Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkabloggaaja Toscanassa ilman kameraa

Noniin, vuoden matkabloggaaja täällä moi!

Olen keväisessä Toscanassa, ehkä yhdessä maailman kauneimmista paikoista, ilman kameraa.

Tulimme Toscanaan perhesyistä melko äkillisesti viime viikolla, ja siinä kaikessa kiireessä se yksi matkabloggaajan parhaista kavereista jäi pois matkasta. Lennolla toisaalta ajattelin, että mikäs tässä, kameran käyttö on jäänyt edellisillä kerroilla myös aika vähälle sillä kaikista tutuista paikoista on jo paljon kuvia.

Olin kuitenkin väärässä. Tällä kertaa olemme tutkineet paikkoja Firenzen ja Praton kulmilla, sellaisia joissa en ole ennen käynyt. Olemme ottaneet tästä yllättäen tapahtuneesta reissusta hyödyn irti mikroreissujen muodossa – ja no, se kamera olis ihan kiva. iPhone 6:n kamera on ihan ok, mutta ei se järkkäriä korvaa. Osa tämän jutun kuvista tuotu filttereiden läpi, osa ilman.

Filttereiden läpi iPhonen kuvista tulee jokseenkin selattavan näköisiä, mutta silti ne eivät ole ihan sitä mitä haen. Haluaisin tarjota täältä kauniita maisemakuvia sellaisista maisemista, jollaiseksi Toscana usein mielletään. Viinitiloja, kukkuloita, maukkaita ruokakuvia, upeita maisemia. Sillä sellaisia paikkoja olemme käyneet läpi tällä reissulla.

Ylläoleva kuva lentokoneen ikkunasta vei meidät ajelulle. Olimme anopin luona aamupalan jälkeen miettimässä päivän ohjelmaa, ja sillä hetkellä muistin joskus pohtineeni ääneen upeita maisemia Firenzeen laskeuduttaessa. Puolitosissani aina samalla kohtaa totean, että tuossa on paikka, josta haluan joskus ostaa ”kesäpaikan”. Eikun tuumasta toimeen, ja  lähdimme ajelulle noille seuduille. Kukkuloilla sijaitsevat vanha tuttu Carmignano, sekä uusi ihana tuttavuus, pikkuinen Artimino. Kyllä siellä kelpaisi vapaa-aikaansa viettää. Kirjoitan blogiin tästä reissusta tarkemmin kunhan saan kaikki ajatukset käsiteltyä, ja pohdittua artikkeleiden näkökulmaa.

Tänään kävimme vielä tsekkaamassa Fiesolen, josta aukeaa upea maisema yli Firenzen. Se on oiva vaihtoehto Piazzale Michelangelolle, jos jaksaa matkustaa vähän kauemmas keskustasta. Meillä on auto, joten sinne on sinänsä helppo päästä, mutta bussejakin näytti kulkevan.

Nyt alkaa Toscana-tykitys blogin puolella, ja toivon saavani jakaa kaikkia näiden viimeisen neljän vuoden aikana kokemaani myös teille lukijoille. Luvassa paikallisvinkkejä Matteolta, sekä vähän omia lemppareita.

Otan mielelläni vastaan kysymyksiä Toscanaan liittyen, Matteokin on luvannut vastailla jos suosituksille on tarvetta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Susannastravels lauantai, 27 toukokuun, 2017 at 23:43

  Hyvät rantakohteet kiinnostaa, sellaiset etenkin joissa on vielä kesällä tilaa eli ei suuria turistilaumoja. Monia matkailijoita varmasti kiinnostaa myös kohteet joissa nähdä auringonkukkapellot ja miten niille pääsee

  • Reply lena tiistai, 30 toukokuun, 2017 at 14:21

   Kiitos, mä laitan nää jutut korvan taa! Muutama juttu tulossa pian ulos 🙂 Me ollaan oltu Viareggiossa, mutta se on juuri kuvailemasi paikan vastakohta!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.