Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miksi mennä Espanjaan, kun voit olla Düsseldorfissa?

Düsseldorfissa on lämpimämpää kuin Espanjassa

Düsseldorf on viime viikkoina muuttunut trooppiseksi paratiisiksi, jossa hiki virtaa ja lämpötilat ylittävät maagisen kolmenkymmenen celciusasteen rajan. Ensimmäiset hellesäät koettiin jo maaliskuussa, ja nyt toukokuussa säiden puolesta ei ole kyllä ollut minkäänlaista valittamisten aihetta.

iPhone kertoi minulle, että Düsseldorf vei esimerkiksi Madridia lämpötiloissa muutamalla asteella. Lämpötilat hiipivät täällä läntisessä Saksassa jopa 36 celsiusasteeseen, ja tunnelma oli kuin paratiisirannoilta konsanaan. Palmut puuttuivat, mutta vehreä Reinin varsi korvasi vähän niitä palmuja.

Düsseldorfista löytyy runsaasti elämää veden äärellä kauniina kesäpäivänä, uskokaa tai älkää: kaupunki on lämpimällä säällä ihan älyttömän cool paikka. Reinin rannalla voi viettää aikaa hienohiekkaisilla rannoilla (pikkukiveä löytyy myös jos ei halua kantaa hiekkaa kotiin), ja uima-altaita löytyy ympäri kaupunkia.

Mistä löytyy Düsseldorfissa rantaa?

Me päädyimme Himmelgeistin hiekkarannalle Reinin varteen, ja se osoittautui aivan ihanaksi pieneksi rantakohteeksi. Alue oli myös listallamme kun asuntoa etsimme Düsseldorfista: se on oikein idyllistä ja vehreää seutua.

Myönnän kuitenkin, etten ole varma Reinissä uinnistä, jotkut harvat siellä taisivat pulikoida – me emme veteen asti menneet vaan nautimme tunnelmasta hiekalta käsin. Himmelgeistin lisäksi rantaelämään pääsee tutustumaan esimerkiksi Oberkasselin edustalla sekä Hafenin alueella, mutta kuten sanottu, uimareita en ole ainakaan tuolla Oberkasselin seudulla nähnyt.

Rantaa löytyy varmasti Reiniä pitkiin niin etelään kuin pohjoiseenkin, mutta näistä minulla on omaa kokemusta. Vinkkejä saa antaa.

Auringosta voi nauttia myös maauimaloissa

Maauimaloita on tulvinut tämän helleaallon aikana feediini niin Instagramissa kuin Facebookissakin. Niin lähialueilla, kuin muualla Saksassakin. Rantojen lisäksi ne ovat oiva vaihtoehto, joskin ne ovat suurella todennäköisyydellä erittäin täynnä kuumina päivinä.

Me sitten keräsimme kimpsut ja kampsut kasaan eilen, ja lähdimme vauvan kanssa pulikoimaan Mettmanniin. Düsseldorfin alueella on lukuisia maauimaloita ja altaita, mutta monet niistä ovat todella usein täysiä – toki myös tuo Mettmanin maauimala kesän toistaiseksi kuumimpana päivänä. Lörick ja Benrath ovat seuraavana kokeilussa, mikäli sää suosii.

Vauva oli uimassa ensi kertaa koskaan, ja olihan se mukavaa ainakin meistä vanhemmista (vauvasta en ollut ihan varma). Düsseldorfin lapsiperheet olivat tosin onnistuneet tyhjentämään vauvojen uima-asut muutamasta kaupasta kokonaan, ja uimavaippojakin sai metsästää monesta eri liikkeestä. Näköjään helleaalto yllätti myös kaupat.

Kauniina päivänä voit myös meloa Reinillä

Kesäpäivänä kaupungista voi nauttia myös Reiniltä käsin. Olin ystävättäreni polttareissa jokin viikko takaperin, ja ohjelmassa oli tosi hauska aktiiviteetti eli melonta Neussista Düsseldorfin vanhaan kaupunkiin. Kahden tunnin melonta oli juuri sopivan rankka että jaksoi vielä iltamenot siihen päälle, ja oli hauska ihmetellä Düsseldorfia joelta käsin. Kannatan tätä vaihtoehtoa kokeiltavaksi kauniina kesäpäivänä, itselle tällainen aktiiviteetti ei ole aiemmin tullut mieleenkään. Ainoana seurueen ei-saksalaisena jäsenenä huomio meni tosin keskustelun ymmärtämiseen ja melomiseen, tarkkuutta vaativia aktiiviteetteja molemmat!

Ok, Espanjalla on toki tietyt etunsa Düsseldorfiin verrattaessa (miten nyt tulee esimerkiksi ruokakulttuuri ja Espanjassa on varmasti enemmän instagrammattavia palmuja), mutta täällä on nyt oikein hyvä viettää kesäpäiviä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Petra torstai, 1 kesäkuun, 2017 at 06:53

  Teilla on siella jo saat kohdillaan, Turkissa on ollut yllattavan viilea toukokuu ja jatkuvia ukkosia ja sateita, ei haittaa silla eiköhan lampöa ole viela tiedossa roppakaupalla. Kun ne helteet alkavat alan kaipaamaan rannalle ja pieneen paikkaan missa helle ei tunnu kuten taalla asfaltin ja talojen paahteessa, nyt viela riittaa kun paasee kaupungin lahden aarelle piknikille ja nuuhkimaan meri-ilmaa.

  • Reply lena torstai, 1 kesäkuun, 2017 at 09:36

   Turkin lämpö on tainnut virrata tänne meille. 🙂 Mä voin muuten kuvitella miltä siellä helle tuntuu, kaupunkiympäristössä ja se kun kestaa usein pidempään kuin täällä meillä. Nyt on jo tukalaa, vaikka on puistoja ja joki… vaikka toki ei pidä valittaa kun tietää ettei tämä ikuisuuksia kestä 🙂 Meri-ilmaa on kyllä ikävä, siinä on oma fiiliksensä!

 • Reply Sisko keskiviikko, 31 toukokuun, 2017 at 17:35

  Hui mikä helle! Toivottavasti ei tule tänne Pohjolaan!
  En kyllä ole ikinä mieltänyt Saksaa rantakohteeksi, mutta näköjään sieltä sellaisiakin löytyy. 🙂

  • Reply lena torstai, 1 kesäkuun, 2017 at 09:30

   Mä toivon että vähän tätä lämpöä tulisi Suomeen ensi viikolla kun ollaan tulossa 😀

 • Reply kati suomalainen im allgäu keskiviikko, 31 toukokuun, 2017 at 06:24

  Niin kyllä niitä rantoja löytyy kun vaan osaa etsiä. Kiva kun löysitte edes jotain paikkoja. Täällä bodenseellä reinin alkuvaiheessa ennen putousta ihmiset uivat tai köllöttelevät virran mukana ja kävelevät takaisin. Mielestäni hieman pelottavaa. Meillä päin onneksi löytyy monia pieniä järviä, jokien varsia ja tietty iso bodensee. Ja tietenkin niitä maauimaloita.

  • Reply lena torstai, 1 kesäkuun, 2017 at 09:20

   No näinpä, en mä tiennyt että täällä voi mennä rannalle 😀 Teillä on ihan mahtavaa, että Bodensee on lähellä, me lennetään aina sen yli kun mennään Italiaan lentokoneella ja se aina kiinnittää huomion. Upeaa seutua.

   En kyllä lähtisi itsekään lillumaan reinin vietävänä. Pitääkin alkaa tutkia mistä Rein lähtee alkujaan virtaamaan, pohdittiin tätä kavrin kanssa yksi päivä 🙂

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani tiistai, 30 toukokuun, 2017 at 19:26

  Reini virtaa sellaisella voimalla, että .käsittääkseni uiminen on kiellettyä. Lapsen voi virtaus viedä mukanaan ihan matalastakin vedestä. En tiedä sitten onko tiettyjä paikkoja, missä voi turvallisesti uida, mutta en ole näihin perehtynyt. Mulla olis haaveenakäydä tsekkaamassa Rodenkirschen jota myöskin Reinin rivieraksi sanotaan.

  • Reply Liisa / Hollanninhippiäinen keskiviikko, 31 toukokuun, 2017 at 16:04

   Totta on, että varovainen pitää olla ja useimmat kai jättävätkin uimisen kahlaamisen asteelle. Bonnissa näin jokusen hiekkaranta-lahdelman, jossa oli poijunarulla virallisesti merkitty matalan veden alue, jossa uskaltaa pulahdella lastenkin kanssa. Rantakaistaleen takana virta on tosiaan hengenvaarallinen. Mutta auringonottobiitsin nämä paikat ainakin tarjoavat.

   • Reply lena torstai, 1 kesäkuun, 2017 at 09:19

    Hei tämä oli mulle uutta tietoa, vaikka vähän uumoilinkin että uiminen ei ole oikein suvaittavaa juuri noiden virtausten vuoksi. Uimareita ei näkynyt, ja nyt kun mietin niin tuolla Hafenin rannalla on jopa joskus valvoja vesiskootterilla. Mutta onneksi ainakin aurinkoa voi ottaa, ja tuo Jonnan mainitsema Rodeskirchen olisi kiva kokea, just googlasin sen. En ole kuullutkan ennen 🙂

 • Reply Päivi / Puolivälissä tiistai, 30 toukokuun, 2017 at 18:50

  Kivalta näyttää! Hampurissakin on uimapaikkoja Elbe-joen varrella, mutta en itse kyllä uskaltautuisi veteen. Yksi hiekkarannoista on ihan keskustan tuntumassa ja siitä menee ohi kaikki risteilijät ja konttialukset! Maauimaloissa pötköttelin silloin kun olin raskaana, mutta niissä on niin täyttä että ei ole tullut mentyä lapsen kanssa kertaakaan. Summa summarum: uimapaikkoja löytyy paljon Hampuristakin, mutta melkein kaikista pitää maksaa ja muutenkin haikailen Suomen järvien perään… Uimarannalla hengailusta on tullut meille Suomen-mummila-aktiviteetti 🙂

  PS. Meillä oli tuo sama uimarengassysteemi! Tosi kätevä pienen lapsen kanssa. Tänä kesänä ehkä jo harjoitellaan vähän uimista ilman sitä.

  • Reply lena torstai, 1 kesäkuun, 2017 at 09:17

   Sama juttu täällä, risteilijät ja konttialukset kulkevat vierestä ja ne vähän pelottavat. Olimme tuolla melontareissulla, ja silloin tuntui aika hurjalta meloa kohttilaivojen vieressä – vaikka meillä toki osaava opas olikin. Mä odottelen jo Suomea ja järvisäitä, tosin tuntuu että tämän hetken säätiloilla en ole todellakaan menossa sinne järveen uimaan 😀

   Ps. hauskaa että teillä on tuo sama rengas, ja vielä käytössä. Mä jotenkin ajattelin, että se on tällainen ensimmäiselle lapselle ostettava juttu, jota käyttää ehkä kerran niinkuin me siellä maauimalassa. 😀

 • Reply Bomtsi tiistai, 30 toukokuun, 2017 at 18:50

  Ihana raportti! Lähetä ne ilmat tänne Suomeen. Meille luvassa huomenna etelään +5 ….

  • Reply Lena keskiviikko, 31 toukokuun, 2017 at 22:22

   Siiis mua kauhistuttaa jo meidän tuleva Suomen reissu tuon sään takia 😀 ja hei tosi kiva kun pidit jutusta!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.