauantai, joulukuu 9, 2017 at 12:47

   Pirkko, voi ei! Joissain tapauksissa humalaiset ovat kaikkein rasittavinta matkaseuraa (vaikkei siis heidän kanssaan matkalla olisikaan).

   Ehkä suomalaisten kielitaito ovat tuosta kohtentut tänä päivänä, että vastaavaa tapahtuu harvemmin? Tai sitten opas on se, johon saa nopeasti yhteyden netin kautta. ? Toivottavasfi oli mukava loma kuitenkn!

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA torstai, joulukuu 7, 2017 at 17:37

  Hei olipas hauska lukea kaikkien vastauksia. Pitäis kyllä ottaa enemmän tuota Twitteria haltuun kyllä!

  • Reply Lena lauantai, joulukuu 9, 2017 at 12:44

   Mä tykkään niin chattailla, vastaukset on tosi mielenkiintoista luettavaa ja niihin tulee paneudutta myös jälkikäteen. Tuu ens viikolla mukaan? ?

  Leave a Reply