Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissuennakko: Dublin ja pienet rantakaupungit

Irlantiirlant1irlanti2

*yhteistyössä Tourism Ireland

Irlanti on saari, joka oli monta vuotta ihan vieressä, asuinhan Skotlannissa neljän vuoden ajan. Edulliset lennot Glasgown ja Dublinin välillä saivat minut matkustamaan Dubliniin vain kerran, mutta vahinkoa on sittemmin alettu ottamaan takasin takaisin. Ihan pian matkaan taas vihreälle saarelle, ja tällä kertaa mukana koko perhe, eli mukaan lähtevät Matteo ja pikkuinen.

Irlanti on minulle paikka, joka on jotain Iso-Britannian ja Manner-Euroopan välistä. Se on kuin eurooppalaisempi Britannia fiilikseltään, ja sen vuoksi varmaan siitä pidänkin. Iso-Britannia oli kotini pitkään, ja vaikka välillä ikävä sinne onkin, oli se silti jotenkin vieras. Tuttu, mutta vieras. Irlannissa on minulle ripaus eurooppalaista kotoisuutta.

Reissusuunnitelma

Me lähdemme tutkimaan tarkemmin Dublinia ja sen vieressä sijaitsevia, pieniä merenrantakaupunkeja kolmen päivän ajan. Juuri sopiva aika pienelle minilomalle.

IMG_1807

Tutkittavina kohteinamme ovat ovat suloinen, minulle ennestään tuttu Dun Laoghaire, Dalkey Dun Lauoghairen eteläpuolella sekä idyllinen Howth. Dublinia tulee myös tutkittua entistä tarkemmin, tällä kertaa vauvaystävällisen matkailun näkökulmasta.

Voi olla, että aikataulullisista syistä meidän on valittava tarkemman tutkimisen kohteeksi joko Dalkey tai Howth, mutta katsotaan miten sää meitä kohtelee ja millaiseksi aikataulu muodostuu.

Viime reissun tapaan suunnitelmana on syödä hyvin, ja pubiruokaa tekisi mieli pitkän tauon jälkeen. Mietin jopa lenkkivaatteiden mukaan ottamista, sillä rannikko Dublinin edustalla on kuin tehty ulkoiluun. Second hand -vaateputiikkejakin haluaisin tutkia, sillä olen täällä Düsseldorfissa innostunut niitä tutkimaan tarkemmin. Minä, joka en koskaan ole kirppareilla viihtynyt.

Yövymme merellisessä Dun Laoghairessa (josta tämän jutun kuvat ovat), joka sijaitsee noin puolen tunnin junamatkan päässä Dublinista. Dun Laoghairessa on Dublinia huokeammat hotellihinnat, ja rauhallisempi tunnelma vauvan kanssa matkaavalle – näistä lisää maaliskuunkuun puolivälissä, kun juttuja alkaa tulla blogiin!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply duunireissaaja keskiviikko, maaliskuu 1, 2017 at 18:54

  Ihana päästä lukemaan juttujasi samoilta seuduilta, joilla just on itsekin käynyt. Olin jopa yhden yön Dun Laoghairessa.

  • Reply lena sunnuntai, maaliskuu 5, 2017 at 17:13

   Me ehdittiinkin jo vaihtaa kuulumiset tästä, mutta kohta piisaa juttuja lisää! Palaamisiin, oli tosi kiva nähdä 🙂

 • Reply Katja / Lumiomena keskiviikko, maaliskuu 1, 2017 at 11:23

  Dublinin rannikon pienet kylät ovat aivan ihania! Olen perheeni kanssa lomaillut kahtena kesänä Dalkeyn / Killineyn suunnalla ja käynyt myös Howthissa. Jos innostutte viettämään aikaa Dalkeyssa, kannattaa ehdottomasti käydä viereisellä Killiney Hillillä, josta avautuvat upeat maisemat.

  T. Lumiomena-kirjablogin Katja

  • Reply lena sunnuntai, maaliskuu 5, 2017 at 17:11

   Katja, ihanaa kiitos näistä vinkeistä! Tuo Killiney meni tutkintaan myös:) Mä niin toivon että sää on meidän puolella, että voi vähän nähdäkin paikkoja eikä tarttis olla vaan sisällä. Peukut pystyyn <3

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta tiistai, helmikuu 28, 2017 at 16:22

  Oi, odotan niin näitä juttua! Hassu juttu muuten, mäkin päädyin Irlantiin vain kahdesti koko Skotlannissa asumisen aikana; Dubliniin ja Belfastiin. Eli mulla on myös suurin osa Irlannista vielä näkemättä 😀

  • Reply lena sunnuntai, maaliskuu 5, 2017 at 17:10

   Jei, kohta niitä piisaa! 🙂 Multa on tuo Belfastikin näkemättä, harmi sekin, pohjoisessa olisi myös vaikka mitä. Aina tuli mentyä niillä Ryanairin halvoilla lennoilla jonnekin muualle 😀

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa tiistai, helmikuu 28, 2017 at 15:42

  Mä kiersin viime kesänä 1,5 viikon ajan Irlantia ja Pohjois-Irlantia ja saarelle on kamala kaipuu! Kuvailit paikkaa hyvin, siinä on jotain kovin brittiläistä mutta myös eurooppalaista. Ja Irlannin luonto on huikean kaunis <3 Kuulostaa mahtavalta reissusuunnitelmalta. Itse tässä jo odotan, koska Irlantiin ehtisin toisen kerran 🙂

  • Reply lena sunnuntai, maaliskuu 5, 2017 at 17:09

   Hei, ihanaa etten ole tämän kanssa yksin, sen että Irkut on jotenkin eurooppalaisempi kuin UK. Toki Eurot käy, mutta muutenkin 😀 Odotan jo kovasti merellisiä maisemia ja fiiliksiä, toivottavasti sää on meidän puolella <3

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.