Suomen suurin matkablogiyhteisö

10+1 kysymystä ulkosuomalaisille

iloiset suomilomalaiset autossa

Viherjuuria-blogin Heidi haastoi minua mukaan ulkosuomalaisten blogeissa kiertävään Liebster Award -blogihaasteeseen. Kiitos Heidi, tämä haaste osui juuri oikeaan saumaan ollessani Suomessa, ja pohtiessani kotimaatani ja omaa suhtautumistani siihen. Eikuin vastausten kimppuun!

Haastoin mukaan muutaman bloggaajakaverin, mukaan haastetut löydät jutun alta.

1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Saksassa on tällä hetkellä parasta hintataso, sen sijainti keskellä Eurooppaa (ahh päivän reissut esimerkiksi Hollantiin tai Reinin jokilaaksoon), sekä sinne muotoutuneet omat kuviot. Tunnen Saksassa vielä hieman ulkopuolisuutta, vaikka alun vastahakoisuus maahan muuttamiseen onkin menneen talven lumia. Olen kuitenkin tutustunut Saksassa ihaniin ihmisiin, oppinut tuntemaan Saksaa ja sen kulttuuria ja viihdyn päivä päivältä paremmin.

Saksa on myös oikein hyvä maa lapsiperheille, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

2. Entä ikävintä?

Ikävintä Saksassa… varmaan Heidinkin mainitsema byrokratia ja joskus esiintyvä besserwisseröinti. Sekä se, että kaltaiseni vannoutunut korttimaksaja joutuu kantamaan käteistä mukana monessa paikassa, sillä käteinen on Saksassa kovaa valuuttaa. Lempiravintolani ei esimerkiksi hyväksy kuin käteistä, vaikka se onkin hyvin suosittu ja tykätty paikka Düsseldorfissa.

Eli ei tässä nyt kovin ikävien juttujen äärellä olla.

3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa maahan kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, mihin matkaisit?

Tämä on paha kysymys, sillä kun mielikuvituksen antaa lentää, niin loppua ei näy. Sanoisin, että lähtisin Matteon ja vauvan kanssa herkuttelemaan jonnekinpäin Japania (esimerkiksi Osakasta on jäänyt mieleen herkkuruoat) tai vaihtoehdoisesti New Yorkiin. Tai sitten moikkaamaan paikallista ystävääni Färsaarille.

4. Mihin kohteeseen matkustaisit uudestaan?

Aijai, tätä piti miettiä.

Vastaan, että Pohjois-Espanjan Baskimaalla sijaitseva Bilbao ja sen seutu. Vietimme alueella pari kuukautta pari vuotta sitten Matteon työn takia, ja jos onni on myötä palaamme sinne pian. Seutu jäi mieleen sellaisena Espanjana, jossa viihdyn: ei liikaa turisteja, kohtuullinen hintataso, erinomainen ruokatarjonta ja sellainen etelä-eurooppalainen fiilis josta minä pidän. Baskimaa-juttuihini pääset tutustumaan tästä.

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla?

Silloin tällöin tulee ikävä eri ruokia, mutta näin nopeasti mietittynä niitä ei aina tule mieleen niin monta kuin pitäisi. Vastaan, että dippikastike (Taffelin Taco!) ja äidin lihapullat. Ja Hanna Partasen lihapiirakat.

6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?

En. Toki koskaan ei kannata sanoa ei koskaan, mutta koska työ sanelee elämää sen verran (Matteon työ siis), en usko että voimme palata.

Tietysti jos tilaisuus joskus tulisi, harkitsisimme tarkkaan. Matteo pitää Suomesta, ja itselläkin näin kesälomilla nousee nostalgiset fiilikset pintaan. Tosin paluumuutto voisi olla kuitenkin isompi juttu kun sitä luuleekaan, etenkin kun tässä on oltu jo melko kauan pois ja useita eri maita on tullut nähtyä.

7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?

Pakko kompata tässä taas Heidiä, mutta mielenkiintoisinta aikaa omassa osavaltiossamme Nordrhein-Westfalenissa on karnevaalikausi (asumme Heidin kanssa samassa osavaltiossa, joten Düsseldorf ja Köln jakavat monta hauskaa juhlaa). Kaikki ovat mukana juhlahumussa, vauvasta vaariin, ja tunnelma on rento. Tulin kerran metrolla kotiin karnevaaliaikaan, ja pukeutuneen lapsiporukan kanssa kanssamatkustajina oli kolme noin 60+ ikäistä herrasmiestä vihreisiin sammakkohaalareihin pukeutuneina.

Pidän tällaisesta rennosta tunnelmasta, ja juhlasta jossa kaikki haluavat ottaa ilon irti.

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?

En oikein osaa vastata tähän, sillä omasta muutostani on tänä vuonna 10 vuotta ja silloin Skotlantiin lähteminen oli aika spontaani päätös – vaikka opiskelemaan lähdinkin. Ei kuitenkaan ole koskaan helppoa olla erossa läheisistä ja ihanista ystävistä.

Kuopio on aika söpö!

9. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muussa maassa kuin Suomessa tai tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Voisin, oikein hyvin. Vaikka suhteeni Saksan kanssa on tällä hetkellä hyvä, en kuitenkaan näe että sinne asettuisin (vaikka toki karma is a bitch ja kun näitä asioita huutelee ääneen isolle yleisölle niin mistäs sitä koskaan tietää vaikka sinne jäätäisiin).

Pidämme koko ajan silmät ja korvat auki.

10. Mikä oli vuoden 2016 mieleenjäävin hetki? 

No pikkuisen vauvamme syntymä tietenkin! Pikkuherra täyttää näillä näppäimillä 1v, ja tämä vuosi on ollut aivan ihana <3

11. Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna? Minne?

Olen tällä hetkellä Kuopiossa, ja palaamme Saksan kotiin pian. Sitten varmasti reissailemme omilla kotikulmilla ja itäisessä Hollannissa, ja jos Bilbaon pidempi reissu toteutuu niin ajanemme sinne autolla Ranskan läpi ja pysähtelemme matkalla.

Katsotaan, ehdittäisiinkö myös Toscanaan anoppilaan, jonne anoppi on meidät kutsunut viettämään lomaa rannikolle.

Haastan mukaan seuraavat kamut (Heidi oli haastanut viisi, itse en malttanut vaan haastoin muutaman enemmän):

H niinkuin Hausfrau -blogin Jenni Düsseldorfista

Chez Helena -blogin Helena Ranskan Rivieralta

Tarinoita maailmalta -blogia kirjoittava Annika Ottawasta

Globe Called Home -blogin Jenni Coloradosta

Eau de Cologne -blogin Johanna Kölnistä

Viisikymppiä lasissa -blogin Aino Luxemburgista

Oh wie Nordisch -blogin Eeva Stuttgartin kupeesta

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Susannastravels tiistai, 11 heinäkuun, 2017 at 17:53

  Kiva kooste 🙂
  joo minäkin olen huomannut että aika harvoin kortti käy, esim. ketjuliikkeet hyväksyvät kortin mutta pienemmät kaupat/ruokapaikat ei hyväksy. Toivon että pääsette toiseen maahan, vaikka kyllä Saksakin on ok ainakin jonkun aikaa. Italiassa myös sama systeemi aika usein että vain kortti kelpaa, paitsi ketjuliikkeissä. Matkajutut Hollannista, Ranskasta ja Italiasta kiinnostaa. Matkailin aika paljon Saksassa vielä talvella, mutta nyt olen viihtynyt Italiassa ja tarkoitus olisi mennä vielä etelämmäs edullisemman hintatasonkin takia

  • Reply lena torstai, 13 heinäkuun, 2017 at 08:20

   Kiitos Susanna! Tuohon kortittomuuteen piti opetella, ja onhan siihen toki tottunut. Käteistä löytyy ja moni asia tulee suunniteltua pankkiautomaattien sijaintien perusteella 😀 Matteo kertoi, että Italiassa korttimaksu on nykyään yleistymässä huimasti, minkä otan ilolla vastaan. En yhtään ihmettele, jos Italiassa viihdyt <3

 • Reply Eeva / Oh, wie nordisch! maanantai, 26 kesäkuun, 2017 at 22:46

  Kiitos haasteesta 🙂 , vastasin kysymyksiin täällä: http://ohwienordisch.blogspot.de/2017/06/11-fragen-einen-auslandsfinnen-und.html

  • Reply lena torstai, 13 heinäkuun, 2017 at 08:20

   Jee, ihana että lähdit mukaan Eeva <3

 • Reply Minni lauantai, 24 kesäkuun, 2017 at 12:40

  Dippikastikkeita on onneksi helppo tuoda Suomesta eivätkä ne vie tilaa matkalaukusta. Niitä tulee tuotua oikeastaan aina. Toisin on ykköskaipauksenikohteen eli Classic-jäätelöiden laita. 🙁 Pakko sitten syödä Suomessa joka päivä jätskiä, oli sitten kesä tai talvi.

  • Reply lena | london and beyond keskiviikko, 5 heinäkuun, 2017 at 13:46

   Just saavuin Suomeen ja arvaas mitä oli laukussa monta pussia! 😀 Taffelin Tacoa, eivätkä kärsineet matkalla ollenkaan, ihanaa. Mä en oo ehkä maistanutkaan Classicia, tosin mussutan aina hyvällä omallatunnolla lakujätskiä !

 • Reply Viherjuuria tiistai, 20 kesäkuun, 2017 at 17:22

  … Tässähän on tietty se juttu, että karnevaaleilla ja karnevaaleilla on eronsa. Ymmärtääkseni kilpailu näiden kahden karnevaalikaupungin välillä on kova 😀
  Ohjeissa luki, että jokainen saa haastaa 5-10 bloggaria, joten ihan oikein toimittu! 🙂

  • Reply lena | london and beyond keskiviikko, 5 heinäkuun, 2017 at 13:45

   Haha, mulle ne näyttäytyy ihan samanlaisina 😀 Pitääkin ens vuonna tutkia vähän tarkemmin ja googlailla, niin oppii taas lisää!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.