Suomen suurin matkablogiyhteisö

2016 flopit ja suosituimmat jutut

Loppuvuosi sisältää blogeissa usein muisteloita menneistä vuosista, ja ehdin itsekin jo lähestyä aihetta Millainen oli ensimmäinen vuoteni yrittäjänä -jutun kautta.

On kuitenkin aina hauska tutkia myös tilastoja, ja katsella mikä blogissa kiinnosti. Ja sitä, mikä ei kiinnostanut! Viime kuukausina matkablogeissa on La Vida Loca 2.0 -blogin Sarin johdolla listattu juuri näitä juttuja, mitkä blogeissa jäävät syystä tai toisesta sinne vähiten luettujen juttujen joukkoon.

Otetaan ensin käsittelyyn flopit.

Flopanneita juttuja yhdistää usein se, että ne ovat omia lempijuttujani ja niihin on käytetty jonkin verran aikaa. Tämä on hyvin tyypillistä matkablogeissa: kaikista perinteisimpiä matkajuttuja luetaan usein silloin, kun matkalle ollaan lähdössä eikä matkablogeja seurata samaan tyyliin kuin vaikka enemmän henkilökohtaisia lifestyleblogeja.

IMG_6624

Oluenjuonti Düsseldorfissa ei kiinnosta suurta yleisöä!

Düsseldorf-juttuja luetaan todella vähän, vaikka itse niitä itseasiassa tykkään kovasti kirjoittaa. Tämä tietysti selittyy sillä, että harva matkustaa Düsseldorfiin puhtaasti lomailumielessä. Juttuni ovat osa isompaa Düsseldorf-kokonaisuutta, jonka julkaisen kun olen saanut kaikki ajatukseni artikkeleiden muodossa ulos.

Ja ilmainen matkailuvinkki tähän väliin: Düsseldorf on oikeasti mainettaan parempi matkailukohde kun tietää missä käydä, joten sille kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus!

Pidemmittä puheitta, vuoden flopit eli vähiten luetut vuonna 2016 julkaistut jutut: (ensimmäisenä listattua luettu vähiten)

 1. Altbier Safari tutustuttaa Düsseldorfin olutkulttuuriin
 2. Medienhafen on Düsseldorfin helmi
 3. 5 Instagram-vinkkiä ilmailusta kiinnostuneelle
 4. Matkustin aamupalalle Kölniin
 5. Perhepatikointia pusikossa Saksan ja Belgian rajalla
 6. Edullisia ostoksia Roermondin outletkylässä Hollannissa
 7. Ulkosuomalaisten bloggaajien miitti Aachenissa
 8. Tulppaaniloistoa Hollannin Keukenhofissa
 9. Kun naapurustoni hullaantui jalkapallosta
 10. Amsterdam, me tapaamme jälleen

Entäs ne suosituimmat sitten?

Otan tähän suosituimpien otantaan koko blogin historian aikana kirjoitetut jutut. Floppeihin en viitsinyt listata niitä kaikista vähiten luettuja esimerkiksi blogin alkuajoilta, sillä lukijamäärät olivat tuolloin ihan erilaiset.

IMG_7531

Tässä lienee Tallinnan kuvatuin lokki. Tallinnassa tulisi käydä useammin mikäli haluaisi blogin nostavan suosiotaan, ainakin Google Analyticsin tilastojen perusteella!

Suosituimmat jutut eivät ole niitä tuorempia, mutta niihin tullaan Googlen kautta useita kertoja päivittäin. Tallinnaa googlataan paljon ja muutama hyvä Google-sijoitus Tallinna-juttujen osalta takaa liikenteen ympäri vuoden. Tallinnassa pitäisi nähtävästi matkustaa enemmän ja kun suosituimpia juttuja katsoo, kannattaisi myös joutua ongelmiin maailman lentokentillä ja Finnairin kanssa – suosio olisi taattu! Ulkosuomalaisjutut kiinnostavat myös.

Muutama suosituimmista jutuista on myös todella nopeasti kasaan laitettu, kuten esimerkiksi lapsen kanssa matkustavan dokumentteja käsittelevä artikkeli – ja sitä luettiin muutamassa päivässä yli 5,000 kertaa (ja toivottavasti siitä oli monelle hyötyä!). Eli juttuun laitettu effort ei taida aina korreloida sen suosion kanssa – esimerkiksi ei niin kovin suosittu juttuni patikoinnista pusikossa Saksan ja Belgian rajalla on henkilökohtainen lempijuttuni ja työskentelin sen kanssa pitkään.

Suosituimmat jutut kautta aikojen, suosituimmuusjärjestyksessä:

 1. Ulkosuomalaisten blogeja: lista ja mistä niitä löytyy
 2. Matkustatko lapsesi kanssa, jolla on eri sukunimi? Lue tämä!
 3. Patarein hylätty (lue:karmiva) vankila Tallinnassa
 4. Tapaus Finnair ja kadonneet rattaat
 5. Ravintolavinkki Tallinnaan: F-Hoone
 6. Lentoyhtiökokemus: Cathay Pacific, TPE-HKG
 7. Parasta ulkosuomalaisuudessa
 8. Lontoossa minä olin elossa
 9. Mitä tehdä Tallinnassa, 3x vinkkiä
 10. Neljä vuotta Skotlannin mailla

Näihin tunnelmiin toivotan kaikille lukijoilleni oikein ihanaa vuotta 2017! Kiitos blogin seuraamisesta ja vuorovaikutuksesta, kommentit lämmittävät aina mieltä ja on ihana huomata että siellä ruudun takana ollaan aktiivisia.

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply lena | london and beyond lauantai, 7 tammikuun, 2017 at 17:40

  Suuret pahoittelut kaikille kommenttien viivastyksesta, oli sen verran hetkinen loppuloma Kuopiossa etta ehdin vasta nyt koneen pariin. Huomenna vastaan kaikille viela erikseen!! 🙂

 • Reply Sateenmuru tiistai, 3 tammikuun, 2017 at 19:46

  Hauska tuo Dusseldorf – pitäisi tulla katsomaan ihan vain sen perusteella, että miksi se on teksteissäsi flopannut. ; ) Olen itsekin meinannut urkkia omat floppini ja toppini, mutta en ole vielä ehtinyt. Sen tiedän, että usein hotellivinkkejä ja kahviloita jaellaan hanakammin ja siten myös luetaan, ja Dublin on kestosuosikki. Hyviä Dusseldorff- ja matkustushetkiä ja kirjoituksia myös alkaneeseen vuoteen!

  • Reply lena sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 13:18

   Hei tuu tanne, mennaan taas kaffelle!! 🙂 Dublin on muuten mullakin suosikki, se on noussut aika korkealle noissa lukulistoissa. Ja kun Suomesta sinne paasee helpommin, niin ihmisetkin kiinnostuvat. Ihanaa uutta vuotta sinnekin ja terveiset Brasiliaan:)

 • Reply Maarit Johanna tiistai, 3 tammikuun, 2017 at 19:28

  Ihan samojen fiilisten kanssa oon kamppaillut! Ajankohtaiset jutut, Tallinna ja Helsinki, sekä valitukset tai muut pienellä negatiivisella säväyksellä olevat jutut on yllättävän suosittuja!

  • Reply lena sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 13:14

   Voi kylla! Juurikin ne negajutut, niita luetaan aika paljon. Kuten myos mielipidejuttuja. Yksi mielipidejuttu tulossa piakkoin, katsotaan miten kay. 😀

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä tiistai, 3 tammikuun, 2017 at 02:50

  Itse olin taannoin useampana vuonna työkeikalla Düsseldorfissa hiihtokisojen aikaan lokakuussa, enkä kokenut kaupunkia mitenkään tylsäksi. Päinvastoin tosiaan tuli fiilis, että tänne pitäisi tulla uudestaankin. Kölnistä tosin ehkä pidän lyhyellä tuttavuudella enemmän 🙂 Tosin mulla vaikuttaa kaikkiin Saksan kohteisiin se, että pidän maasta ja kielestä niin paljon 😀 Eli olen jo lähtökohtaisesti myös otollinen lukija kaikelle Saksa-jutulle 🙂

  • Reply lena sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 13:13

   Mahtavaa etta joku on mun kanssa samaa mielta! 😉 Pakko kysya, mitka hiihtokisat olivat kyseessa? uteliaisuus heraa haha. Ma oon huomannut etta tiettyja vakiolukijoita kiinnostaa Saksan matkailu toden teolla, mika on tosi kiva juttu. Sitten on niita, jotka ei ihan varmasti lue Saksaan liittyvaa… 🙂

 • Reply Susanna maanantai, 2 tammikuun, 2017 at 21:20

  Mielenkiintoinen kooste, minua kiinnostaa myös Saksan matkajutut. Välillä yritän bongata täältä onko samoilta seuduilta juttua joissa olen itsekin käynyt. Dusseldorffissa minulta jäi näkemättä tuo Medienhafenin seutu joten juttu kiinnosti

  • Reply lena sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 13:11

   Ihana etta jotakuta kiinnostavat huo Saksan jutut! Olenkin huomannut, etta sinulla on paljon kokemusta Saksan matkailusta! Medienhafen on ehdottomasti must juttuja Dusselissa jos vierailee 🙂

 • Reply Suunnaton maanantai, 2 tammikuun, 2017 at 19:29

  Olipa kiinnostava lista! Tosi kiva, että olit myös analysoinut tuloksia.
  Itselleen tärkeissä teksteissä ehkä antaa itsestään aika paljon ja maalailee fiiliksistä itselleen taulua. Nää on kiinnostavia tekstejä säännöllisesti blogia seuraaville. Monet lukijat kuitenkin lienee sellaisia, jotka googlettaa tietoja tulevasta matkakohteistaan. Siinä vaiheessa helposti skippaa taivaanrannanmaalailut ja haluaa löytää faktoja.
  Mutta vaikka suosittujen kohteiden vinkkipitoiset tekstit saakin paljon lukijoita, niin mun mielestäni myös ne toisenlaiset ovat tärkeitä sekä blogin vakkarilukijoille että kirjoittajalle itselleen.

  • Reply lena sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 13:10

   Suunnaton, kiva etta joku muukin kiinnittaa huomiota tuohon tulosten analysointiin. Tykkaan (yli)analysoinnista haha, se on tosi mukavaa kun voi tehda paatelmia ja tietaa mita kannattaa kirjoittaa. Vaikka tosin kirjoitan ihan varmasti viela dusseldorfistakin 😀 Vinkkijutut on tosi jees, mutta on ihana purkaa niita fiiliksiakin… niita kirjoittelen mielellani itsekin.

 • Reply Viherjuuria maanantai, 2 tammikuun, 2017 at 18:24

  Nämä listat ovat mielenkiintoisia ja todistavat sen, minkä itsekin olen huomannut: itselle tärkeä ja hyvinvoinnista pohjustettu juttu ei tavoita yleisöä, toisin kuin joku ohimennen tehty pikkukirjoitus. Kirjoittajalle kaikki tekstit ovat kuitenkin rakkaita!

  • Reply lena sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 13:08

   Tiedatko, naa ohimenneet pikkutekstit on niita suosittuja joka jaksaa ihmetyttaa mua ihan joka kerta! 😀 Taas olis yksi odottamassa tuolla…. katsotaan toimiiko!

 • Reply Teija / Lähdetään taas maanantai, 2 tammikuun, 2017 at 17:46

  On aina yhtä mielenkiintoista lukea näitä suosituimpien ja vähiten suosittujen blogien listaa. Minä kyllä muistan postauksia molemmista listoista.

  • Reply lena sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 13:08

   Ihanaa, etta mieleen on jaanyt noita molempien listojen juttuja! Mulla on lahimuistissa nuo ei niin suositut kun niiden parissa olen ahertanut viimeisimmaksi 😀

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.