Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maaliskuu, olit ihana ja kamala

Tein helmikuusta lyhyen kuukausikatsauksen puhelinkuvieni perusteella, ja jatketaanpa samaan malliin maaliskuun osalta.

Maaliskuu oli ehdottomasti viimeisen vuoden ihanin ja samalla kamalin kuukausi. Ihanin siksi, koska meillä oli pienet hääbileet Italian Toscanassa, ja saimme viettää ihanan illan ystävien ja sukulaisten kanssa. Kamalin siksi, että minulla ei ole koskaan ollut näin kiire ja olin todella väsynyt – olin sopinut vaikka sun mitä kissanristiäisiä, juhlat vaativat suunnittelua ja tähän päälle painoivat työt päälle.

Toki työn paljous on aina positiivinen ongelma, mutta ehkä tämän jälkeen ymmärrän jaksamiseni paremmin ja siirrän tarpeettomia kissanristiäisiä myöhemmäksi. Nyt alkaa kiire hellittää, vaikka nyt huhtikuussakin käyn Helsingissä kahdesti pyörähtämässä.

Maaliskuu alkoi mukavasti Irlannista, jossa olimme yhteystyöreissulla Tourism Irelandin kutsumana. Kohteenamme oli Dublin ja sen lähiseudun rannikkokaupungit, ja meidän minilomamme oli kerrassaan mainio. Nuo rannikkokohteet ovat itselleni melko tuntemattomia, joten kiersimme jopa kolme kohdetta kolmen päivän aikana. Tällä reissulla tuli viimeistään pantua merkille, että reissumme ovat muuttuneet kovasti vauvan synnyttyä – olimme takaisin hotellilla jo illalla kahdeksalta väsyneinä, ja taisin olla nukkumassa ennen kello kymmentä. Etelä-Euroopassa ollessamme rytmi aina vähän kääntyy ympäristöön mukautuen, mutta Irlannissa tuli oltua niin aktiivinen että iltaisin hotelli kutsui aikaisin.

Saavuimme Irlannista takaisin Saksaan, ja kiirettä piti. Tosin ehdin myös irtautua arjesta ja teimme pieniä retkiä lähiseuduille – yhtenä mieleenpainuvimmista jäi extemporereissu Zonsin kylään, joka sijaitsee noin 20 minuutin päässä Düsseldorfista, Reinin varrella. Nautimme ystävien kanssa auringonpaisteesta sekä kevään ensimmäisestä terassiruokailusta – yksi syy lisää rakastaa Keski-Euroopaa. Kevät tulee aikaisin.

Zonsin reissusta ei kulunut aikaakaan, kun pakkasimme laukkumme ja lensimme taas Alppien yli Firenzeen. Olimme Italiassa helmikuussa järjestelemässä hääjuhlaa, ja tällä kertaa lensimme paikalle ajoissa jotta ehtisimme saada kaiken hoidettua. Tuohon Alppien ylitykseen ei koskaan kyllästy, ja Firenzeä lähestyttäessä pohjoisen Italian järvet näyttäytyvät todella kauniina – sinne ehkä seuraavaksi. Jos tuo Air Berlinin Dash-8 -konetyyppi vielä saataisiin poistettua Düsseldorf-Firenze-reitiltä, niin olisin ehkä maailman onnellisin. Irrationaalinen pelkoni potkurikoneita kohtaan aiheuttaa aina pienen jännitysmomentin Italian reissuille.

Olin kokoajan peräänkuuluttanut haluavani juhlat, jotka eivät vaadi hirveästi ohjelmaa tai järjestelyä – halusin vain saada nauttia päivästä ihanien ihmisten kanssa. Välimatkakin aiheutti ongelmia, sillä meillä ei ollut koko aikaa mahdollista olla Italiassa hoitamassa asioita.

En ole järin suuri juhlien ystävä (siis niiden, joissa on itse pääosassa), joten halusin rennon tilaisuuden, ilman häämekkoa ja suurta hässäkkää. Ilahduttavan moni vieras pääsi Suomestakin paikalle, kiitos kaikille vielä tätäkin kautta! Olisi ollut ihana saada lisää aikaa reissuun, niin olisi voinut viettää kaikkien kanssa enemmän aikaa, mutta niinhän se menee että hääjuhlissa se aika loppuu aina kesken.

Hääjuhlien jälkeen sukuloimme Matteon sukulaisten luona, teimme todellisen extempore-retken viinitilalle Toscanan kukkuloille (on muuten hauska irroitella joskus, jättää vauva isovanhemmilleen ja lähteä juomaan viiniä keskellä kirkasta päivää – Italiassa kun noita apukäsiä riitti) ja söimme hyvin. Ja paljon. Ja lensimme kotiin väsyneinä mutta onnellisina kaiken jälkeen.

Rakastan reissuilla olemista, mutta samalla se kotiinpaluukin on aika ihana. Kirjoitan tästä vielä oman juttunsa, Saksaan sopeutumisen vaikeudesta ja siitä miten tunnelin päässä alkaa löytyä valoa. Kirjoitan blogiin myös Italiasta ja etenkin Toscanasta, sillä olen huomannut sen jääneen blogissani todella vähälle huomiolle. Siellä kun vietämme suuren osan ajastamme Saksan ohella.

Millainen oli sinun maaliskuusi?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Viherjuuria maanantai, 10 huhtikuun, 2017 at 20:07

  Maaliskuu meni todella nopeasti ohi! Se oli vuoden luovimpia ja monipuolisimpia kuukausia: lukukausiloma mahdollistaa kirjoittamispyrähdykset , opinnot veivät aikaa ja tietysti opetushommat. Onneksi kuun lopussa kiilteli meidän hääloma, joten kyllä jaksoi painaa 🙂 Maaliskuun keväinen valo tekee siitä aina muita kuukausia aktiivisemman, vai kuvittelenko vain?
  Ja ihana kuulla, että teillä oli onnistuneet juhlat <3

  • Reply lena keskiviikko, 12 huhtikuun, 2017 at 08:28

   JUhlat olivat kyllä onnistuneet <3 Maaliskuu ihan hujahti ohi, huh! Nyt helpottaa vähän 🙂 Ihanaa, että sait kirjoittaa ja mikä parasta, lähteä häälomalle. Ahh, oon katsellut teidän kuvia ja ihaillut Portugala. Valo kasvaa hurjaa vauhtia, ja välillä jopa vähän ahdistaa kun pitäisi tehdä kaikkea.

 • Reply Sanna F maanantai, 10 huhtikuun, 2017 at 18:25

  Mulla ollu niin scheisse maaliskuu, etten edes tajunnut onnitella instassa tai facessa. Joten isosti onnea sinulle ja Matteolle!! ❤️
  Edelleen niitä sinkkuja serkkupoikia tmv odottelen .. ?

  • Reply lena keskiviikko, 12 huhtikuun, 2017 at 08:26

   Kiitos Sanna <3 Mä laitan serkkupojat tarkemman tutkinnan alle 😀

 • Reply Kthetraveller maanantai, 10 huhtikuun, 2017 at 18:23

  Kuules nyt nainen. Minä aikoinaan vähän ihmettelin someasi seuratessa, että omiako juhlias vietät. Olit kuitenkin niin ”hiljainen”, että pidin itseäni luulosairaana. Nyt sitten oli pakko lukea kahteen kertaan postauksesi ja jos nyt oikein ymmärsin, sinä todellakin menit naimisiin. Ööö. joskus.. Onnittelut ihanainen! 🙂

  • Reply lena keskiviikko, 12 huhtikuun, 2017 at 08:23

   Hahaa, oikein arvattu, Iso kiitos <3 Ollaan oltu hetki naimisissa, mutta ajateltiin sitten juhlia kunnolla kun aika on hyvä - ja maaliskuu oli juuri sellainen. Ehkä tästä voisi vähän avautua blogissa myös 🙂

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 10 huhtikuun, 2017 at 17:51

  Mitää! Häät! Näistä lisää 😀 Suuren suuret lämpöiset onnittelut ♡♡

  • Reply lena keskiviikko, 12 huhtikuun, 2017 at 08:22

   Kiitos!! <3 Pitäsköhän vielä kirjoittaa lisää aiheesta blogin puolella!

 • Reply Anu / Mielilandia maanantai, 10 huhtikuun, 2017 at 16:48

  Paljon onnea naimisiinmenon johdosta – vaikka en tiiä, olitteko jo menneet naimisiin aiemmin ja nyt oli vain juhlat, mutta kummiskin! 🙂 Ei hullumpaa juhlia häitä Italiassa, vaikka varmaan siinä onkin oma järkkäämisensä välimatkan vuoksi.

  • Reply lena keskiviikko, 12 huhtikuun, 2017 at 08:21

   Kiitos!! Nyt oli tosiaan ne bileet, ollaan oltu jo hetki naimisissa.: ) Tässä oli järkkäämistä toki, mutta toisaalta – en halunnut suuria juhlia muutenkaan ja tosi yksinertaiset juhlat oli tarkoituksena, mikä vähensi säätämisen määrää.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.