Poikani on päiväkodissa ja yhtäkkiä minulla on aikaa

Se päivä koitti. Pikkuinen poikani meni päiväkotiin tällä Saksassa noin 16 kuukauden iässä… ja minusta kun tuntuu, että vastahan hän syntyi. Tämä on varmasti ajatus, joka aika monella vanhemmalla on mielen päällä tässä tilanteessa.

Täällä Düsseldorfissa meidän päiväkodissamme on varattu noin kuukausi päiväkotiin tutustumiselle, ja tuo tutustumisaika mennään täysin lapsen ehdoilla. Pieni on ollut viime viikosta lähtien yksin siellä viidestä minuutista puoleen tuntiin, ja se on ollut viikon jälkeen aivan hyvä aika. Lopun ajan jompikumpi meistä vanhemmista on ollut päiväkodissa hänen kanssaan, välillä leikkien ja välillä sivummalla tarkkaillen.

Tänään hän kuitenkin jäi leikkimään muiden lasten kanssa ja vilkutti heipat. Olin varustautunut pidempäänkin aikaan, mutta kerran tilanne tuntui sopivalta, niin päätimme kokeilla josko hän viihtyisi tänään päiväkodissa jo pidempään.

Yritin käydä häntä juuri hakemassa kotiin päiväunille,  mutta siellä hän olikin jo nukkumassa päiväunia muiden lasten kanssa. Oho. Ehkä tämä menikin aika hyvin. Kauhea ikävä tässä muutamassa tunnissakin jo tuli, ja olisin kyllä ottanut mielelläni hänet kotiin päiväunille. Vaatii tämä itseltäkin totuttelua.

 

Tämä päiväkodin aloitus on tosin ollut meille ainoa järkevä vaihtoehto, sillä viime kuukaudet Matteon isyysloman päättymisen jälkeen ovat olleet aikamoista taiteilua työn ja arjen yhteensovittamisen tiimoilta.

Vapaa-aikaa ei ole ollut juuri yhtään, mikä on vaikuttanut omaan vireystasooni – kaikki illat ovat menneet tietokoneen kimpussa asiakasjuttuja tehden, mikä on näkynyt myös täällä blogissa. Toki siitä selviää, kun tietää että tilanne on väliaikainen. Nyt jatketaan niin, että lapsi on päiväkodissa 4 päivää viikossa, ja haen hänet päivisin iltapäivällä jo melko ajoissa kotiin. Maksamme tosin täysistä tunneista, joten joustoa löytyy tarpeen mukaan.

Blogiin ei ole liiennyt aikaa, mutta tilanne on tosin korjautumassa ja olen tehnyt paluuta rakastamani asian pariin. Työ on ollut minulle aina henkireikä, enkä halunnut jättää olemassa olevia, äärettömän mielenkiintoisia projekteja tauolle – saati lopettaa niitä. Ei tulisi kuuloonkaan, olenhan sen verran onnellisessa asemassa että minulla on kiinnostavia juttuja työrintamalla menossa juuri nyt. Asiakkaat ole onneksi ihmetelleet mitä erikoisimpiin aikoihin saapuvia sähköposteja tai taustalla pauhavaa Pipsa Possua. Jos te asiakkaat luette tätä juttua, tiedätte että arvostan teitä suuresti!

Toki kukkarossa näkyy sitten puolestaan se, että muutamalle uudelle asiakkaalle on täytynyt sanoa että marras-joulukuussa on taas kalenterissa vapaata. Olen  tunnistanut omat voimavarani, ja se on ollut tärkeää – nyt kalenterissa on taas aikaa myös uusille jutuille, ja energiaa löytyy niin myös lapselle ihan uudella tavalla.

Kun tässä saa ajatukset kasaan ja tutustuminen päiväkotiin loppuu, kirjoitan omia kokemuksiani päivähoidon aloituksesta Saksassa. Toistaiseksi olen todella tyytyväinen, vaikka viikko päiväkodin alkamisen jälkeen rakennuksessa levisi putki. Talo oli tuolloin viikon vanha, ja erikoisjärjestelyt ovat parhaillaan käynnissä.

Mukavaa viikkoa!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani tiistai, marraskuu 14, 2017 at 09:00

  Kiva kuulla, että päiväkotitaival on lähtenyt hyvin käyntiin! Varmasti tuli tarpeeseen ja helpottaa teidän kaikkien elämää kovasti. Lapsikin taatusti tykkää. Oma esikoiseni meni muuten aikanaan ihan sman ikäisenä päiväkotiin, kun itse menin (kokopäivä)töihin. Ja hyvin sujui, vaikka lapsi olikin hoidossa 6-8 tuntia päivässä.

  • Reply lena torstai, joulukuu 7, 2017 at 10:04

   Jonna, huomasin tämän vasta nyt! Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Taas tuo pikkuinen on päiväkodissa, ja vaikka vähän haasteita on matkaan mahtunut, niin taitaa kuitenkin viihtyä. Toivotaan että näin jatkossakin.

 • Reply Petra maanantai, marraskuu 13, 2017 at 16:37

  Onnea päiväkodin aloitukseen. On tärkeää että saa sen rauhallisen hetken töiden tekoon, pienen kanssa on aika hankalaa taiteilla töiden kanssa kun taas tälläiselle kouluikäiselle keksii jo tekemistä tai leikkiseuraa helpommin kun omat työt painavat päälle.

  • Reply lena tiistai, marraskuu 14, 2017 at 07:49

   Iso kiitos Petra! 🙂 Totta on tuo, että isomman kanssa voisi keksiä paljon erilaisia aktiviteetteja, kun tuo taaperoikäinen vaatii huomiota koko aika. Olipa eilen illasta ihan eri fiilis kun ei tarvinnut stressata tekemättömistä jutuista 🙂

 • Reply Oili / Ajatuksia Saksasta maanantai, marraskuu 13, 2017 at 13:26

  Jes, onnea päiväkodin aloittamisesta! Tästä se lähtee 🙂 Töiden tekeminen päiväsaikaan eikä iltaisin, öisin ja viikonloppuisin on hieno juttu, ja perheen yhteinen aikakin kasvaa.

  • Reply lena tiistai, marraskuu 14, 2017 at 07:47

   Kiitos Oili! Nyt oli jo eilen paljon parempi fiilis illalla kun aiemmin – ehti kaikkea ja viettää aikaa yhdessä. Viikonloputkin nyt käytössä, jee. Toivottavasti tänään menee yhtä hyvin kuin eilen KITA:ssa. 😀

  Leave a Reply