Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helmikuu oli kiirettä, Italiaa sekä ystäviä

Huh, helmikuu meni niin että hujahti. Vaikka se onkin vuoden lyhyin kuukausi, niin voin käsi sydämellä sanoa että nyt päivät loppuivat kesken.

Olen tähän asti ollut aika hyvä organisoimaan työt, arjen, perheen ja ystävät. Kuitenkin helmikuun aikana väsymys painoi sen verran pikkuisen hampaiden teon vuoksi, että huomasin tämän yhtälön olevan hieman haastavampi. Mutta pian koittaa helpotus, kun Matteo jää isyyslomalle ja itse pystyn keskittymään työntekoon – blogi päivittyy useammin ja aikaa riittää nyt bisnesjuttuihinkin ihan eri tavalla. Uusi nettisivu on viime silausta vaille valmis, ja työt voivat alkaa uudella volyymillä. Olen tästä tietenkin ihan superinnoissani.

Facebookissa kiertää tällä hetkellä viikon arkihaaste, jossa kuvataan arkisia juttuja. En ole tähän haasteeseen ottanut osaa, mutta toimikoon tämä blogiartikkeli hieman samankaltaisena arkihaasteena – miltä meidän helmikuu näyttikään?

Kuvat ovat perus kännykkäräpsyjä, lisää kuvia ja tarkempaa selostusta esimerkiksi Hollannin reissusta luvassa myöhemmin.

IMG_1610

Helmikuu alkoi Kölnin visiitillä.  Tapasin lounasdeiteillä Lempipaikkojani-blogin Jonnan ja Viherjuuriani-blogin Heidin – leidien suosittelema Kölnin belgialainen kortteli oli itselleni aivan uusi tuttavuus, ja ihan mainio paikka a) tällaiselle parkkeerausrajoitteiselle (löytyi helposti ajettava parkkitalo) ja b) Kölnin yleiseen fiilistelyyn. Olimme ainoat asiakkaat lounasravintolassa, ja omistaja jätti meidät odottelemaan kun läksi läheiseen Reween ostamaan vuohenjuustoa salaatteihimme. Olipahan ainakin tuore salaatti, ja hyvää olikin. Tsekatkaa Kölnin belgialainen kortteli, jos kaupunkiin satutte!

IMG_1628

Olen työskennellyt nettisivuni parissa helmikuun, ja tosiaan alkaa olla ihan pian valmista. Tauolla oli hyvä aika lähteä ajelulle Starbucksin Drive In -kaistalle, ja hakemaan vähän piristeitä. Kuppi kuumaa Düsseldorfin maalaismaisemissa Gerresheimin lähistöllä toimii aurinkoisena perjantai-päivänä just eikä melkein.

IMG_1661

Helmikuussa oli aikaa myös ajella Hollantiin. Tyttöjen reissu rajan taa Hollannin Sittardiin oli hauska, ja tämä pieni kaupunki josta kukaan ei ole koskaan kuullutkaan (mukaanlukien minä) oli yksi kuukauden piristeistysruiskeista (suomityttöjen viini-illan ohella tietenkin).

Pieni kaupunki, hyvät shoppailumahdollisuudet sekä 7,50€ maksava shampanjabrunssi. Hollantilaiset tykkäävät myös naamioida liköörishotteja vanukkaiksi, noita keltaisia ylläolevassa kuvassa.

IMG_1669

Saimme vieraita Italiasta, kun appivanhemmat saapuivat viihdyttämään pientä. Vierailimme Düsseldorfin keskustassa sijaitsevassa tv-tornissa, Rheinturmissa, tutkimassa kaupungin maisemia. Söimme hyvin ja isovanhemmat nauttivat pienen seurasta.

Sitten olikin aika meidän nousta vuorostaan Firenzen koneeseen, ja mennä paikan päälle järjestämään parin viikon päästä järjestettäviä hyvin pienimuotoisia hääjuhliamme! Tästä lisää hieman myöhemmin. Toscanassa meitä oli vastassa kevät, valo ja auringonpaiste.

IMG_1729

Ehdimme kaiken järjestelyn ohella viettää aikaa myös ihanassa Firenzessä, ja kävimme pyynnöstäni tutkimassa Piazza Santa Trinitalla sijaitsevan Salvatore Ferragamon näyttelyn. Matteo ja vauva tulivat mukaan, ja sen jälkeen siirryimme nauttimaan Italian herkuista eli pizzasta tietenkin. Kun italialainen palaa kotimaahansa, on suunta ensimmäisenä omaan lempipizzeriaan. Enkä minä sitä tietenkään pahakseni laita.

IMG_1779 IMG_1748

Paluumatka Italiasta sujui erittäin turbulenttisissa tunnelmissa, kun myrsky oli ottanut vallan Saksasta (ja suuresta osasta läntistä Eurooppaa, jossa Storm Doris ravisteli UK:sta rajulla otteella). Vauvan syntymän jälkeen olen alkanut havaita itsessäni hieman lentopelon merkkejä, eikä Dash 8 -potkurikoneet joilla Firenzeen lennetään varsinaisesti auta asiaa. Eikä se, että kyseisestä konetyypistä oli Amsterdamissa samaisena päivänä samaisessa myrskyssä murtunut laskuteline.

Täten toivotan mahtavaa maaliskuuta kaikille! Kiinnostavatko tämäntyyliset jutut matkaraporttien ohella?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani maanantai, 6 maaliskuun, 2017 at 08:20

  Minustakin tällaisia postauksia on tosi kiva lukea 🙂 Ja erityisesti tykkään siitä, että kaikista kiireistäsi huolimatta ehdimme treffaamaan helmikuussa jopa kahdesti 🙂

  • Reply lena / london and beyond torstai, 9 maaliskuun, 2017 at 13:40

   Jee, tehdään nätä sitten lisää. Hei, tosiaan oli mahtavaa että nähtiin kahdesti helmikuussa. Ja maaliskuussakin on jo treffattu, koitettaan järkkäillä vielä jotain ennenkuin kuu loppuu! 🙂

 • Reply Ritva-Liisa sunnuntai, 5 maaliskuun, 2017 at 21:28

  Kiva ja energinen postaus. Tällaisia lukiessa tulee itsellekin pieni reissufiilis vaikka Oulussa -17 pakkasten keskellä tätä luenkin? . Ihanan keväistä on Italiassa vaikka ei ole valittamista aurinkoisissa talvipäivissä ja kimaltavissa hangissa täällä Suomessakaan. -Häät parin viikon päästä?! Onnea jo nyt kovasti ja viettäkää ikimuistoinen juhla?

  • Reply lena / london and beyond torstai, 9 maaliskuun, 2017 at 13:39

   Kiitos Ritva-Liisa! Kehuista ja onnitteluista 🙂 Ja pahoittelut vastauksen viipymisestä, olimme Irlannissa muutaman päivän ja päätin palata kommentteihin ajan kanssa kotoa. Tiedätkö, minulla on vähän ikävä noita keväisiä pakkasia ja aurinkoa… ja lunta. <3 Sellainen Suomi-kaipuu iskee joskus tämän sateen keskellä!

 • Reply Marimente sunnuntai, 5 maaliskuun, 2017 at 18:25

  Maistuisi mullekin shampanjabrunssi! Ja ihana tuo sinun vaaleanpunainen takki, tykkään! <3 Mistähän päin maailmaa se mahtaa olla?

  • Reply lena sunnuntai, 5 maaliskuun, 2017 at 19:00

   Kiitos Mari, mä tykkään kans <3 Se on Zarasta, taitaa olla noin vuosi sitten ostettu. Oon ihan ihastunut siihen vieläkin!

 • Reply Westend Mum perjantai, 3 maaliskuun, 2017 at 07:30

  Oli kyllä kiva postaus! 🙂
  http://westendmum.fi

  • Reply lena sunnuntai, 5 maaliskuun, 2017 at 19:00

   Kiitos kovasti, pitää käydä tsekkaamassa sun blogi! 🙂

 • Reply Elisa keskiviikko, 1 maaliskuun, 2017 at 20:48

  Tosi kiva postaus! Tykkäisin lukea tällaisia useamminkin.

  • Reply lena sunnuntai, 5 maaliskuun, 2017 at 18:59

   Kiitos kivasta kommentista Elisa, jatketaan tällä linjalla. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.