Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ping Helsinki ja minä, matkabloggaaja

Ping Helsinki -sisällöntuotantofestarit Helsingissä 28.4.2017

Hellurei, ja terveiset taas Düsseldorfista. Tässä on ollut sen verran kiirusta töiden, matkojen ja perhe-elämän kanssa, että hyvä kun muistaa missä on ja minne seuraavaksi. Taas yksi päivän reissu Helsinkiin on taputeltu, ja reissun syynä oli tällä kertaa sisällöntuotantofestari Ping Helsinki.

Meillä on ollut ihan kreisi kevät, että laskin että pisin aika kun olen pysynyt Düsseldorfin lentoasemalta poissa tämän vuoden puolella, on ollut kaksi ja puoli viikkoa. Aloin saada ihottumaa jo ajatuksesta, että taas matkaan. Olisi kiva olla kotona, linnoittautua tälle meidän perisaksalaiselle pientaloalueellemme ja tuijottaa illat netflixiä peiton alla.

Olin kuitenkin taannoin saanut tietää, että olen Ping Helsingissä mukana Content Guruna, ja varannut lennot matkaa varten. Halusin näille Suomen someskeneä järisyttäville festareille mukaan: tapahtumasta on kuulunut niin paljon hyvää, ja aloittelevana yrittäjänä tällaisia mahdollisuuksia ei voi jättää käyttämättä. Investointi tulevaisuuteen, ja suurin osa asiakkaistani on kuitenkin Suomessa.

Torstaina lähtö kehtuutti yllämainituista syistä ja mietin muutamaan otteeseen, että toivottavasti festari on sijoituksen arvoinen.

Ajallisesti ja rahallisesti.

Matkabloggaajana Ping Helsingissä

Olin mukana festareilla sisällöntuottajana matkabloggaajana, sekä yrittäjänä. Tunnustelin tilaisuutta siis oman blogini kautta, kuten myös bisnesmielessä – ja potentiaalisia asiakkaita katsastaen. Sain todella hyviä kontekteja tulevaa silmällä pitäen some- ja sisällöntuotantoyritykselleni, mutta entäs se matkabloggaamisen osuus?

Tein jo alkuun päätöksen, että en sopinut tapaamisia yhteistyöreissuja ajatellen – tällä hetkellä aikataulu ei anna periksi kovinkaan ihmeellisille reissuille. Isommat työmatkat tietysti erikseen. Olin blogimielessä mukana etsimässä inspiraatiota, miettimässä miten blogista saisi kehitettyä entistäkin paremman ja voisiko tästä blogista tulla vielä jotain isompaa.

Blogi on toiminut minulle ponnahduslautana yrittäjyyteen some- ja sisällöntuotantoalalla, mutta voisiko Suomessa olla saumaa vielä kunnianhimoisemmalle matkabloggaamiselle?

(Tässä vaiheessa jo sanoisin, että tietysti. Pieni kielialue ja rajattu kohderyhmä tuo omat haasteensa, mutta kuitenkin sitäkin paremman kohderyhmän. Tavoittele suuria, sanotaan, ja miksipä sitä ei tavoittelisi)

Mitä Ping Helsingistä jäi mieleen?

Ping Helsinki edustaa Suomea, joka on minulle täysin tuntematonta. Se edustaa jotain uudenlaista ajattelutapaa joka alleviivaa sitä, että hey people… unelmien toteutus on oikeasti mahdollista! Ei ajatella, että mitään ei voi muuttaa, vaan että maailma muuttuu ja kaiken on tarkoitus muuttua! Ping Helsinki kannustaa, inspiroi, auttaa, haastaa kyseenalaistamaan vanhoja tapoja, se auttaa luomaan uutta. Se haluaa, että teet sitä mistä tykkäät. Ja niinhän meistä suurin osa tekikin. Ja se kyseenalaistaa vanhoja totuttuja käytäntöjä hyvällä tavalla.

Konkreettisiakin neuvoja ja ajatuksia tuli muun muuassa esimerkkien muodossa. Tiesitko esimerkiksi, että ihan vähän kuivassa maineessa oleva Verohallinto on aktiivinen nuorten suosimassa Snapchatissa? Ja Instagramissa? Oli hienoa kuunnella onnistuneita esimerkkejä eri tahojen sosiaalisesta median käytöstä. Tämä antaa potkua omaan tekemiseen. Jos Verohallinto on kuivahkosta ja tylsästä maineestaan huolimatta tehnyt mieleenpainuvan ja onnistuneen somekampanjan, moni muukin siinä onnistuu. Ja minä voin auttaa niiden toteuttamisessa.

Oli myös hieno olla osa porukkaa, joka ymmärtää uuden alan haasteet. Etenkään täällä Düsseldorfissa ei meitä montaa ole, joka ymmärtäisi… onneksi kuitenkin muutama.

Eniten minua inspiroi…

Matkablogin osalta sain itse eniten irti muiden tarinoista. Niistä tarinoista, joissa blogi on toiminut ponnahduslauta uudelle uralle ja uusiin työmahdollisuuksiin. Esimerkiksi parivaljakko Satu Rämö ja Hanne Valtari, leidit Unelmatyössä-kirjan takaa, tulee nyt ensimmäisenä mieleen. He ovat olleet bloggaajia pitkään, ja tehneet uran sen ympärille. Otin osaa Sadun vetämään workshopiin, jossa puhuttiin hinnoittelusta – mikä on aina tarpeellinen aihe yksinyrittäjälle. Siitä oli myös paljon apua.

Tulevaisuudentutkija Ilkka Halavan puheenvuoro kyseenalaisti vanhoja käytäntöjä esimerkiksi suomalaisessa yritysmaailmassa. Jäykkyys ja muutoksenhaluttomuus, teille ei ole enää kysyntää, oli sanoma. Ilkalla oli muutenkin hyvä pointti: työmaailma muuttuu tulevaisuudessa siihen suuntaan, että työ ei tunnu enää rangaistukselta. Kuinka hienoa.

Tottakai ilmassa oli paljon täytesanoja ja superpositiivista ajattelua. Jonkun mielestä se voi olla naiivia, jonkun mielestä inspiroivaa. Minä kuulun siihen joukkoon, joka kokee tämän kaiken inspiroivana. Sellaisena, joka tuo paljon uutta ja jännittävää omaan tekemiseen, ja auttaa pääsemään taas eteenpäin. Innostuksen avulla pääsee eteenpäin.

Eli kyllä, tapahtuma oli panostuksen väärti. Kannatti jättää vauva isänsä huomaan ja lentää päiväksi Helsinkiin. Kiitos järjestäjille!

Ps. Saan ihottumaa myös pönötuksestä. Kuljin päivän neonväriset leit kaulassa, glitterpaita päällä, ja niin teki monet muutkin. Tätä lisää jooko?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Saana | Live now – dream later sunnuntai, 21 toukokuun, 2017 at 20:55

    Ah, vihdoin ehdin tänne asti lukemaan sun Ping-fiiliksiä. Kiitokset erinomaisesta huoneenjakoseurasta, olipa taas melkoista matalalentoa koko päivä. Paljon jäi taas kerran käteen, kuten aina, herkästi inspiroituvaa sorttia itsekin kun olen. Ja samaa mieltä pönötyksestä! 😀 Enemmän glitteriä ja neonvärejä arkeen!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.