Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lentoyhtiökokemus: Iberia

Lentoyhtiökokemus: Iberia

Lentoyhtiö juttuja luvassa taas, eli lempiaiheeni parissa liikutaan. Tällä kertaa jutun aiheena kokemuksemme Espanjan kansallisesta lentoyhtiöstä, Iberiasta, lennoilta Düsseldorfista Madridiin ja takaisin.

Reissukokoonpano oli meidän perus, eli kaksi aikuista ja yksi puolen vuoden ikäinen sylivauva.

Aikainen aamulento

Aamulento Madridiin ei ollut välttämättä se kaikista paras valinta ihan pienen kanssa, mutta toisaalta – vauva heräsi aikaisin, ja lennon lähtiessä kahdeksan tienoilla hän oli oikein hyvällä tuulella. Matteolla oli työmeno Madridissa iltapäivällä joten aikainen aamulento oli lähes pakkovalinta, sillä emme halunneet lähteä matkaan edellisiltana.

Lähdimme liikkeelle jonkin verran myöhässä, sillä sumu myöhästytti lentoliikennettä Düsseldorfin päässä. Odottelimme koneessa noin tunnin ennen koneen nousua, ja kapteenin mukaan aika kovaa vauhtia lentelimme kohti Madridia sillä emme olleet juurikaan myöhässä alkuperäisestä arvioidusta saapumisajasta.

Iberian A321-kone lensi Madridiin tuona aamuna lähes täytenä mutta kuten yleensä, vauvaperheelle oli varattu koko rivi sillä kone ei ollut viimeistä paikkaa myöten täysi. Kiitos kiitos kiitos tästä.

Normaali, yllätyksetön lento

Lento meni pienen osalta valvoessa, ja hänen lempiaktiiviteettinsa lennolla on turvaohjeet. Niitä luetaan urakalla, ja eipä se äidillekään tee aina pahaa kerrata näitä ohjeistuksia.

Lento oli kuin mikä tahansa normaali Euroopan lento – palvelu ok, jalkatila perus, kahvi kuumaa ja lehdet luettavia. Palvelussa ei ollut mitään moittimista, mutta ei siitä riitä jälkipolville kerrottavaa. Eli kaiken kaikkiaan tavallinen aamulento kahden eurooppalaisen kaupungin välillä. Maksullisen kahvitarjoilun muuttaisin toki maksuttomaksi, tämä on tullut trendiksi monella yhtiöllä Euroopassa. Eihän se kahvikupin hinta ketään konkurssiin vie mutta menetetyt ”edut” harmittavat aina.

Lento oli yllätyksetön, eikä sillä ole tässä yhteydessä missään nimessä negatiivista kaikua. Kaikki meni niinkuin pitikin.

Tykkäsin Iberian in-flight -lehdestä

Siinä missä lennoillani ehdin lukemaan lentoyhtiöiden lehtiä, luen ne aina. Tykkään lukea tarinoita minulle tutuista ja tuntemattammista kohteista, tutkia reittikarttaa lehden takaosasta, ja fiilistellä. Iberian Ronda-lehti oli kivaa luettavaa, ja etenkin Bilbao-jutut herättivät taas kuumeen palata kaupunkiin (ja tässä viime päivinä ollaan saatu valoa tunnelin päähän tässä asiassa).

Iberialla on todella kattava reittiverkosto Latinalaisen Amerikan maihin, ja tutkinkin reittikarttaa etenkin ”sillä silmällä”. Panin myös merkille, että aamun ensimmäiseksi lennoksi bisnesmatkustajia oli yllättävän vähän, ja moni tuntuikin jatkavan matkaansa Atlantin taa Iberian kyydillä.

Saavuttuamme Madridin Barajasin lentoasemalle hyppäsimme metroon ja suunnistimme kohti majapaikkaamme Bilbao-metroaseman luona. Rattaiden kanssa matka lentoasemalta metrolla oli vähintäänkin mielenkiintoinen kaikkine portaineen ja vaihtoineen, joten ensi kerralla menemme taksilla.

Onko teillä kokemusta Iberiasta? Millaisia?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana torstai, 20 huhtikuun, 2017 at 08:50

  Just lennettiin Helsingistä Miamiin Iberian kalustolla. Miehistö tosin oli Finnairin. Tytär katseli espanjaksi dubattuja lastenohjelmia ja itse nautiskelin uutuuselokuvista – joita oli muuten ilahduttavan paljon!.

  • Reply lena | london and beyond perjantai, 21 huhtikuun, 2017 at 18:41

   Tiiätkö, mä mietin pitkään tässä jollain taannoisista matkoistani että mitä ihmettä nuo Iberian laajarunkoneet Helsingissä tekevät! Nyt sekin selvisi. 🙂 Hauska kuulla että oli hyviä leffoja tarjolla, mä oon ollut kaukolennolla viimeksi viime vuonna ja tosi vähän tullut nautittua noista leffoista koneessa!

 • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 18 huhtikuun, 2017 at 20:18

  Iberialla on tullut lennettyä ainakin Madrid-Brysseli väli. Olimme palaamassa Perun matkalta ja paluulento Lima-Amsterdam oli peruttu ja meidät uudelleenreititettiin Lima-Madrid-Brysseli-Helsinki. Usko tai älä, matkatavarat pysyivät mukana, jota suuresti epäilin. Mutta takaisin Iberiaan, se oli normilento, josta ei jäänyt sen ihmeempiä mieleen. Näitä lentoyhtiö juttuja on kiva lukea ja lentoyhtiöiden lehdet tulee ainakin selailtua, usein niissä on kivoja artikkeleita luettavaksi myös lennon ajaksi. Ja ne takana olevat reittikartat on parhaita 🙂

  • Reply lena | london and beyond perjantai, 21 huhtikuun, 2017 at 18:39

   No mutta kuinka mahtavaa, että laukutkin pääsivät mukaan. Jotenkin olisin voinut laittaa rahaa sen puolesta että ne eivät tule 😀 Mä tykkään kans lukea lentoyhtiöjuttuja, ja siksi kai itsekin niitä kirjoitan. Pääsee fiilistelemään muiden reissuja ja aina kiva kuulla jos itselle uusi yhtiö, että millaisia fiiliksiä on tullut.

   Reittikartat inspiroi muuten kivasti!

 • Reply Kthetraveller tiistai, 18 huhtikuun, 2017 at 11:13

  Olen joitain lentoja lentänyt Iberialla. Mitään suurta wow-elämystä ei nyt muistu mieleeni. Yksi lento oli mannertenvälinen lento laajarunkoisella, ja sekin lento jäi ihan valjuna mieleen. Tyyliin ok ruoka, ok viihde, peruspalvelu ja siisti kone. Ei valittamista, muttei hehkutettavaakaan.
  Liputan edelleen Emiratesin puolesta. Muita hiekkayhtiöitä en tosin ole vielä kokeillut.

  • Reply lena | london and beyond perjantai, 21 huhtikuun, 2017 at 18:38

   Sama juttu täällä, kaikinpuolin ihan ok ja matka meni hyvin, muttei mitään megaerikoista. Tietysti hyvä niin, ettei mitään katastrofeja käynyt. Täällä toinen joka liputtaa Emiratesin puolesta, ja muut hiekkayhtiöt kiinnostavat. Dusselista lentää Etihad, Qatar ei. Mutta kilpailua kuitenkin takaamaan että hinnat eivät ole liian kalliita.

 • Reply Make tiistai, 18 huhtikuun, 2017 at 05:40

  Hyvin kirjoitettu, sopivaa analyysiä. Tarkoitatko business-matkustajilla Business-luokassa istuvia matkustajia? Luulen, että osa ainakin suosii Lufthansaa, toiseksi suurin osa työkseen matkustaa siellä turismossa ainakin Euroopan lennoilla.

  • Reply lena tiistai, 18 huhtikuun, 2017 at 09:57

   Kiitos Make! Yritän pyrkiä juuri tällaiseen fiilispohjaiseen tekstiin, sillä niitä tunnutaan luettavan paljon.

   Hyvä huomio muuten, tarkoitus oli puhua liikematkustajasta. Heitä ei kovinkaan paljoa tuntunut olevan, ainakaan sitä ihan perinteistä puku ja läppäri -osastoa (vaan enemmän juuri matkailijoita rennoissa vapaa-ajan asuissa). Bisnesluokka oli myös kutistettu melko pieneksi. Harva tosiaan kai siellä busineksessa näitä parin tunnin lentoja lentää, edes firman kustannuksella. 🙂
   Käsittääkseni Dusselista ei pääse suoraan Madridiin kuin Iberialla, joten ehkä siinä yksi syy että lento oli aika täysi… onneksi edes yksi lentää suoraan, nuo pomput ei ainakaan pienen vauvan kanssa aina ole se paras vaihtoehto.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.