Kahden yön miniloma Dublinissa – uhka vai mahdollisuus?

IMG_7781IMG_7775IMG_7783

Yhteistyössä Tourism Ireland

Moni suomalainen matkustaa pitkiksi viikonlopuiksi lomille Eurooppaan. Lentoajat ovat lyhyitä Euroopan pääkaupunkeihin, ja muutamassakin päivässä saa lomasta paljon irti kunhan sen suunnittelee hyvin etukäteen. Lentojen hinnat ovat usein kohtuullisia, etenkin jos onnistuu nappaamaan hyvän tarjouksen eikä jätä lippujen varaamista aivan viime tinkaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suosittujen minilomakohteiden kuten Lontoon, Pariisin, Berliinin ja Prahan rinnalle on viime vuosina noussut Irlannin pääkaupunki Dublin. Lentoyhteydet Helsingistä ovat parantuneet huomattavasti, ja nykyään Helsingistä pääsee Dubliniin niin Finnairin kuin Norwegianinkin siivin. Lentoaika on kohtuullinen, noin kolme tuntia.

Kannattaako Dubliniin lentää kahden yön takia?

Me olimme Dublinin seudulla kahden yön (kolmen päivän) minireissulla. Aika oli juuri sellainen, jolloin pari päivän irtautuminen työkuvioista onnistui, ja pari yötä pois kotoa tekee toisinaan hyvää oman perheen kesken.

Vastaan jo nyt otsikon kysymykseen: tietenkin kannattaa! Kerron nyt tarkemmin, että miksi.

IMG_7777IMG_7768

Minä näen kaksi yötä Dublinissa mahdollisuutena rentoon lomaan, johon ei kuulu juokseminen nähtäävydeltä toiselle.

Ensimmäiseksi syyksi listaan sen, että Dublin on lopulta melko pieni kaupunki verrattuna Euroopan suuriin metropoleihin, esimerkiksi Lontooseen tai Pariisiin. Siellä ei tule muutaman päivän aikana oloa, että koko aika menee julkisessa liikenteessä istuessa, kun yrittää ottaa kaikkia paikkoja haltuun parhaansa mukaan. Dublinia ehtii fiilistellä lyhyessäkin ajassa, ja se on lyhyelle lomalle helppo kohde. Etenkin, jos et halua juosta paikasta toiseen kolmantena jalkana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dublinin keskusta on kompakti, se on täysin kuljettavissa jalan ja se tarjoaa mahdollisuuden rentoutua nähtävyyksien katselun lomassa. Dublinin kuuluisimmat nähtävyyksien joukkoon kuuluvat Trinity College, Guinness Storehouse, Dublin Castle, Jamesonin viskitislaamo sekä St Patrickin katedraali. Nämä ovat muutaman kilometrin säteellä toisistaan – ja kävelymatkalla voi pysähtyä pubeissa fiilistelemässä irkkutunnelmaa. Nähtävyydet ovat myös jonottamisen kannalta aika mukavia kohteita, sillä jonottamaan joutuu hyvin harvoin (toki se mahdollisuus on aina olemassa), ja arvokasta loma-aikaa ei tarvitse kuluttaa jonoissa.

Olen itse reissuillani ”kävelijä” ja tykkään kävellä paikasta toiseen, mutta Dublinissa on mahdollisuus hypätä myös hop on hop off -bussin kyytiin, jos kävely ei houkuttele.

Dublinin nähtävyydet löytyvät kartalla täältä.

Nautiskele ja rentoudu

Toisekseen, minulle Dublin edustaa nautiskelua. Ensi kertaa Dublinissa ollessani kävelin nähtävyyksien välejä, pysähtelin kaupoissa, nautin Guinessia (harvoin juon olutta yksin, mutta ei se niin kamalaa ollutkaan!), söin hyvin. Dublinissa ei ole Eiffel-tornin tai Big Benin kaltaisia nähtävyyksiä, ja siellä on melko helppo löytää paikallisia juttuja vaikka Dublin turistien suosiossa onkin.

IMG_3214IMG_3207

Minä kävelin kauppahalleissa, ja nautin erilaisista leivoksista ja naposteltavista. Irlantilainen keittiö ei liene se maailman kuuluisin, mutta tämän päivän Dublin on täynnä laadukkaita ravintoloita, eivätkä ne ole niin hintavia kuin kuvitella saattaa (lue artikkelini dublinilaisesta ruokakulttuurista täältä).

Viimeisin Dublinin reissumme toteutui perhelomana, ja pieni vauva ei aina mahdollista niin perusteellista ruokailunautintoa kuin tekisi mieli. Tosin kun tarkempaa aikataulua ei ollut, niin pienen nukahteassa rattaisiin suuntasimme joko pubiin tai kahvilaan ja nautimme oluen tai kahvin ihan rauhassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuten edellisistä artikkeleistani on käynyt ilmi, Dublinista on myös lyhyt matka rannikolle, joten rannikkokyliin ehtii miniloman aikana tehdä päivän reissun – reissu on kaupunkia ja rannikkoa sopivassa suhteessa.

Jos ajatellaan, että Dublinissa on aikaa kaksi yötä ja kolme päivää, niin naapurikaupunkeihin ja kyliin ehtiin silloinkin mainiosti. Kannattaa lähteä liikkeelle jo heti aamusta, ja lounastaa esimerkiksi Malahidessä tai Dalkeyssä – ja palata Dubliniin illalliselle.

Kuinka kauan sinä olet viipynyt Dublinissa? Mikä on mielestäsi sopiva aika?

Tämä artikkeli on osa Irlanti-viikkoa 2017.

Mukana ovat seuraavat blogit:
Kohteena maailma | Live now – dream later | London and beyond | Lähtöportti

Yhteistyökumppanit:

Tourism IrelandSolo Sokos Hotel TorniO'Malley's
Kelttikorut The Pint of no Return

Previous Post Next Post

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, 16 huhtikuun, 2017 at 22:32

  Itse olen useammalla reissulla yöpynyt Dublinissa yhden yön. Iltapäivällä jotain nähtävyyksiä ja sitten loppuaika pubeissa. Ne onkin Dublinissa erinomaisia, kun tietää muutamia hyviä, missä kannattaa käydä. Dublin on erinomainen juuri parin yön kohteeksi ja itsellä on kyllä sellainen matka tässä suunnitelmissa. Nimittäin aina on ollut joku muu kuin Dublin Irlannissa kohteena, mutta ajattelin, että josko tekisi joskus pelkästään miniloman Dubliniin. Muutama nähtävyys on käymättä, joissa haluaisin käydä, sekä tietysti vielä lukuisia pubeja 🙂

 • Reply Saana | Live now – dream later sunnuntai, 2 huhtikuun, 2017 at 12:03

  Mulla on Dublin tosiaan ihan kokonaan käymättä, ja luulen, että kun sen aika on, se olisi juurikin päivällä tai kahdella pidennetty viikonloppu. Itsekin tykkään nimenomaan kävellä paikasta toiseen, sillä tavalla saa paikasta kuin paikasta paljon enemmän irti. Vielä parempi, jos matkan varrella eksyy sivukujille, missä eteen saattaa osua yllättäviä ja kiinnostavia kohteita, joita ei matkaoppaiden sivuilta löydy. Pahimpia turistirysiä pyrin aina välttämään, vaikka ne ovatkin suosittuja syystä. En vaan kestä ruuhkaa! 😀

 • Reply Johanna Hulda / Vida de Estrada lauantai, 25 maaliskuun, 2017 at 22:07

  Dublin on kaiken blogihypetyksen myötä alkanut kiinnostaa ihan uudella tavalla. Tai sanotaanko, että vasta nyt minulla on joku käsitys siitä, mitä kaupungilla voisi olla tarjottavana. Ihanan värikkäitä kuvia! 🙂

  • Reply lena lauantai, 1 huhtikuun, 2017 at 16:31

   Hei no ihan mahtavaa, että kampanja on tehnyt tehtävänsä! Kysy vaan, jos haluat vinkkejä ja ajatuksia reissulle 🙂

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net lauantai, 25 maaliskuun, 2017 at 21:21

  Mielenkiintoista! Dublin on ollut meillä jo vuosia kaupunkilomavaihtoehtona, mutta ollaan yleensä ajateltu että joku neljän päivän reissu sinne vaadittaisiin. Mutta ehkäpä ihan vaan normiviikonloppukin olisi mahdollista… Laitetaanpa harkintaan uudella ajatuksella 🙂

  • Reply lena lauantai, 1 huhtikuun, 2017 at 16:30

   Ehdottomasti matkaan Matkakuumeen porukka! 🙂 Toki neljä päivää on aina parempi, mutta muutamassakin päivässä Dublinin ehtii tutkin oikein hyvin. Me oltiin 2 päivää ja se oli ok.

 • Reply Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi lauantai, 25 maaliskuun, 2017 at 17:42

  Dublin on kyllä hellyttävä – aina vain tuppaa unohtumaan!

  • Reply lena lauantai, 1 huhtikuun, 2017 at 16:29

   No näinpä, matkaan vaan!

 • Reply Lotta | Watia.fi lauantai, 25 maaliskuun, 2017 at 16:47

  Vitsin Irlantiviikko kun se taas tuli just kun oon haaveillu Irlannin reissusta! Siis hyvä vaan, mutta huono, kun on niin paljon taas nähtävää mitä pitäis yhteen reissuun mahduttaa. Dublin on varmasti oikein kiva kohde myös viikonloppureissulle – miksipä ei! Mutta kyllä kun vihdoin sinne Irlantiin pääsee niin yritän saada kyllä mahdollisimman pitkän reissun aikaiseksi. Toisaalta voi olla, että se just alkais tai päättyis muutamaan päivään Dublinissa.

  • Reply lena lauantai, 1 huhtikuun, 2017 at 16:29

   Ajoitus kunniaan, eikö vain! 😉 JA tosiaan pari oäivää on ok, mutta roadtripille kannattaa varata sitten pidempi aika koska nähtävää on tosi paljon. Jos haluut vinkkejä niin meiltä löytyy!

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, 25 maaliskuun, 2017 at 10:14

  Mulla on Dublin ollut haaveissa jo vuosia ja nyt olen päättänyt, että tänä vuonna on vihdoinkin aika toteuttaa tuo haave! Hyvä tietää, että pari päivää voisi siellä riittää – ainakin alkuun. Musta kun tuntuu, että tulen tykkäämään Irlannista todella paljon, ja palaan sinne varmasti vielä monta kertaa. Siis kunhan nyt vaan saisin ensiksi aikaiseksi mentyä sinne edes sen ekan kerran 😀

  • Reply lena lauantai, 1 huhtikuun, 2017 at 16:28

   Ehdottomasti Terhi tänä vuonna matkaan, Köpiksestä taitaa päästä kohtuullisen edullisesti myös? Pari päivää on hyvä alku, roadtripille sitten enemmän aikaa vaikka myöhemmin. Mut onneksi Dublinista pääsee helposti myös rannikolle.

 • Reply Tiia(ntai) perjantai, 24 maaliskuun, 2017 at 22:36

  Jee, juuri tällaista Dublin-pätkää olen miettinyt – kiva, että vahvistit epäilykseni oikeiksi! 😀 Toisaalta Irlantiin voisi olla kiva mennä kerralla pidemmäksi aikaa. Rannikon kiertely kiinnostaa, vaikka varmasti näkemistä ja tekemistä riittäisi pelkässä pääkaupungissakin.

  • Reply lena lauantai, 1 huhtikuun, 2017 at 16:27

   Jei, mahtavaa! Irlanti olis kiva kokea pidemmälläkin ajalla, mutta tää pari päivää riittää Dubliniin tosi hyvin ja näkee kaupunkia ja rantaa.

 • Reply Susannastravels perjantai, 24 maaliskuun, 2017 at 21:59

  Paikalliset ovat ystävällisiä Dublinissa, joten se on jo senkin takia hyvä kohde. Ystävällinen asiakaspalvelu ei ole itsestäänselvää

  • Reply lena lauantai, 1 huhtikuun, 2017 at 13:19

   Niin ovat, olet ihan oikeassa! Mä rakastan Irkkuja (ja skotteja!) juuri tuosta syystä <3

 • Reply Arto / Cocoa etsimässä perjantai, 24 maaliskuun, 2017 at 10:25

  Meillä on (paha) tapa ahnehtia ja venyttää viikonloppumatkoja usein 4-5 päivän mittaisiksi, vaikka varmasti lyhyempikin pyrähdys riittäisi – vaikkapa juuri tällainen. Käyskentely värikkäillä kujilla ja voimaannuttava Guinness-tuopponen silloin tällöin kuulostaa itse asiassa varsin oivalta irtiotolta!

  • Reply lena lauantai, 1 huhtikuun, 2017 at 13:15

   Hei tuohan on vaan hyvä tapa! 😀 Guinness voimaannuttaa kyllä reissua kuin reissua, sekä irkkujen pienpanimoiden oluet myös. Menkää Irlantiin!

 • Reply Meidän matkassa / Monna perjantai, 24 maaliskuun, 2017 at 09:17

  Tuollaiset viikonlopun irtiotto ovat juuri niitä parhaita! Ja ai että, olen itsekin kävelijä, parasta on kävellä ympäriinsä ja tutustua jalkaisin kaupunkeihin.. Olen käynyt Dublinissa joskus luokkaretkellä, taisimme yöpyä vain yhden yön kun vietimme aikaa muualla Irlannissa joten tuonne täytyisi kyllä vielä palata paremmalla ajalla.

  • Reply lena | london and beyond perjantai, 31 maaliskuun, 2017 at 16:27

   Kävely on ihan parasta, mun pitäs ostaa sellanen GPS kello joka kertoo just eikä melkein paljonko on kävelty kaikkine detaljeineen. Tulis motivaatiota liikkuea myös.

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, 24 maaliskuun, 2017 at 05:45

  Ensimmäisellä kerralla taisimme olla 4päivää – ja niistä riitti myös päivä retkelle rannikolle.
  Toisella kertaa olimme risteilyllä kaupungissa vaan päiväseltään – ja silloin tosiaan vaan nautimme jo aikaisemmin varsinaisesti nähtyjen paikkojen kertaamisesta, kesästä ja kukista ja kaupungin tunnelmasta.
  Lontooseen olemme joskus matkustaneet vaan yhden päivän takia: perjantai-iltana lentokenttähotelliin, auto alle lauantai-aamuna ystävän haudalle käyntiä varten ja illalla hänen kunniakseen järjestettyyn muistokonserttiin (kaikki Lontoon ulkopuolella) ja sunnuntai-aamuna lento takaisin.

  • Reply lena | london and beyond perjantai, 31 maaliskuun, 2017 at 16:25

   Mä muistan, kun kerroit että olette käyneet Dun Laoghairessa, jäi mieleen silloin mun ekan Dublinin reissun aikana 🙂 Lontookin onnistuu päivässä, jos siihen on halua. Toki teidänlasenne syy on eri, ja lyhyt visiitti enemmän kuin perusteltu tuossa tapauksessa.

 • Reply Ne Tammelat keskiviikko, 22 maaliskuun, 2017 at 18:27

  Dublin on vielä käymättä, mutta kuvista päätellen siellä on paljon värikkäitä rakennuksia ihasteltavaksi 🙂

  • Reply lena | london and beyond perjantai, 31 maaliskuun, 2017 at 16:24

   Niitä on! Toki valikoin värikkäitä tähän juttuun muutenkin 😉

 • Reply Emma keskiviikko, 22 maaliskuun, 2017 at 08:52

  Minäkin olen sitä mieltä, että kannattaa! Tein itse juuri kahden yön miniloman Nizzaan ja ai että oli ihana nauttia vähän keväisemmistä keleistä ja hyvästä ruuasta! Parhaiten lyhyistä reissuista nauttii mielestäni silloin jos kohde on jo edes vähän tuttu tai pystyy muuten välttämään sen, että aika menee pelkästään pakollisten nähtävyyksien kiertämiseen.

  • Reply lena | london and beyond perjantai, 31 maaliskuun, 2017 at 16:23

   Hei pari yötä Nizzassa, ei kuulosta ollenkaan huonolta sekään. Kun ei ole sen pidempi lentomatka, niin se toimii oikein hyvin. PIenemmässä kaupungissa kuten Nizza / Dublin pystyy hyvin nauttimaan kaikesta, kun ovat niin kompaktin kokoisia. 🙂

 • Reply Mika / Lähtöportti keskiviikko, 22 maaliskuun, 2017 at 08:02

  Tässähän alkaa tulla jo ikävä Dubliniinkin! Äskeinen reissu oli ensimmäinen kertani Irlannissa niin, etten käynyt Dublinin keskustassa ollenkaan. Dublin on tosiaan rento ja helposti lähestyttävä, kokonsa puolesta juuri täydellinen lyhyeen kaupunkilomaan. Hyviä nähtävyyksiä on, muttei niistä tarvitse stressata – itse asiassa noista mainitsemistasikin on osa näkemättä. Mutta jos ei ole käynyt Irlannissa aiemmin, kannattaa ehdottomasti lähteä vähintäänkin retkelle kaupungin ulkopuolelle. DART on varmasti se helpoin vaihtoehto, jonka lisäksi esimerkiksi Glendaloughiin pääsee sujuvasti bussilla.

  • Reply lena | london and beyond perjantai, 31 maaliskuun, 2017 at 16:22

   Dubliniin sitten seuraavaksi, ja pitää sit myös järkkää tapaaminen – kun nän vaan sun lentokoneen pyrstön viimeksi DUB lentokentällä 😀 Mä oon sitä mieltä että DUblinista ehdottomasti pois ja tutkimaan paikkoja rannikolle, siellä on ihanaa <3

 • Reply Sateenmuru maanantai, 20 maaliskuun, 2017 at 09:10

  Oh, löysit ihania paikkoja Dublinista! Tuo Pepper Pot Café oli yksi ehdottomista suosikeistani. Dublin on just sopivan kokoinen tällaisille minilomille – siellä kun ehtii parissa päivässäkin näkemään niin kätevästi juttuja. Kiva, että säät näyttivät myös sallivan!

  • Reply lena | london and beyond perjantai, 31 maaliskuun, 2017 at 16:21

   Mä rakastan näitä Dublinin kahviloita, ja just tuo PPC on sellainen missä voisin työskennellä monta tuntia <3 Meillä oli loppureissusta ihan hurja tuuri, ekana päivänä satoi. Mutta irlantilaisittain oikein hyvä!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com sunnuntai, 19 maaliskuun, 2017 at 23:18

  Tiesin toki heti, että se on mahdollisuus, mutta hyvin perustelit! Rento parin päivän nautiskeluloma nimittäin kuulostaa täydelliseltä. Noihin isompiin metropoleihin en tosiaan välttämättä vaan kahdeksi yöksi lähtisi. Tämänlaisten reissujen kannalta vähän joskus kadehdin Euroopassa asuvia, lyhyellä lennolla pääsee vaikka mihin. Täältä Australiasta saa lentää useimpiin paikkoihin sen 9 tuntia…

  • Reply lena | london and beyond perjantai, 31 maaliskuun, 2017 at 16:21

   Jee, mahtavaa että osui ja uppos. 🙂 Oon aina ollut sitä mieltä että parempi lähteä kuin olla lähtemättä, olkoonkin että minilomat syö reissuaikaa tosi paljonkin. Euroopan helmiä, siellä Ausseissa ihan eri juttu!

 • Reply Heli / Heli voyage sunnuntai, 19 maaliskuun, 2017 at 18:25

  Mä en ole vielä Dublinissa käynyt. Onhan se kiinnostellut, mutta ei koskaan vielä noussut kohdelistan kärkeen. Tämä kirjoitus nostin sijoitusta ainakin muutaman pykälän 🙂 Kuulostaa mukavan rennolta kohteelta, täydelliseltä lyhyeen irtiottoon.

  • Reply lena | london and beyond perjantai, 31 maaliskuun, 2017 at 16:18

   Hei ihanaa että kiinnostus nousi! Itselläkin syttyi Irkkukuume vasta jälkijunassa, eli aiemmin tosi vähän oli reissusuunnitelmia sinne. 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 18 maaliskuun, 2017 at 20:16

  Kitos hyvistä vinkeistä! Mun piti mennä Dubliniin jo viime kesänä, mutta sitten suunnitelmat menivät solmuun ja reissu jäi harmittavasti tekemättä. Tänä vuonna uusi yritys. Dart-juna kuulostaa näppärältä kulkuneuvolta Dublinin ja rannikon väliseen liikkumiseen, kun autoa tuskin aion vuokrata. Päiväretkellä ehtii näkemään jo pienen siivun rannikkomaisemista.

  • Reply lena sunnuntai, 19 maaliskuun, 2017 at 17:08

   Tosi kiva, jos vinkki tuli tarpeeseen! 🙂 Toivottavasti tänä vuonna pääset matkaan, tuolla on paljon nähtävää ja etenkin nuo pikkukylät on todella ”turistivapaita” eli saa aika rauhassa olla. En itse oikein tykkää noista ihmisjoukoista! Mä en oo myöskään suuri autonvuokrauksen ystävä, joten tuo DART on tosi kätevä. Jeesaan mielelläni jos tulee kysyttävää!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.