Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vauvan kanssa reissussa käsimatkatavaroin – hitti vai huti?

IMG_6974

IMG_6955

Vauvan kanssa voi matkustaa myös kevyesti, eikä mukana matkassa tarvitse raahata järkyttävää tavara-armeijaa. Olen kevyen pakkaamisen suuri ystävä tätä nykyä, ja suuri tavaramäärä ihan oikeasti vain ahdistaa. Aina ei ole näin tosin ollut, vaan olen matkannut Siperian läpi junassa suoristusrauta rinkassani aidon pissiksen tavoin. Arvaatte varmaan miten kätevä laite se tuolla reissulla oli.

Nyt on kokeiltu vauvan kanssa matkailua kevyen pakkaamisen filosofiaa noudattaen, ja kokemus menee ehdottomasti positiivisen puolelle – etenkin kun kyse on lyhyehköstä reissusta. Pidemmillä reissuilla voi olla eri ääni kellossa, mutta pidennetyt viikonloput onnistuvat mainiosti käsipakaasein.

Testireissu: Madrid, 4 päivää, 3 yötä.

Madridin reissu oli juuri sopivan mittainen testaukselle. Totta puhuen, minua ei kiinnostanut lähteä raahaamaan isoa laukkua ja rattaita Madridin julkisessa liikenteessä rattaiden kanssa. Vaikka meitä käsipareja mukana oli kahden aikuisen edestä, ja olisimme voineet käyttää taksia halutessamme, reissuun oli mukavampi lähteä kun tiesi että kantamuksia ei juurikaan ole.

Laukkuina meillä molemmilla Matteon kanssa on pari vuotta sitten Taipeista hankitut North Facen Duffel -laukut (minulla koossa xs, Matteolla M) ja ne ovat kulkeneet mukamme monessa paikassa. Ne menevät reppuna selässä, joten kädet jäävät vapaiksi muulle toiminnalle. Mukana kulkee usein myös läppärit, ja ne mahtuvat hyvin laukkuihin. Jopa minun 7 vuotta vanha Macbookini, joka ei tosiaan ole enää sieltä kevyemmästä päästä. Nyt mukana oli vain Matteon kevyt Mb Air koska miekkonen oli Madridissa työtarkoituksessa, ja itse olin somevapaalla. Kevyt läppäri sopii tällaiseen matkustustapaan mainiosti – tekisi mieli tästä syystä investoida uuteen itsekin, mutta (kop kop) tämä oma toimii vielä.

Kun mukana on pieni vauva, mukaan lähtee eniten vauvanvaatetta- ja tarviketta. Itse pärjään vähällä muutaman päivän reissun, eikä tuo Matteokaan mikään himopakkaaja ole.

Mukana oli 5kk ikäiselle vauvalle:

-Viisi bodyä ja saman verran housuja

-Huppari ja neule

-Yöpuku, sukkia

-Unipussi

-Päällysvaatteet, fleecehaalari

-Korviketta jauhomuodossa

-Pari vaippaa lentomatkalle, ostimme uuden vaippapaketin Madridista

-Tuttipullot, tutit, muutama lelu

-Puhdistusliinoja, rättejä, hygieniatuotteet matkakoossa (Muji on ystävä <3)

-Hotellilla oli pyyhkeet sun muut tarvikkeet

Koska kyseessä oli Madrid, en viitsinyt alkaa liioittelemaan varustuksen kanssa. Jos bodyt loppuvat, saan sieltä uuden. Jos korvike jostain syystä loppuu, saan sitä lisää (onneksi bebe ei ole millään tapaa nirso mitä ruokaan tulee). Soseita on myös saatavilla Madridista, ja tykkään muussata esimerkiksi banaania itse. Pääosin maman maidolla kuitenkin mennään.

Itselle minulla oli mukana farkut, kolme vaihtopaitaa, neule ja neuletakki sekä tietysti normaalit päällysvaatteet, meikit ja hygieniatarvikkeet. Matteolla suunnilleen sama. Me pärjättiin todella vähällä!

Matkabloggaajista Rimma on kirjoittanut myös lapsen kanssa kevyesti matkaamisesta, klikkaa tästä Rimman juttuun!

Onko sinulla kokemusta vauvan kanssa kevyesti matkustamisesta?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Johanna / Eau de Cologne torstai, 15 joulukuun, 2016 at 08:02

  Me oltiin viime syksynä Turkin lomalla 10 päivää ( kaksi aikuista, yksi 4-v.) ja pelkillä käsimatkatavaroilla. Syy, että lähdettiin näin, oli se, että lentoyhtiö peri huikeita summia laukusta yhteen suuntaan (160 e!!). Joten pakattiin kamat reppuihin ja pariin ekstra nyssykkään 😀 Hyvin pärjäsi, kun välillä nyrkkipyykkäsi 😉 Itse lähtisin uudestaan näinkin, mies ei.

  • Reply lena sunnuntai, 18 joulukuun, 2016 at 19:26

   Hei apua mikä firma tuollaisia hintoja pyytää? 😀 Mustalle listalle joutuu! Onko saksalainen kenties? 😀

 • Reply Noonis keskiviikko, 14 joulukuun, 2016 at 18:38

  Kateeksi käy, mä ylipakkasin meidän Prahan reissuun ihan hulluna, ja nyt sit kärsitään tavaramäärästä hotellilla! Talvi, eka reissu vauvan kanssa ja päälle jäänyt varustautuminen pitkille lennoille jne, pieleenhän tää meni! Ja sitten oleellisia juttuja jäi kuitenkin pois laukusta, onneksi melkein kaiken on saanut korvattua.

  • Reply lena keskiviikko, 14 joulukuun, 2016 at 20:09

   Teillä tuo talvi tosi paljon haastetta reissuun ja pakkaamiseen, ihan eri ilmastosta kun tuutte! Mullakin oli ekoilla reissuilla hankalaa ja me asutaan Saksassa. 😀 Onneks porukoilla on Suomessa talvivaatetta pienelle. Miten meni pitkät lennot vauvan kanssa? Ne on itsellä vielä kokeilematta!

   • Reply Noonis torstai, 15 joulukuun, 2016 at 07:41

    Lennot meni itseasiassa tosi hyvin, nukkui ekan 11 h lennon lähes kokonaan ja tokasta osan. Vauvakoppa oli pelastus! Aikaerosta toipuminen on taas ollut ihan helvettiä.,,

    • Reply lena sunnuntai, 18 joulukuun, 2016 at 19:27

     Hei vau, tosi kiva että lennot menivät hyvin. Me tultiin eilen Kuopioon ja tuntuu että kerta kerralta paremmin tuo pieni jaksaa. 🙂 Kivaa lomaa ja tsempit aikaerosta toipumiseen!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.